Felőröl lassan ez a pénztelenség. Így hónap végére alig marad valamink. Mitévő legyek szerintetek?
Menjek dolgozni! Biztosan ezt gondoljátok. Mennék én kézzel lábbal. De nem tudok.
A gyermekünk 2 éves, már csak gyest kapok. Nincs hová visszamennem és a gyermekem sem tudom hová tenni. Bölcsibe nem tudom adni, ugyanis a legolcsóbb nálunk 30 ezer ft, plusz 12 ezer az étkeztetés. Ez rengeteg pénz, ráadásul nem is hiszem, hogy 80-90 ezer forintnál többet keresnék, hiszen nem jelenleg nem tudok a szakmámban elhelyezkedni.
Sajnos páromnak nem élnek a szülei, nekem sem él anyukám, apukám pedig nagyon sokat iszik, így a nagyszülői felügyelet sem megoldható.
A férjem rengeteget dolgozik, fizikai munkát, mégis alig keres valamit. Ha csinál heti 1 12 órát és bemegy minden szombaton is dolgozni, akkor kap 104 ezer forintot. De ekkor nagyon kikészül, egyszerűen már nem bírja a túlórákat. A szívem szakad meg érte, mikor látom hogyan jön haza és egész nap csak alszik.
Van kiút? Vagy ki kell húznunk óvoda kezdésig?
2014től kötelesek is lesznek bevenni az ovik a gyerekeket amint betöltik a 2,5évet.
Sajnálom hogy Ti is így vagytok. A Gyermekvédelmi kedvezményt nem tudjátok igényelni? Ha minden hivatalos bevételeteket összeadsz és osztod 3fővel -gondolom ennyien vagytok akkor mennyi lesz? Ha nem éri el a 37.050et akkor kapnátok és beveszik a bölcsibe így nem kell fizetni semmit és talán találnál melót-ha alkalmit vagy 4-6órában csak, akkor is. És 4-6óra mellett a GYESt sem kell lemondani. Tudom hogy rossz, nekem is az utolsó pillanatban sikerült melót kapnom-fűtésszezon előtt. Segítség nekünk sincs :(
Talán tényleg leírhatnád hogy hol laksz, mit vállalnál, hátha olvassa valaki aki segítene! Remélem!
Tehát szerinted nincs értelme bölcsibe adni a gyermeket és dolgozni, ha "csak" 40-50.000 ft-al több folyna be így havi szinten, és jelenleg majd' éhenhaltok.
Fuck logik.
Igen, menj dolgozni. De sürgősen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!