Mit szóltok az anyósomhoz?
Nyáron 1 hónapig anyósnál laktunk, amíg felújítottuk a lakásunkat. Mondta anyósom, hogy van épp elég költségünk, neki nem kell pénz, de jól esne neki, ha besegítenénk a házimunkában.
Párom főzött, én takarítottam, ez így ment 2 hétig amíg mindketten szabadságon voltunk.
Mikor megint dolgoztunk, nem volt annyi időnk a háztartásra + főzésre. Reggel elmentem a boltba, hogy mire anyósom felkel, legyen reggeli. Csináltam neki szendvicset, főztem kávét.
Hazaértem kitakarítottam és elkezdtem nekiállni főzni. Hazaért a párom, besegített.
Mikor az utolsó pár napot töltöttük ott, azt mondta anyós, hogy akkor ő kiszámolja mennyivel lesz több az áram+villany, meg ugye több volt a szemét stb.
Néztünk értetlenül, de hát bólogattunk, hogy oké kifizetjük. (Közben én saccra összeadtam, hányszor töltöttük fel anyós hűtőjét).
Anyósom leírt pár számot egy papírfecnire, és a végeredmény 60 ezer ft lett. ( Mi a bevásárlásra kb 35t költöttünk)
Próbáltam számolgatni hogy jöhetett ki ez az összeg. Nekünk 2 havi rezsink 63-65 ezer ft.
A férjem azt mondta ennyit biztosan nem fogunk kifizetni, és azóta is megy a cirkusz és a sárdobálás.
Én kifizettem volna mondjuk 35 ezret, bár azt is sokalltam.
Szerintetek?
Mondtam a férjemnek, hogy fizessünk ki valamennyit, és hagyjuk anyós lehiggadni.
De a párom nem szeretne fizetni, vagyis max 20-at adna az anyjának. De anyósnak az nem elég.
Neked nincs ezzel tennivalód, csak annyi, hogy vigasztalod a férjed.
Ha huszat akar fizetni, fizessen annyit, aztán majd ők ketten megbeszélik a dolgot az anyjával. Vagy nem.
Csak anyós miatt elég sokat vitázunk. Már unom ezt a témát. Mióta anyóstól eljöttünk, nem is találkoztam vele. Néha telefonál, hogy mikor fizetjük ki a tartozást.
A párom nem is nagyon keresi, és ha lehet a telefont se veszi fel neki.
Már az is eszembe jutott, hogy titokban kifizetem az anyóst. Csak legyen végre béke.
Ne vitázzatok, rendezze ő úgy a dolgot, ahogy szeretné, bízd rá és innentől maradj ki belőle. Nem szabad hagyni, hogy egy harmadik fél miatt álljon otthon a bál.
Ha kifizeted a háta mögött és kiderül, abból is botrány lenne.
Már nem azért, de ha az én anyám így viselkedne, lesülne a pofámról a bőr, és nem úszná meg egy ejnye-bejnyével.
Kijelentette, hogy neki nem kell pénz, megelégszik a házimunkával, a segítséggel. Ezek után pofátlanság benyújtani a számlát, ennyi erővel ti meg óradíjat számolhatnátok fel a takarításért, főzésért, boltba járásért.
Én egy centet sem fizetnék neki. Ha háborog, megmondanám, hogy egyáltalán nem erről volt szó, nem ebben állapodtatok meg. Ha megsértődik? Ez van, sajnálom.
Én speciel olyan vagyok, hogy ki nem állhatom, ha hülyének néznek. És ez a családtagokra is kő keményen vonatkozik.
Valamennyit kifizetnék. Ez lenne a tanulópénz.
Aztán a tájékára se mennék többet.
Ez igen...nem kicsit kétszínű a mama. Csak nem azért mondta az elején, hogy nem kell pénz, hogy még véletlenül se spóroljatok nagyon, hogy ő minél több pénzt tudjon kapni?
Én nem fizetnék semmit ezek után. Mi az, hogy kijelenti, hogy nem kell pénz, utána meg áll a bál, és még a 20ezer FT-t is kevesli?
Javaslom, ti is adjátok be neki a számlát. Takarításért, főzését, boltba járásért, + levonni az összeget, amit ő evett meg a ti bevásárlásotokból. Megértem, hogy a férjed rosszul érzi magát, mert mégis csak az anyja, de ez nem anyához méltó viselkedés. Az ígéretet illik betartani, én a helyetekbe megmondanám neki, hogy ezt előre kellett volna bejelenteni nem utólag, de mivel szólni nem akart (gondolom, hogy minél többet fel tudjon számolni), ezért ti meg nem akartok fizetni, és igazatok van.
Ha látja, hogy kifizetitek, máskor is el fogja ezt játszani, ha nem is ezzel, más módszerrel. Ne hagyjátok magatokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!