Mit szóltok az anyósomhoz?
Nyáron 1 hónapig anyósnál laktunk, amíg felújítottuk a lakásunkat. Mondta anyósom, hogy van épp elég költségünk, neki nem kell pénz, de jól esne neki, ha besegítenénk a házimunkában.
Párom főzött, én takarítottam, ez így ment 2 hétig amíg mindketten szabadságon voltunk.
Mikor megint dolgoztunk, nem volt annyi időnk a háztartásra + főzésre. Reggel elmentem a boltba, hogy mire anyósom felkel, legyen reggeli. Csináltam neki szendvicset, főztem kávét.
Hazaértem kitakarítottam és elkezdtem nekiállni főzni. Hazaért a párom, besegített.
Mikor az utolsó pár napot töltöttük ott, azt mondta anyós, hogy akkor ő kiszámolja mennyivel lesz több az áram+villany, meg ugye több volt a szemét stb.
Néztünk értetlenül, de hát bólogattunk, hogy oké kifizetjük. (Közben én saccra összeadtam, hányszor töltöttük fel anyós hűtőjét).
Anyósom leírt pár számot egy papírfecnire, és a végeredmény 60 ezer ft lett. ( Mi a bevásárlásra kb 35t költöttünk)
Próbáltam számolgatni hogy jöhetett ki ez az összeg. Nekünk 2 havi rezsink 63-65 ezer ft.
A férjem azt mondta ennyit biztosan nem fogunk kifizetni, és azóta is megy a cirkusz és a sárdobálás.
Én kifizettem volna mondjuk 35 ezret, bár azt is sokalltam.
Szerintetek?
Mondtam a páromnak este, hogy utaljunk át az anyjának 20 E ft-ot, legyen vele boldog, és egy darabig ne is keressük.
Azt mondta hogy majd jövőhéten együtt elmegyünk, és leülünk 3an beszélni.Mutassa meg a számlákat, hogy mennyivel fizetett többet abban a hónapban, mint az előtte levőkben.
Kérdező, én megértem, hogy te kerülni akarod a konfliktust, de ha ennyire hagyod magad, akkor úgy fog az anyósod hülyére venni, ahogy akar.
Akkor leírja, hogy azt csinálhat meg veled, amit akar, mert úgysem mersz ellene tenni. Igenis gerinctelen volt
veletek, mert az elvárásokat nem utólag kell közölni. Ha most kifizetnétek, még pofátlanabb lenne legközelebb. Ne viccelj már, hogy nem látod, hogy csak le akar titeket húzni. Mi 3-an lakunk egy lakásban, és havonta még nekünk sincs ennyi rezsi számlánk, még fűtéssel sem. Szóval itt igenis a "drága" mama a ludas és a pofátlan, és én a férjed helyében semmit sem adnék neki, nem hogy még 20ezret....az meg külön bunkóság, hogy még a 20ezerért is megy a balhé.
Felnőtt ember vagy te is, és a párod is. Embereljétek meg magatokat, álljatok a sarkatokra, és NE hagyjátok, hogy valaki (még ha az a párod anyja is) hülyét csináljon belőletek.
Szerintem fizessétek ki a különbözetet, de úgy, hogy abból levonjátok, a hűtőfeltöltés rá eső részét.
Aztán többet ne boltoljatok vele semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!