Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek mi lenne a feladat...

Szerintetek mi lenne a feladata a páromnak a kapcsolatunkban?

Figyelt kérdés
Az én házamban lakunk, az én fiamat neveljük "együtt". Napi 12 órát dolgozik, hétvégén szabad, heti kétszer konditerembe jár. Fizet nekem havi 100 ezret, de én is leteszek ugyanennyit plusz még a gyerektartást és családipótlékot is. Mindemellett sajnos rám hárul az összes házimunka, kertgondozás, gyerekről való gondoskodás, ügyek intézése, heti egyszer sütök-főzök. Hétvégén besegít amiben kell, de nem viszi túlzásba és önállóan szinte semmit nem csinál. Szerintem úgy van vele, hogy az én házam én gyermekem. Szerintetek jól van ez így? Hogy folyton dolgoznom kell ahhoz, hogy rendben menjenek a dolgok? Igy nincs időm olvasni, élni a hobbymnak és többet foglalkozni a fiammal aki 12 éves.
2013. szept. 14. 02:46
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
94%

"Fizet nekem havi 100 ezret,...."

Szuper megfogalmazás! Nekem a főnököm fizet, vagy ha albérlőm lenne, az fizetne....a párom berakja a fizetése x százalékát a közös kasszába. Nos, ez nem tűnik számomra párkapcsolatnak.

2013. szept. 14. 08:04
 22/33 anonim ***** válasza:
100%

Mit vársz a párodtól?

Mondjuk a kertgondozásba besegíthetne hétvégente ez tény. De szerintem a sütés-főzés a te dolgod, és nem csak neki sütsz-főzöl, nem miatta mosol ruhát és nem csak az ő ügyeit intézed, igaz?

Nem is értem ezt a kérdést...

2013. szept. 14. 08:05
 23/33 Pendulum92 ***** válasza:
100%

Csodálkozol, hogy úgy van vele, hogy a te házad a te gyereked? Világosan látszik abból a hozzállásod, ahogy ezeket kihangsúlyoztad.

"Semmi közöd a dolgaimhoz, de azért ugyanazt elvárom, mint ha fele a tied lenne."

Ilyen elvárásokkal nekem se lenne kedvem semmit sem csinálni.

Igen, egy normális kapcsolatban a felek egyformán kiveszik a részüket mindenből, de ez nem az.

2013. szept. 14. 08:40
 24/33 anonim ***** válasza:

Ahogy leírtad, szerintem nincsen azzal semmi gond, ha te végzed a házimunkát, mert ő 12 órát dolgozik. Én nem várnám el tőle, hogy ennyi munka után még otthon is csináljon bármit is. Inkább neked kéne a napodat vagy a házimunkát úgy szervezni, hogy maradjon időd magadra.

És igen, minden egyes nap meg kell dolgozni azért, hogy rendben menjenek a dolgok. Mondjuk úgy szép ha ezért mindkét fél megteszi a magáét.

2013. szept. 14. 13:39
 25/33 anonim ***** válasza:
Ha van egy 12 éves gyereke egy anyának, akkor legyen már szíves minden áldott nap főzni s nem csak heti 1 alkalommal! Ez az egyik. A másik, hogy ha nem engeded meg a párodnak azt, hogy magáénak érezze a házad (mert ugye nem enged), akkor ne is várd el tőle azt, hogy minden négyzetcentiméterét rendezetten s tisztán tartsa! Egyébként az égegyadta világon semmi gond a kapcsolatotokkal azon túl persze, hogy te rendre érezteted a pároddal a hatalmad, amit a lakásod tulajdonjoga képez. v.v
2013. szept. 14. 14:35
 26/33 anonim ***** válasza:
Egyébként kifizetődő lenne a párodnak albérletbe költöznie. 100-ból gond nélkül meg tudná oldani magának rezsivel együtt. Max egy kicsit többet kellene magára főzni, mosni, takarítani. Kérdés ugye, hogy te is boldogulnál-e egyedül a gyerek s a munka mellett.? Akkor talán többre becsülnéd a párod, ha egyedül húznád az igát s tapasztalnád az ezzel járó kényelmetlenségeket.
2013. szept. 14. 14:45
 27/33 anonim ***** válasza:

"Fizet nekem havi 100 ezret"

Ebből nekem az jön le, hogy ez nem egy normális párkapcsolat, hanem szállást és ellátást nyújtasz a párodnak, kvázi albérletben él, némi extrával.

És ez a "némi extra" neked terhes.

Alaposan át kéne gondolni ezt gondolni, és változtatni rajta.

2013. szept. 14. 15:23
 28/33 anonim ***** válasza:

Az én házam... Az én gyerekem... Fizet nekem...

Egy normális ember, aki szereti a párját és befogadta őt az otthonába, a szívébe és a családjába, az nem így beszél róla!!

Én nem értem az állandóan megfelelni akaró anyukákat. Miért kell mindennap házimunkázni? Én ha hazaérek, lógatom a lábam, max összeütök valami kaját, megterítek, eszünk, ha nincs kedvem, megkérem a páromat, hogy mosogasson el és ezután csak rajtunk múlik, hogy egymásra fordítjuk-e az időt, vagy pihenésre. Ha gyerek van, akkor rá is lehet időt szorítani.

A komolyabb házimunka, kertészkedés, takarítás ráér hétvégén. És ha nem csillog villog mindig minden akkor mivan? Rendet lehet tartani úgy is, ha nem robotolok meló után otthon még négy órát, szimplán csak mindig mindent visszarakok a helyére.

Ezen felül... Nem minden férfinak jut eszébe magától, hogy segíteni kellene. Kérd meg rá!! Ez miért esik nehezedre? Hétvégén, ebéd után elmondod neki, hogy meg kéne csinálni a kertet, ketten gyorsabban menne, segíthetne egy kicsit. Azt mondod kérésre segít. Akkor mi a gond? Hogy nincs besózva alig várva a hétvégét, hogy végre lenyírhassa a füvet?

Ha úgy állsz hozzá, mint ahogy itt írtál róla, akkor nem is csodálom, hogy nem érzi otthon magát melletted.

2013. szept. 14. 18:30
 29/33 anonim ***** válasza:
3%
Itt tényleg ennyi hülye hozzászóló van? Nem tudtok olvasni? Mi nem világos? A párjának többet kéne segítenie, ha már ott lakik és ott mereszti a s.e.g.g.é.t. Ha nem tűnt volna fel, a kérdező dolgozik. Ha csak háztartásbeli lenne, akkor oké, hogy övé a házimunka, de így? Én szóba sem állok ilyen pasival. Ahogy kiderül, hogy ilyen a hozzáállása, nekem már felejtős. Kérdező, szerintem keress egy intelligensebb párt magadnak. Nem mondom, hogy üljetek le és beszéljétek meg, mert azt már tuti megpróbáltátok. Ha valaki nem akarja megérteni, hogy nem egy házirobot vagy és ennyire nem érdekli, hogy neked nincs semmi szabadidőd, az nem igazi társ. És ilyenkor csodálkoznak a férfiak, hogy sok nő csak a pénzükre megy:D Mert hogy sokan társnak nem jók, az biztos.
2013. szept. 14. 23:43
 30/33 anonim ***** válasza:
0%
29: Na majd téged is jól lepontoznak!
2013. szept. 14. 23:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!