Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Összejöttem egy családos...

Összejöttem egy családos emberrel és hiába tudom, hogy közte és a felesége között már rég nincs semmi, mégis zavar, hogy nős. Mi lehet erre a megoldás?

Figyelt kérdés

A felesége nem akar válni és azzal fenyegetőzik, hogy ha mégis elválik tőle, akkor hazaköltözik külföldre és többet nem, vagy csak nagyon körülményesen láthatja a gyerekeket. Megteheti ezt? Nincs rá valami mód, hogy legalább a láthatás biztosítva legyen?

Mi is szeretnénk gyerekeket és együtt képzeljük el a jövőnket, de a felesége mindent tönkretesz.

2013. szept. 18. 08:46
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
100%

ha különélnek 3 éve és ezt igazolni tudják, valamint rendezték a gyerekek tartózkodási helyét, különélő szülővel való kapcsolattartást és gyerektartást, valamint a lakáshasználatot, na akkor fognak csak elválasztani egy tárgyalással

Nálatok ez még gyerekcipőben jár...

Nekem is van egy ilyen barátnőm, már 9 éve vár a pasira, mert mindig van valami indok, majd ha nagylány felnőtt lesz, majd ha, majd ha...

De te tudod! Csak akkor lesz gáz, ha 40évesen eszmélsz, hogy az életed családalapításra ideális részét egy ilyen hitegető ökörre várva töltötted és hagytad magad mellett elmenni az igazi lehetőségeket!

.

2013. szept. 18. 10:05
 22/34 A kérdező kommentje:

A lakás amiben a felesége és a gyerekek élnek, a párom szüleié volt, de az unokákra iratták át és 18 éves korukig az anyjuknak van rá haszonélvezete. Igen, tudjuk, hogy halmozott butaság volt, de a párom szülei akkor azt akarták, hogy a menyük biztonságban érezze magát.

Közös vagyon nincs, ezt a részét már lezárták és a felesége 4 éve belement abba, hogy írjanak egy "házassági" szerződést, akkor lett a gyerektartás is meghatározva.

2013. szept. 18. 10:22
 23/34 anonim ***** válasza:
100%

A váláshoz nem kell mindkét fél beleegyezése, elég ha az egyik elindítja, innentől nem értem a történetet.

Melyik országban kötöttek házasságot? Milyen állampolgár a feleség? Jelenleg hol él a gyerekekkel?

2013. szept. 18. 10:28
 24/34 anonim ***** válasza:
100%
Ha el akarna válni, megtette volna ezer éve!
2013. szept. 18. 10:40
 25/34 anonim ***** válasza:
100%

"Közös vagyon nincs, ezt a részét már lezárták és a felesége 4 éve belement abba, hogy írjanak egy "házassági" szerződést, akkor lett a gyerektartás is meghatározva."

Ahhoz, hogy a válást kimondják ennyi év különélés után közös megegyezéssel, 4 dolgot kell rendezniük a házasfeleknek:

Gyermeke elhelyezése

Különélő szülővel való kapcsolattartás

Gyerektartás összege

Lakáshasználat

2013. szept. 18. 10:57
 26/34 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem akar annyira válni.
2013. szept. 18. 11:04
 27/34 A kérdező kommentje:

A gyerekek és a felesége is kanadai-magyar állampolgárok. Az esküvő Magyarországon volt.

Igen, elválhatott volna, de a felesége akkor megakadályozná a láthatást és hiába büntetnék meg, attól a párom még nem látná a gyerekekeit vagy csak évi 1-2 alkalommal.

2013. szept. 18. 11:24
 28/34 A kérdező kommentje:

Egyszer már beadtuk a válási papírokat (én is ott voltam, nem csak a párom ámított ezzel), de a felesége erre a gyámhivatalba rohant, kérte, hogy a gyerekeket ideiglenesen nála helyezzék el, majd végül 3 hónapig nem találkozhattak az apjukkal, mert véletlenül mindig akkor betegedtek meg, mikor a láthatás vagy annak pótlása lett volna...

Amikor ezt jeleztük a gyámhivatalban, csak a vállukat rángatták, hogy tehetetlenek. Végül ketten átbeszéltük az egészet és a párom visszalépett a válástól. Utána megint megkaptuk heti 3-4 napra a gyerekeket.

2013. szept. 18. 11:37
 29/34 anonim ***** válasza:
74%

Nah, hát akkor az a megoldás, hogy a pasid marad nős papíron, és neked meg csinálja a gyerekeket...

Elvenni nem fog, hisz nős, törvény tiltja a kettős házasságot! A nevét viselhetik a ti gyerekeitek, apai elismerő nyilatkozatot kell tennie, ennyi!

Erre ez a megoldás!

2013. szept. 18. 11:45
 30/34 anonim ***** válasza:
69%

És mi a biztosíték,hogy a gyerekek tőle vannak?

Bár nekem ez már úgy zavaros,ahogy van.

2013. szept. 18. 11:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!