Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Elmondjam vagy ne? Ha már...

Elmondjam vagy ne? Ha már rákérdezett, joga van tudni az igazságot, nem?

Figyelt kérdés

Több,mint 4,5 éve szakítottam az említett férfival. Azóta nekem volt egy 2 éves kapcsolatom, és most is van egy (2,5 éve).

Szóval ez a férfi (2 évig voltunk együtt) meglopott engem, mikor együtt jártunk. Nem sokkal, "csak" 5 ezer forinttal. Többször átvert, szerintem meg is csalt, mert 2-3 hetente jártam nőgyógyászhoz ilyen-olyan betegséggel.

Ennek a férfinek volt azóta több kapcsolata...Aztán megismerkedett egy nála idősebb nővel (kb 15-16 év van köztük). A nő terhes lett, így az exem elvette feleségül.

Mivel egy városban lakunk, azért havi 1x láttuk egymást, általában bevásárlásnál. Engem nem érdekel az exem élete, láttam hogy született egy kisfiúk is.

A nő sokáig pofákat vágott rám, mintha attól félne, hogy én vissza akarom szeretni az ő férjecskéjét.

Most válságban van a házasságuk, és a nő elmesélt nekem pár dolgot (hasonlókat mint amik velem történtek), és megerősítést vár tőlem.

Azt írta, hogy a tárcájából eltűnt egy komoly összeg, és az exem letagadta. A nő most tőlem várja a megerősítést, hogy a férje meglopta.

Megkért, hogy meséljek a kapcsolatunkról, hogy mik voltak, miért hagytam el stb.

Szerintetek mit irjak neki?

2013. szept. 14. 16:38
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Mondd el az igazat!
2013. szept. 14. 18:27
 12/20 anonim ***** válasza:
Nem értek egyet a kilencedik válaszolóval, mert szerintem pont az a szarkavarás, ha nem mondasz semmit! Ha hallgatsz, azzal gyakorlatilag az exedet véded, pedig tudod, hogy "sáros". Most miért jó az neked, ha egy másik nő is ugyanúgy jár mint te? Ha már konkrétan rákérdezett dolgokra, szemétség lenne megtagadni az igazságot.
2013. szept. 14. 20:37
 13/20 anonim ***** válasza:

9-es, remélem egyszer te is ilyen helyzetbe kerülsz, és akinek lesz lehetősége segíteni rajtad, úgy fog gondolkodni, mint te. Emberségből 0.

Kérdező: neked az igazságot eltitkolni ésszerű? Részt venni egy ember életének tönkretevésében ésszerű? Védeni a tolvaj féreg exedet ésszerű? Gondolkodj már el egy kicsit... Képzeld már magad szerencsétlen nő helyébe... képzeld magad a gyerek helyébe... komolyan eltitkolnál egy ilyen fontos dolgot? Az EGÉSZ ÉLETÜK ezen múlhat, fel tudod fogni, hogy milyen súlyos ez az ügy? Ez nem arról szól, hogy van-e köze hozzá vagy sem... nem RÓLAD szól, meg a múltatokról... Ez a nő, akit ugyanúgy átvertek és kihasználtak, mint anno téged, TŐLED vár segítséget, és neked semmibe nem kerülne ezt megadni, viszont nagyon sok fájdalomtól kímélnéd meg őt, és Te ezek után egy percig is elgondolkozol azon, hogy elmondd e neki? Normális vagy?

2013. szept. 15. 16:22
 14/20 anonim ***** válasza:
42%

" 9-es, remélem egyszer te is ilyen helyzetbe kerülsz, és akinek lesz lehetősége segíteni rajtad, úgy fog gondolkodni, mint te. Emberségből 0. "

nyuszifül, saját tapasztalatból írtam, nem kell belemászni semmilyen ex semmiféle másik kapcsolatába (ez nem emberség kérdése), pláne nem valakiébe, akit 4-5 éve ismertél...tudod, mennyit változik egy ember 4-5 év alatt? ha belefolyik az ember egy ilyen válási vitába, bármelyik fél oldalára, abból csak vesztesen jöhet ki, még akkor is, ha ismeri a helyzetet és az adott párt...de itt a kérdező sem a helyzetet nem ismeri, sem bármelyik felet (exét sem, hisz évek óta nem látta) és a sok okos válaszoló, aki itt fröcsög szintén nem ismeri sem a helyzetet, sem a kérdezőt, sem az exet, sem az új nejét az exnek...nem a kérdező dolga tönkrevágni vagy megmenteni ezt a házasságot, akkor sem, ha 0%-ra pontozzátok a válaszaimat...vannak helyzetek, amikor nem kell beleütni az orrunkat más dolgába, ez egy ilyen helyzet.

