Felőröl lassan ez a pénztelenség. Így hónap végére alig marad valamink. Mitévő legyek szerintetek?
Menjek dolgozni! Biztosan ezt gondoljátok. Mennék én kézzel lábbal. De nem tudok.
A gyermekünk 2 éves, már csak gyest kapok. Nincs hová visszamennem és a gyermekem sem tudom hová tenni. Bölcsibe nem tudom adni, ugyanis a legolcsóbb nálunk 30 ezer ft, plusz 12 ezer az étkeztetés. Ez rengeteg pénz, ráadásul nem is hiszem, hogy 80-90 ezer forintnál többet keresnék, hiszen nem jelenleg nem tudok a szakmámban elhelyezkedni.
Sajnos páromnak nem élnek a szülei, nekem sem él anyukám, apukám pedig nagyon sokat iszik, így a nagyszülői felügyelet sem megoldható.
A férjem rengeteget dolgozik, fizikai munkát, mégis alig keres valamit. Ha csinál heti 1 12 órát és bemegy minden szombaton is dolgozni, akkor kap 104 ezer forintot. De ekkor nagyon kikészül, egyszerűen már nem bírja a túlórákat. A szívem szakad meg érte, mikor látom hogyan jön haza és egész nap csak alszik.
Van kiút? Vagy ki kell húznunk óvoda kezdésig?
20-as hagyd, általában igen, ez a mentsége azoknak, akik maguk is a semmire szültek.
Normális ember szerintem nem vállal anélkül gyermeket, hogy felmérné a következményeit anyagilag, valamint azon a téren is, hogy majd vissza tud-e menni dolgozni, van-e megfelelő bölcsőde, óvoda, más gyermekfelügyelet, stb.
Aki nem normális az meg gondolkodás nélkül odaszüli, aztán ott sír, hogy a bölcsi nem jó, munka meg nincs...
Őszintén, kérdező, mikor a babát vállaltátok nem tűnt fel, hogy nem lesz rá pénzetek? Ha igen, akkor meg minek akartál 2-3 évet otthon maradni vele? A gyed lejárta után nyugodtan mehettél volna vissza dolgozni, közben kereshettél volna munkát már előtte is...
21-es
Mi van azokkal, akik éveket lehúztak a munkahelyükön mielőtt gyereket vállaltak volna, utána mikor szerettek volna visszamenni már nem kellettek a munkáltatónak?
Mint írta a kérdező nincs hová visszamennie, nyilván így járt ő is, volt munkahelye, most nem veszik vissza vagy időközben meg is szűnhetett a cég, van ilyen, ezt előre nem lehet tudni, ilyen alapon senki ne szüljön.
Manapság munkahelyet igen nehéz találni, meg bárkiből lehet bármikor munkanélküli.
Lehet most jól él valaki, bevállal 1 gyereket, nem veszik vissza, esetleg apuka munkahelye is megszűnik, rosszabb fizetésért talál valamit, aztán pár év és rendeződik minden és újra jól élnek, nem lehet előre tudni mit a hoz a jövő, ezért kár leszólni valakit, hogy minek vállalt gyereket, még te is lehetsz hasonló helyzetben.
2-3 év kihagyás után nem csoda, hogy nem akarják visszavenni. Itt Németországban SENKI nincs otthon fél évnél többet a gyerekkel, utána már mennek fél, majd teljes munkaidőben dolgozni. Tudod miért? Hogy a munkahelyük igenis visszavegye őket, és ne kerüljenek ilyen helyzetbe.
Csak otthon elterjedt az a nézet, hogy mereszti kicsit a seggét 3 évig, aztán majd lesz valami...
Azért Németországot nem kellene Magyarországhoz hasonlítani! Nem egy kategória a két ország.
Sokan nem jókedvűkben "meresztik otthon 2-3 évig a seggüket", hanem mert vissza se tudnak menni, mert itthon nem kelendő az akinek gyereke van, inkább megválnak attól a merész munkavállalótól, aki szülésre adja a fejét, ritka az a munkahely, ahol tárt karokkal fogadják vissza. Ha meg közben megszűnik a munkahely, nehéz új állást találni, mert amint az interjún szóba kerül a gyerek már nem is olyan szimpatikus az álláskereső és nem rá esik a választás, hiába van végzettsége, tapasztalata.
18- as vagyok. A gyerek oriasi feladat, ha nincs ra keret,azt be kell latni,mert csak artunk magunknak es a babanak is. Nem azt mondom,hogy akkor szuljon az ember,ha mar nyaralot vett a Bahamakon, de egy kis esszel fel lehet merni a koltsegeket es el lehet kezdeni sporolni hamar,ha bele akartok vagni. Nem utolso sorban pedig,erdemes lenne egyezteti a munkahelyeden,idoben bejelenteni es megbeszelni,hogy mi lesz a gyed/ gyes utan.
Nemetorszagot szerintem vicces lehozni ide, eg es fold a ket orszag.
Utolsó, te hol élsz, valami álomvilágban?
Nincs az a munkahely, itt Magyarországon, amelyikkel ilyen dolgot egyeztethetnél!
Ja, és örülök, hogy némely embernek ilyen jól megy, de azért jelen helyzetben, ebben az országban nem ez a jellemző!
Sokan élnek ebben az országban álomvilágban.
Hol az a biztos állás és megértő főnök, ahol ezt előre meg lehet beszélni? Szeretnék egy ilyet én is, meg hozzá legalább 200ezer nettót, és egy szavam se lesz.
Nem alomvilagban elek, nagyon is a valosagban. De a csaladomban mindenkinek biztos allasa van, mert nem lustak koran kelni, dolgozni menni es kepezni magukat. A nagypapam nyugdijas eletkorban van, es meg hetvegente is van,hogy bejar a cegehez!
Ha valaki kemenyen dolgozik, es tanul annak meglesz az eredmenye,itt magyarorszagon is. Konnyu a fonokot okolni persze,minden lusta ember ezt teszi. Emberek! Tessek tenni azert a fizetesemelesert es azert,hogy a fonok visszavarjon!
B..zd meg, te engem ne nevezzél lustának, milyen jogon teszed?? Kinek hiszed magad, hogy látatlanban más felett ítélkezel?
Nem vagyok lusta, 20 éve egyazon munkahelyen dolgozom, hajnalban kelek minden nap. De nem az én hibám, ha olyan kevés még mindig a fizetésem, hogy nemsokkal lépi túl a minimálbért!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!