Mit tehet például szerintetek az anyja, ha mondjuk (akár jogilag), ha mondjuk a párom mégis visszajön hozzám, mit léphet ellenem például, ha felteszem azt veszi a fejébe hogy én kényszerítettem arra a lányt, hogy visszajöjjön, mi a megoldás?
Írod,hogy 26 éves a párod.Vagyis felnőtt ember aki teljes egészében felelős a döntéseiről,tetteiről.
Írod,hogy szeret,és te is szereted..Itt nem az anyuka hozzáállását kell megváltoztatni,hanem egy felnőtt ember agyába kell belesulykolni,hogy önmaga döntsön..
Miért nem beszéled rá,hogy menjen el egy pszichiáterhez akinek elmondanátok a probléma gyökerét,és a mostani döntésképtelenséget..Az orvos biztos tud segíteni,mert bizony ide már az kell. Ez nem csak a te érdeked hanem az övé is,hiszen te sem fogsz várni rá addig amíg az anyuka meghal..Képzeld tovább a dolgot.Mondjuk közös babátok lesz..Akkor is minden úgy lesz ahogy az anyuka akarja,mert képtelen önállóan gondolkodni??
Én azt tanácsolom,hogy beszéd rá egy orvosra...
Itt más nem nagyon segít.Ha a 26 éves lány nem képes saját sorsát irányítani,akkor hiába minden mert amíg az anyja él,ő fog mindent intézni..
ma 13:05 vagyok
találtam egy doktornőt aki nekem így ismeretlenül is szimpatikus..(ha szükségem lenne ilyen dokira,én hozzá mennék)
Hívd fel,mond el neki a problémádat,hátha tud segíteni..
Egy próbát megér szerintem
Hát ha a párod 26 éves,akkor fogja a cuccait és menjen....
Anyuka azt mondd amit akar,ugyis megbékél,ha szereti a lányát...
Ha egy 26 éves felnőtt nem tud felnőttként viselkedni gyerekkori traumák miatt, akkor én is a pszichiáteri kezelést javasolnám. DE!!!!!!!
Arra gondoltál már ,hogy neked sincs jogod Őt irányítani? Sőt arra sincs jogod, hogy az anyukájának példabeszédeket tarts mert nem csak egy igazság létezik, nem csak a te igazságod igazság.HA szereted a választottadat, nem zsarolhatod te sem és bármilyen nehezedre is esik tisztelned kell az anyját. A családjától tiltani pedig képtelenség. Te ugyanúgy kijátszod, kihasználod és manipulálod, érzelmileg zsarolod az állítólagos szerelmedet mint állításod szerint az anyukája. Ne itélj, hogy ne itéltess! Lehet, hogy neked is jót tenne egy beszélgetés egy szakemberrel, mert nem látod a fától az erdőt, nem látod az ellenszenvedtől a lényeget. Azt hogy a párod vagy lelkileg beteg (akkor pedig mindkettőtök részéről szemétség, hogy így rángatjátok), vagy nem te vagy számára az igazi. Az a baj, hogy engem nem győztél meg a saját jó szándékodról. Csak a harc és az utálkozás jött le. ( Na meg gondolom a nem nyalizós válasz miatt a pontjaim is :):):),de hát.... véleményt akartál) Sajnálom azt a Lányt aki 26 évesen ilyen bábu, de szerintem még kényelmes is lehet neki. Soha nem hozott önálló döntést vagy az anyja vagy te döntöttél. Nem mindenkin lehet segíteni. A másik ember szemét erővel felnyitni nem lehet. Ha Ő fél kinyitni azt a szemecskét akkor bizony csukva marad akár egy egész életen át.
A lány 26 éves, és képtelen önállóan dönteni az életéről. Mikor az anyjával van, akkor az ő véleményére bólogat, mikor pedig veled, akkor a tiedre. Akit irányítani lehet, azt mindig is irányítani fogja valaki.. Mert máskülönben életképtelen. Tényleg ilyen feleséget képzeltél el magadnak? Ez csak egy költői kérdés volt.. én szeretném, ha a páromnak saját véleménye, elvei lennének.
3 éve vagytok együtt, és titkolnotok kell anyuka előtt, mikor találkoztok. Szerintem pedig akkor fog változni a helyzet, ha válaszút elé állítod a lányt. Gondolom normális életet szeretnél, együtt élni egy lánnyal, akit szeretsz, és aki mellett biztosnak érzed a jövődet. Hány évig akarsz még várni, ameddig a barátnőd kiszabadul az anyja karmai közül? Ez sohasem fog megtörténni.. Kérd, hogy költözzön hozzád, mert így nem érzed jól magad a kapcsolatban. Vártál már rá eleget.. Sokan nem vállalnának egy ilyen kilátástalan kapcsolatot, mert ez egyszerűen nem normális. Ha nem akar menni, akkor az anyja fontosabb számára, és ez mindig is így lesz. Egész életedben hallgathatod majd az anyósod perlekedését, mocskolódását.. már ha a lány nem szakítja meg vele a kapcsolatot. Igazából azonban nincs semmi értelme "eltiltani" őket egymástól, mert akkor sem lesz belőle önálló, független, magabiztos nő szerintem..
Itt többen nem értik, hogy ha valaki 26 éves, felnőtt, döntésképes ember, akkor hogyan kerülhet ilyen helyzetbe, miért nem szabadul ki belőle. Igen, egy normális, személyiségében nem zavaros ember bizonyosan ezt tenné, de itt egy lelkileg megnyomorított, beteg emberről van szó. Anya részéről bűntudatkeltés, lánya részéről túlzott ragaszkodás, ragadozó-áldozat viszony. Anya hibát követett el a múltban, s hogy ne bűnhődjön a lánya elvesztése által, beprogramozta örök rabszolgájává.
Kedves Kérdező, csak is a párod dönthet ebben a kérdésben. Gyenge marad és aláveti magát az anyja akaratának, elveszít téged és mindenki mást vagy megerősödik és kiszabadul, nem törődve az anyja fenyegetőzésével (hogy hozzá többé be nem teheti majd a lábát - megjegyzem, az a lányodnak csak az elején jelentene bűntudatot, néhány hónapon belül rájönne, milyen is igazából élni és nem is kívánkozna vissza oda). Keressetek szakembert, aki átláttatja vele a helyzetét, a lehetőségeit és segít erőt gyűjteni, megoldani azt, amit csak ő tud megoldani. Neked az egészben annyi a feladatod, hogy megerősíted a szereteted felől. Se több, se kevesebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!