Szerintetek mi lenne a feladata a páromnak a kapcsolatunkban?
"Fizet nekem havi 100 ezret,...."
Szuper megfogalmazás! Nekem a főnököm fizet, vagy ha albérlőm lenne, az fizetne....a párom berakja a fizetése x százalékát a közös kasszába. Nos, ez nem tűnik számomra párkapcsolatnak.
Mit vársz a párodtól?
Mondjuk a kertgondozásba besegíthetne hétvégente ez tény. De szerintem a sütés-főzés a te dolgod, és nem csak neki sütsz-főzöl, nem miatta mosol ruhát és nem csak az ő ügyeit intézed, igaz?
Nem is értem ezt a kérdést...
Csodálkozol, hogy úgy van vele, hogy a te házad a te gyereked? Világosan látszik abból a hozzállásod, ahogy ezeket kihangsúlyoztad.
"Semmi közöd a dolgaimhoz, de azért ugyanazt elvárom, mint ha fele a tied lenne."
Ilyen elvárásokkal nekem se lenne kedvem semmit sem csinálni.
Igen, egy normális kapcsolatban a felek egyformán kiveszik a részüket mindenből, de ez nem az.
Ahogy leírtad, szerintem nincsen azzal semmi gond, ha te végzed a házimunkát, mert ő 12 órát dolgozik. Én nem várnám el tőle, hogy ennyi munka után még otthon is csináljon bármit is. Inkább neked kéne a napodat vagy a házimunkát úgy szervezni, hogy maradjon időd magadra.
És igen, minden egyes nap meg kell dolgozni azért, hogy rendben menjenek a dolgok. Mondjuk úgy szép ha ezért mindkét fél megteszi a magáét.
"Fizet nekem havi 100 ezret"
Ebből nekem az jön le, hogy ez nem egy normális párkapcsolat, hanem szállást és ellátást nyújtasz a párodnak, kvázi albérletben él, némi extrával.
És ez a "némi extra" neked terhes.
Alaposan át kéne gondolni ezt gondolni, és változtatni rajta.
Az én házam... Az én gyerekem... Fizet nekem...
Egy normális ember, aki szereti a párját és befogadta őt az otthonába, a szívébe és a családjába, az nem így beszél róla!!
Én nem értem az állandóan megfelelni akaró anyukákat. Miért kell mindennap házimunkázni? Én ha hazaérek, lógatom a lábam, max összeütök valami kaját, megterítek, eszünk, ha nincs kedvem, megkérem a páromat, hogy mosogasson el és ezután csak rajtunk múlik, hogy egymásra fordítjuk-e az időt, vagy pihenésre. Ha gyerek van, akkor rá is lehet időt szorítani.
A komolyabb házimunka, kertészkedés, takarítás ráér hétvégén. És ha nem csillog villog mindig minden akkor mivan? Rendet lehet tartani úgy is, ha nem robotolok meló után otthon még négy órát, szimplán csak mindig mindent visszarakok a helyére.
Ezen felül... Nem minden férfinak jut eszébe magától, hogy segíteni kellene. Kérd meg rá!! Ez miért esik nehezedre? Hétvégén, ebéd után elmondod neki, hogy meg kéne csinálni a kertet, ketten gyorsabban menne, segíthetne egy kicsit. Azt mondod kérésre segít. Akkor mi a gond? Hogy nincs besózva alig várva a hétvégét, hogy végre lenyírhassa a füvet?
Ha úgy állsz hozzá, mint ahogy itt írtál róla, akkor nem is csodálom, hogy nem érzi otthon magát melletted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!