Összejöttem egy családos emberrel és hiába tudom, hogy közte és a felesége között már rég nincs semmi, mégis zavar, hogy nős. Mi lehet erre a megoldás?
A felesége nem akar válni és azzal fenyegetőzik, hogy ha mégis elválik tőle, akkor hazaköltözik külföldre és többet nem, vagy csak nagyon körülményesen láthatja a gyerekeket. Megteheti ezt? Nincs rá valami mód, hogy legalább a láthatás biztosítva legyen?
Mi is szeretnénk gyerekeket és együtt képzeljük el a jövőnket, de a felesége mindent tönkretesz.
Miért vele kezdtem? Azért mert beleszerettem és ő is belém. Ő 29 éves én 28.
Fogalmam sincs, a felesége mit akar ezzel elérni, főleg úgy, hogy azért mentek szét, mert neki más kellett. 9 éve élnek külön, mi 6 éve vagyunk együtt, együtt is élünk és próbálunk valami megoldást találni.
A gyerekek 10 évesek és az anyjukkal akarnak maradni. Azt sem tudjuk meggátolni, hogy magával vigye őket. A láthatást kötelessége lenne biztosítani és legalább a költségek felét kifizetni, de ha nincs rá pénze, akkor nem fogja megvenni a drága jegyeket. Ebben az esetben megbüntethetik, nem mintha azt ki tudná fizetni.
"de a felesége mindent tönkretesz"
Ezt a hülye p..át! :S
Te ugye nem hallod a saját gondolataidat?
Te tényleg azt hiszed, hogy Te vagy a fontos, és a felesége áll az utadba? Te nyúltál bele valamibe, amibe nem kellett volna, most meg itt siránkozol. Csak egy kis ri.anc vagy, és hidd el a pasid aszerint is kezel.
Néhány légyott, némi hitegetés, te meg mész utána mint egy pincsi.
Gratula neked, meg a hozzád hasonlóknak.
Hát furán fogalmazol, az biztos.."összejöttem egy családos emberrel.."....hat éves kapcsolat és együttélés esetén az átlagember nem így beszél.
Ha 9 év alatt nem váltak el, akkor nem is fognak.
Újabb kamukérdés.
Szóval 9 éve különélnek, miközben a gyerekek 10 évesek, tehát ikerterhességgel magára hagyott eg nőt, ráadásul már 6 éve veled él és a meglázott, elhagyott feleség 9 éve nem akar elválni?! Tudod ki hiszi ezt el... jól kezdted a sztoridat, hihető volt, de aztán belegabalyodtál. Találj ki másikat.
Ezt még úgy írtam, hogy nem láttam a kommentedet.
Az utolsó hozzászólásodból viszont arra következtetek, hogy ezt az egészet kitaláltad.
Hogy is van ez? A pasi 20 évesen már nős volt gyerekkel, ami azt jelenti, hogy min 19 évesen nősülnie kellett, és a gyereket szülés után otthagyni.
Te meg 6 éve vagy vele, de még mindig nem vált el?
Vagy Te vagy beteg mert ilyet kitaláltál, vagy mind a 3-an betegek vagytok, hogy ebbe a helyzetbe így benne tudtok maradni.
"A gyerekek 10 évesek és az anyjukkal akarnak maradni. Azt sem tudjuk meggátolni, hogy magával vigye őket." De, meg tudjátok akadályozni!!! Egyedül a másik szülő beleegyezése nélkül nem viheti külföldre a gyerekeket!
Te egy nagyon naiv nő vagy! 6 éve együtt éltek és nem történt semmi válás ügyben, akkor miért gondolod, hogy bármikor is fog?
Nem kamu!
A párom kiment egy évre cserediákként külföldre, ott ismerte meg a feleségét. Mikor hazajött, a csaj értesítette, hogy babát vár és a családja kiteszi az utcára, ha szégyent hoz rájuk (ez kamu volt, de már csak későn derült ki). Végül úgy döntöttek a házasság az egyetlen járható út. Alig 1 évig voltak házasok mikor a felesége "szakított" vele, de válni nem hajlandó.
Én sem hittem volna, hogy ilyen van, ezért is érzem magam ennyire kiszolgáltatottnak. Szeretnénk esküvőt, azután gyerekeket, de mindez addig nem megoldható, amíg a felesége minden próbálkozásunkat keresztülhúzza.
Igen, tudja a párom is és már a szülei is, hogy h*lyeség volt elsietni az esküvőt, de akkor ez tűnt logikus lépésnek.
De, történt a válás ügyében már több lépés is, de az ügyvédek is csak azt a megoldást látják, hogy hagyja elvinni a gyerekeket és tegyen le arról, hogy részese legyen az életüknek.
...ha jol tudom, a hazastarsak ha 2 evig kulonelnek, akkor automatikusan elvalasztjak oket, ha az egyik fel ezt keri,
tehat nem kell a masik beleegyezese. A gyerek elhelyezes egy masik per lenne.
Mivel külön élnek, így a bíróságon már a gyerektartást is megállapították, 2*20%-ot fizet havonta, de ennél tovább még nem jutottunk.
Pont azért érdeklődtem itt, hogy hátha találkozott már valaki ilyen esettel és tudna nekünk segíteni.
Most sem értem..ezek szerint anyuka egy idegen országban maradt 9 éven át??? Normális esetben a házasság tönkremenetelekor azonnal beadta volna a válást és a bíróság is neki ítélte volna az akkor egy éves ikerpárt.
Valami nem stimmel a sztoriban.....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!