Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek 210 ezer forintból...

Szerintetek 210 ezer forintból megtud élni egy 5 fős család?

Figyelt kérdés

Mi ennyiből élünk, 20.-a körül nagyon szűkösen jön ki az ennivaló is, a számlák befizetetlenül állnak, semmi "luxus" cikket nem vásárolunk (se új ruha,cipő,ilyenek nincsenek benne) csak alapvető tisztálkodó szerek, meg ami higiéniai szempontokból szükséges.

Apukám kezeli a pénzt, és valahogy mindig elfogy a hónap vége előtt.

A szolgáltatásokat nem kapcsolják ki mert mindig a fizetési felszólítás után befizeti azt amit már muszáj, de szerintem valami nem stimmel, anyukám semmit sem tud,hogy milyen pénz hová megy, így apukámnak soha sem kell elszámolnia azzal,hogy mit mire költött, és én gyanakszom,hogy nem minden pénzt a családra fordít, de nem tudom...tehát a kérdésem,hogy 210 ezer forintból egy 5 fős család betud e fizetni minden számlát a mellett,hogy minden napra jut főtt étel, vagy ez ennyi pénzből nem lehetséges?(átlagos családról van szó)

2013. okt. 8. 17:26
1 2 3 4 5
 11/42 anonim ***** válasza:
29%
Mi nègyen èlünk havi 100-110 ezerböl, szóval szerintem böven elèg...
2013. okt. 8. 18:09
 12/42 anonim ***** válasza:
43%

közösköltség 18e, áram 10e, net+telefon+tv 10e, fűtés 20e, víz 7e, negyedévente a gáz 7000 de ez lényegtelen..

tehát kijön a 60-70

2013. okt. 8. 18:10
 13/42 anonim ***** válasza:
17%

miért nektek mennyi? és hányan vagytok rá? nálunk 70m^3 a lakás

2013. okt. 8. 18:11
 14/42 anonim ***** válasza:
82%

13#

ezt gondold át újra :D

2013. okt. 8. 18:17
 15/42 anonim ***** válasza:
33%

8 Látszik, hogy azt sem tudod mi az 5 fő.Esélytelen kihozni ennyi pénzből.

10 Ha egyedül élsz akkor értem a válaszod, egyéb iránt abszolút nem, ha csak nem Budán élsz, ahol a közösktg-ben benne van a korlátlan vizfogyasztás, viszont Pesten nincs igy, és maga a vízhasználat egy ekkora családnál minimum30-40eFt/hó.Csak a víz, és ebben még nincs benne semmi, erre jön a villany, szemétdij és egyebek pluszban ahogy a gáz is a fütéssel együtt.

2013. okt. 8. 18:28
 16/42 anonim ***** válasza:
18%

Annyiból tud megélni, amennyije van, csak beosztás kérdése.

Én voltam nagyon-nagyon szegény, tudom.

Ha viszont valaki a családból csak a szájával oszt be, és egyébként szétfolyik a keze között a pénz, akkor nem fog menni. A többiek joggal verik a palávert, hogy nekik is kell ez vagy az.

Apukádat számoltass el anyukád, ha ennyire szűkös a kassza. Minden fillérről.

2013. okt. 8. 18:33
 17/42 anonim ***** válasza:
35%
Ez sok mindentől függ. Mivel tüzeltek, mennyi a villanyszámla, saját ház-e. De szerintem ennyiből a számla+kaja kijön. A saját példámat tudom felhozni, hogy 4-en éltünk 100000-ből. Negyedévente a szemét, villany 8000 ft, internet 5000 ft, fával tüzeltünk az meg kb 1 havonta 15000 ft volt és a víz díj még. Így volt havonta a rezsi KB 40000ft körül. A maradék ment kajára, tisztítószerre stb. és kijöttünk belőle. Anyum mindennap főzött. Ez kb 2-3 hónapja volt így, már elköltöztem és többet tudok nekik segíteni. Ja és a hiteltől is sok függ, hogy van-e.
2013. okt. 8. 18:39
 18/42 anonim ***** válasza:
40%

Nem tudom minek kell 3 gyereket szülni, ha nincs rá pénz...

Egyébként ennyiből szinte lehetetlen, 5 főre a 60-70.000-es rezsi szinte alap (gondoljatok már bele a víz, áramhasználatba 3 gyerekkel, plusz hogy főzésnél mennyit használ a villanytűzhely pl., már pedig 5 főre elég gyakran kell, nem nagyon lehet 3 napokra..). Az étel is legalább ugyanennyi, 2 egészségesen étkező felnőttre, ha nem szenny, hanem átlagtermékeket vesznek 40-50.000, szóval 5 főre SIMÁN kijön mondjuk 80.000, ha nem több! Na akkor most vagyunk 150.000-nél.. hitel/ablérlet? bérlet/benzin? ruhák, cipők?! hol vagyunk még attól...

2013. okt. 8. 18:58
 19/42 anonim ***** válasza:
50%
Honnan tudod utolsó, hogy nem csökkent-e drasztikusan az egyik kereső jövedelme? A mikor valaki gyereket vállal, nincs kristálygömbje, hogy a jövőbe lásson. A mai válságos világban bárki bármikor utcára kerülhet. Garancia nincs semmire.
2013. okt. 8. 19:10
 20/42 anonim ***** válasza:

jogos :DD

*m^2

2013. okt. 8. 19:48
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!