2013. szept. 15. 17:01
 15/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Ha elmondom azt, hogy igen engem meglopott az exem, akkor a feleség okosabb lesz?

Azon gondolkoztam, hogy a nő gyerekei (van 2 nagyobb gyereke) is kivehették a pénzt, vagy a nő rosszul emlékszik vagy nemtudom.

Szívesen elmondanám ami történt, épp azért hogy a nő még "időben" leléphessen...ugyanakkor szeretnék kimaradni az egészből.

2013. szept. 15. 17:11
 16/20 anonim ***** válasza:
62%
Ne nyuszifülezz, gyökér, anélkül is elhiszem, hogy egy kiélt, kihasznált vén sz*r vagy, de azért, mert téged átcs*sztek, és neked nem segített senki, azért még másoknak nem kell ugyanerre a sorsra jutni.
2013. szept. 16. 15:00
 17/20 anonim ***** válasza:
0%

"Ne nyuszifülezz, gyökér, anélkül is elhiszem, hogy egy kiélt, kihasznált vén sz*r vagy, de azért, mert téged átcs*sztek, és neked nem segített senki, azért még másoknak nem kell ugyanerre a sorsra jutni."

érdekes elméleteid vannak, pont mindenben tévedsz, de ha te ezt hozod le a kommentemből, akkor megkérdőjelezem, hogy melyikünk gondolkodása józanabb, megfontoltabb és érettebb...továbbra is az a véleményem, hogy értelmes ember nem mászik bele 2 gyakorlatilag vadidegen ember kapcsolatába, ha azt akarják, hogy valaki belemásszon, akkor majd eljárnak családterapeutához ;)

2013. szept. 16. 21:15
 18/20 anonim ***** válasza:
17-es, ugye vicc, hogy hord a Föld még ilyen buta embereket a hátán?!
2013. nov. 22. 16:35
 19/20 anonim ***** válasza:

14-es: alapesetben teljesen igazad van abban hogy ex kapcsolatába nem érdemes belemászni. De a többiben nem teljesen.

"vannak helyzetek, amikor nem kell beleütni az orrunkat más dolgába, ez egy ilyen helyzet."

"nem a kérdező dolga tönkrevágni vagy megmenteni ezt a házasságot"

Pontosan. Nem a kérdező dolga ítélkezni, tehát ha valakit már teljesen hidegen hagy az exe (ideális esetben), akkor tárgyilagos marad, elmondja a véleményét félelem nélkül és ennyi. És természetesen nem fröcsögve hanem, hanem a saját tapasztalatait objektíven leírva.

Vegyünk példaként egy egyszerű esetet: 5 éve kipróbáltad a hullámvasutat. Majd összecsináltad magad rajta, soha többet nem akarsz felülni rá. De ha valaki 5 évvel később megkérdezi a véleményed és te azt mondod hogy "magánügy" akkor azt hihetné hogy te még most sem tudtad feldolgozni az eseményeket. Ellenben, ha leírod, hogy neked nem jött be emiatt meg amiatt meg amazmiatt, akkor tudsz tárgyilagos lenni és akkor tűnsz olyannak mint aki már lezárta azt a témát, de ha nem tudsz róla beszélni akkor tényleg úgy tűnik mint aki még mindig nem dolgozta fel azt a régi esetet, ezért nem jut 1ről a 2re.

2013. nov. 29. 12:42
 20/20 anonim ***** válasza:

De amúgy mindegy, az is oké ha azt mondog hogy magányügy vagy még jobb ha azt mondod hogy nem emlékszel, igazából a kérdésed túl részletes. Arra utal, hogy a nő irányába is és az exed irányába is vannak negatív érzéseid, ezért nem tudsz tárgyilagos maradni. És persze ez teljesen normális.

De azt írod hogy nem érdekel téged az exed, közvetlenül azután leírod, hogy láttad hogy született egy kisfiuk is, meg hogy ezt-meg azt csinálták. Ez egy csöppet sem arra utal hogy téged nem érdekel. Pont az ellenkezője. De tagadtál saját magad felé, és ez is természetes, igazából el fog múlni, de azért nagyobb önismeretre is szert kéne tenned.

2013. nov. 29. 12:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!