Szerintetek 210 ezer forintból megtud élni egy 5 fős család?
Mi ennyiből élünk, 20.-a körül nagyon szűkösen jön ki az ennivaló is, a számlák befizetetlenül állnak, semmi "luxus" cikket nem vásárolunk (se új ruha,cipő,ilyenek nincsenek benne) csak alapvető tisztálkodó szerek, meg ami higiéniai szempontokból szükséges.
Apukám kezeli a pénzt, és valahogy mindig elfogy a hónap vége előtt.
A szolgáltatásokat nem kapcsolják ki mert mindig a fizetési felszólítás után befizeti azt amit már muszáj, de szerintem valami nem stimmel, anyukám semmit sem tud,hogy milyen pénz hová megy, így apukámnak soha sem kell elszámolnia azzal,hogy mit mire költött, és én gyanakszom,hogy nem minden pénzt a családra fordít, de nem tudom...tehát a kérdésem,hogy 210 ezer forintból egy 5 fős család betud e fizetni minden számlát a mellett,hogy minden napra jut főtt étel, vagy ez ennyi pénzből nem lehetséges?(átlagos családról van szó)
" Ahha, szóval csak vízre megy el havi 30-40 az egyik válaszolónál, és az normális. Persze, egész nap folyik a csap vagy mi.
Ezért tart itt ez az ország, egyesek olyan agyatlanok a háztartásvezetéshez, hogy őrület."
Te szerencsétlen! Szerinted 5 emberre mennyi víz megy el akkor? 30 még csak nem is sok. Vésd már bele a parányi agyadba, hogy öten fürdenek/zuhanyzanak, öt emberre megy a mosógép (kb. 3 naponta legalább), öt emberre mosogatnak, öt emberre húzzák le azt a nyomorult 15 literes klotyót!
30-40 ezer havi szinten a víz 5 emberre?!?!?!?!?
hány köbmétert fogyasztotok? az rengeteg
De, nagyon sok. Ha egy öttagú családnak nincs pénze, akkor ne használjon el 25m3 vizet havonta. Az rengeteg. Fejenként 2m3-nek bőven elégnek kellene lenni! Lehet persze pocsékolni is, de nem kéne.
1m3 víz 1000 liter. Tudod te mennyi az? Egy mosásra egy 8-9 éves gép is már csak 40-50 litert használ. Jah persze, ha valaki 80-100 literes fogyasztású gépet használ, akkor az megint más, de azért nem azt kéne normálisnak beállítani!
Ugyanígy, ha nem pocsékolnak mértéktelenül, márpedig akinek nincs pénze, az ne tegye akkor nem lesz 30-40 ezer a számla. Az egyéb trükkök, amivel lehet a fogyasztást csökkenteni, pl. megfelelő csap, ami szintén nem drága, manapság szinte mind ilyen már 3-4 ezer forintért is stb. az csak ezután jön. De a nagy számla oka döntően a pazarlás. Főleg, hogy sokan a gyereknek se magyarázzák el, hogy nem kell állandóan lobácsolni, folyatni a vizet, csak fogják a fejüket a számla miatt. Érdekes, nekünk már 6-8 évesen el lett magyarázva, hogy a vizet ki kell fizetni és fel is fogtuk.
"Egy mosásra egy 8-9 éves gép is már csak 40-50 litert használ."
Igen, egy öttagú családra pedig átlagban 6x, ha nem többször mosnak egy héten. Hajrá, számolj :) Ugyanis: színes, fehér, fehérnemű! És legalább 2x egy héten, amennyi ruha van.
Mindegy, nem én fogyasztok ennyit, de szerintem elképzelni nem tudod 3 gyerekre és 2 felnőttre mennyi mosatlan, mosogatnivaló van, plusz hányszor mennek egy nap wc-re (sajnos ez nem vicc, nagyon sok víz elfolyik ilyenkor), tehát még ha fürdés helyett mindenki zuhanyzik is, akkor is átlagos ez a fogyasztás.
Egy felnőtt ember havi vízfogyasztása 6-9m3 között tekinthető normálnak, azalatt irreálisan alacsony. A többi bőven kijön a gyerekekből.
A másik pedig az, hogy sajnos nem tudhatod mennyi náluk a víz, csatornázás és hogy kapják a meleg vizet, mert az sem mindegy. Pl. lehet 20.000 ft 5 főre a víz, de akkor bojlerrel fűtenek és az áram a duplája :)
Mindegy, a lényeg csak az, hogy pontos adatok (vízhasználat, díjak, szokások, lakóhely, típus) nélkül rögtön belekötni valakibe hogy ennyit nem költhet erre meg arra egyszerűen abszurdum.
"Igen, egy öttagú családra pedig átlagban 6x, ha nem többször mosnak egy héten. Hajrá, számolj :) Ugyanis: színes, fehér, fehérnemű! És legalább 2x egy héten, amennyi ruha van."
Az heti 300 liter víz. Az nagylelkűen számolva, havi 1.5 m3. Hol a másik 24 m3? Mert eddig a mosásra lett fogva! Ne bojlerezzél meg ilyenek most arról van szó, hogy 30-40 ezer forintos VÍZSZÁMLÁT állítanak be normálisnak.
:-O :-O
Bocsánat az offért, de az a válaszoló, aki 30-40 ezer forint vízszámlát fizet, annak hogy jön össze ekkora??? Mosodát üzemeltet, vagy mi a túrót? Nálunk hárman vagyunk, társasházi lakás, kéthavonta 10 m3-t fogyasztunk átlagosan, ami durván 8000 ft/két hónap.
"Délután beugrottam a madaras teszkóba, hoztam egy kosár kaját: felvágottakat, margarint, sajtot (nem különlegességeket) némi öblítőt, mosogatószert, szalvétát, apróságokat, és ott hagytam 18000 Ft-ot! Sajnos ezt hetente legalább egyszer meg kell csinálni.."
Hát igen, a hangsúly ott van: apróságokat. Az emberek többsége annyi baromságot vesz. Kétlem, hogy nem jönnétek ki jobban, ha viszonylag naponta vásárolnátok. Ilyen nagy bevásárlás során az ember ésszerűtlenül vásárol, te is, különben nem hagynál ott ennyi semmiségre 18ezret, azt borítékolhatom.
"Te szerencsétlen! Szerinted 5 emberre mennyi víz megy el akkor? 30 még csak nem is sok. Vésd már bele a parányi agyadba, hogy öten fürdenek/zuhanyzanak, öt emberre megy a mosógép (kb. 3 naponta legalább), öt emberre mosogatnak, öt emberre húzzák le azt a nyomorult 15 literes klotyót!"
1) Nem kell a klotyót lehúzni teljesen, épp csak picit, és akkor nem üríti ki a tartályt. Pofonegyszerű, sok ész nem kell hozzá!
2) Mi ketten 3 köbméter vizet fogyasztunk havonta párommal, mindennap zuhanyzunk, heti 3-4 mosást teszünk be, a mosógép energiatakarékos. Szóval 5 főre ennek ha háromszorosa fogy, az sem 30-40ezer. Lehet úgy is takarékoskodni, hogy nem büdösödik meg az ember, csak némi ész kéne hozzá!
"Nem tudom itt tudnak-e számolni páran, de egy 5 tagú család átlag vízfogyasztása simán lehet 25m3"
5 köbméter fejenként? Eszednél vagy??? 3-4-et fogyasztunk ketten. Mi a jó eget locsolnak el, akiknek ennyi kell fejenként? Ja, hogy csurig engedik a kádat naponta 5 fő minden alkalommal? Akkor fizessék a marhák!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!