Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek 210 ezer forintból...

Szerintetek 210 ezer forintból megtud élni egy 5 fős család?

Figyelt kérdés

Mi ennyiből élünk, 20.-a körül nagyon szűkösen jön ki az ennivaló is, a számlák befizetetlenül állnak, semmi "luxus" cikket nem vásárolunk (se új ruha,cipő,ilyenek nincsenek benne) csak alapvető tisztálkodó szerek, meg ami higiéniai szempontokból szükséges.

Apukám kezeli a pénzt, és valahogy mindig elfogy a hónap vége előtt.

A szolgáltatásokat nem kapcsolják ki mert mindig a fizetési felszólítás után befizeti azt amit már muszáj, de szerintem valami nem stimmel, anyukám semmit sem tud,hogy milyen pénz hová megy, így apukámnak soha sem kell elszámolnia azzal,hogy mit mire költött, és én gyanakszom,hogy nem minden pénzt a családra fordít, de nem tudom...tehát a kérdésem,hogy 210 ezer forintból egy 5 fős család betud e fizetni minden számlát a mellett,hogy minden napra jut főtt étel, vagy ez ennyi pénzből nem lehetséges?(átlagos családról van szó)

2013. okt. 8. 17:26
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:
56%

"ha csak nem Budán élsz, ahol a közösktg-ben benne van a korlátlan vizfogyasztás, viszont Pesten nincs igy"

Sírjak-e vagy nevessek? Tudtad, hogy Budán és Pesten kívül kurvä nagy még az ország?

2013. okt. 8. 19:54
 22/42 anonim ***** válasza:
49%

Apukad igazi varazslo, mert ilyen keves penzt be tud osztani.

Egyebkent sok info hianyzik, a tobbiek mar sokat elsoroltak, de van meg:

- van-e segitsegetek? Kaptok-e INGYEN tuzelot, elekmiszert, ruhanemut, a suliban/oviban ingyenes-e a tankonyv, etkezes

- van e hiteletek

- kertes hazban, vagy panelben laktok...........

2013. okt. 8. 19:55
 23/42 anonim ***** válasza:
65%
15-ös: Budán élek és nincs benne a közös költségben a korlátlan víz.
2013. okt. 8. 20:12
 24/42 anonim ***** válasza:
61%
Mi 5-en éltünk évekig apám 140 ezres fizetéséből (hála dologtalan anyámnak). Sosem nélkülöztünk, de ehhez hozzátartozik, hogy apám minden zöldséget, gyümölcsöt megtermelt, ami nekünk kell. Krumplit, hagymát, stb. sosem kellett venni.
2013. okt. 8. 20:27
 25/42 anonim ***** válasza:
35%

"Az étel is legalább ugyanennyi, 2 egészségesen étkező felnőttre, ha nem szenny, hanem átlagtermékeket vesznek 40-50.000"

Ugye mókázol? Inkább a duplája!

Délután beugrottam a madaras teszkóba, hoztam egy kosár kaját: felvágottakat, margarint, sajtot (nem különlegességeket) némi öblítőt, mosogatószert, szalvétát, apróságokat, és ott hagytam 18000 Ft-ot! Sajnos ezt hetente legalább egyszer meg kell csinálni...

2013. okt. 8. 22:10
 26/42 anonim ***** válasza:
30%
Mi összesen 4-en élünk, erre jut kb 4-500 e egy hónapban. A villanyszámla eléggé magas szokott lenni, ezen kívül kutunk van, és onnan van víz, illetve kazánnal fűtünk, szóval gázszámla nincs, de minden évben szép kiadás a télre való tüzelőfát megvenni, arra kell spórolni hónapokig. Ezen felül max benzinköltség, de az elenyésző, mert sikerült megoldani úgy, hogy heti max egyszer kelljen elmenni egy hosszabb útra. Kajára se költünk túl sokat, átlag heti egy húszas van rá/ránk, de mostanság szerintem meg se közelítjük ezt. Persze a járulékok meg minden egyéb marha sokat elvisznek sajnos. Mi így élünk egy átlagosan jó életszínvonalon. Úgyhogy apukád tényleg egy varázsló.. :S 5 főre rettentő kevés a 210 ezer :(
2013. okt. 8. 22:56
 27/42 anonim ***** válasza:
39%

Ahha, szóval csak vízre megy el havi 30-40 az egyik válaszolónál, és az normális. Persze, egész nap folyik a csap vagy mi.

Ezért tart itt ez az ország, egyesek olyan agyatlanok a háztartásvezetéshez, hogy őrület.

2013. okt. 9. 07:31
 28/42 anonim ***** válasza:
50%

Ha nem albérletben éltek és nincs lakáshiteletek, akkor ez a pénz elég kéne hogy legyen.

Igaz, hogy 5 emberre több a víz, de a villany, ha ég a szobában, akkor is annyi, ha 3 ember van bent , akkor is ha 5..meg hát fűtés is ilyen.

Az hogy szűkösen jön ki az ennivaló, meg a számlák is befizetetlenül állnak, elég durva, akkor tényleg mire megy el 210 ezer?

Apukád jól él abból, hogy nem számoltatja el anyukád!

2013. okt. 9. 08:28
 29/42 anonim ***** válasza:
18%

Mi ketten élünk kb. 210.000 ft-ból. Mielőtt még jöttök, hogy milyen jó nekünk, van hitelünk, és egy idióta lakótársunk. Amúgy albérlet.

Bérleti díjjal együtt egy téli rezsi 100-110e ft. A fűtés alaphangon 30-40 ezer ft. Plusz havi 13.000 ft megy el egy t-mobile-os szarságra, amit még 4 évig kell fizetni. Tehát ami marad kajára, és egyéb "luxusra" az kb 60-70 ezer ft.

Szóval nehezen, de megoldható. Kb 2 évig éltünk 100 ezer ft-ból, ugyanezekkel a költségekkel. Most fizetjük a tartozásokat, és büntetéseket...

2013. okt. 9. 10:20
 30/42 anonim ***** válasza:
27%

Harkonnen:

Szerintem félreértetted a válaszom! Úgy értettem, hogy az étel legalább 80 körül mozog, ha nem több (arra írtam, hogy ugyanannyi legalább, mint a rezsi)! Attól is nagyon függ mit eszik az ember, csirkecombot vagy pulykamellet, érted.

2013. okt. 9. 15:07
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!