Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek mi lenne a feladat...

Szerintetek mi lenne a feladata a páromnak a kapcsolatunkban?

Figyelt kérdés
Az én házamban lakunk, az én fiamat neveljük "együtt". Napi 12 órát dolgozik, hétvégén szabad, heti kétszer konditerembe jár. Fizet nekem havi 100 ezret, de én is leteszek ugyanennyit plusz még a gyerektartást és családipótlékot is. Mindemellett sajnos rám hárul az összes házimunka, kertgondozás, gyerekről való gondoskodás, ügyek intézése, heti egyszer sütök-főzök. Hétvégén besegít amiben kell, de nem viszi túlzásba és önállóan szinte semmit nem csinál. Szerintem úgy van vele, hogy az én házam én gyermekem. Szerintetek jól van ez így? Hogy folyton dolgoznom kell ahhoz, hogy rendben menjenek a dolgok? Igy nincs időm olvasni, élni a hobbymnak és többet foglalkozni a fiammal aki 12 éves.
2013. szept. 14. 02:46
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
78%

#8, ha jól veszem ki nem férjről van szó, hanem egy olyan kapcsolatról, ahol emberünk valamicskét (időt, pénzt, energiát) folyamatosan tesz bele, viszont, semmihez semmi köze, és ha vége, mehet Isten hírivel úgy, ahogy jött... és ehhez képest háborog Kérdező, hogy miért nem tesz többet a kapcsolatba...

Szóval Kérdező nem rossz ember nyilván, csak tipikusan az a gondolkodású nő, amiért a férfiak többsége ma nagy ívben kerüli az egyedülálló kisgyerekes anyákat... annyira el vannak foglalva azzal, hogy minden energiaforrást a gyereküknek allokáljanak, hogy közben fel sem tűnik (nem szándékos, komolyan fel sem tűnik nekik), hogy sokkal többet várnak el a partnertől, mint amennyit nyújtanak a kapcsolatban neki... ugye a férfi számára legyen a nő prioritás meg a gyereket a sajátjaként szeresse, DE ugyanakkor fogadja el, hogy ők egymással a gyerekkel a mag, és emberünk csak a harmadik lehet - így kezdődik... és akkor jön Integető Ököl nagy törzsfőnök, és az ember takarékra kapcsolja az általa nyújtottakat...

És hogy a kérdésre válaszoljak: igem ez így tökéletesen jól van, hogy a kapcsolatban valaki szimmetriára törekszik.

2013. szept. 14. 03:46
 12/33 anonim ***** válasza:
#10 "Megjegyzem, mert írták, 100 ezerből nem lehet albérletben megélni" - ezt azért gondold át mégegyszer, az átlag egyetemisták ezt általában kevesebből teszik.
2013. szept. 14. 03:48
 13/33 anonim ***** válasza:
76%

Akkor ők többen vesznek ki egy lakást.

Én is albérletben lakom, rezsivel együtt 90 ezret fizetek.

2013. szept. 14. 03:57
 14/33 anonim ***** válasza:
70%
És gondolod, hogy ahol többen bérelnek egy lakást, ott eltűrik, hogy ne rakjon maga után valaki rendet a közös helyiségekben? És főznek, mosnak rá, és ügyeket intéznek?
2013. szept. 14. 04:18
 15/33 anonim ***** válasza:
56%

Heti 1 főzés rá hatalmas munka!

"heti egyszer sütök-főzök. "

2013. szept. 14. 04:22
 16/33 anonim ***** válasza:
84%

A nő nem válaszolt a kérdésre, a munkája 8 órás. A férfi 12 órát dolgozik+utazás ideje. Legyen 14 óra. 8 óra alvás + 14 óra az 22 óra.

2 órája van létezni, mosakodni, enni, szórakozni egy nap. Micsoda önző mihaszna ember!

2013. szept. 14. 04:25
 17/33 anonim ***** válasza:
73%
Fura egy család lehettek, nem bántásból írom. Én házam, te gyereked stb. Elég szomorú, ha nem érzi úgy, hogy az az övé is. Biztos hogy úgy érzi, hogy ő is családtag? Elvileg egy család vagytok és a te házad a ti közös otthonotok kéne, hogy legyen. A kertgondozásba igazán besegíthetne, nem foghatja rá, hogy női munka. És menjetek el szórakozni együtt néha. Szervezettek közös programokat. És ne mindig egyes szám első személyében beszélj neki,én hülyét kapnák ettől. Ha valamit félreértettem, akkor bocs.
2013. szept. 14. 04:55
 18/33 anonim ***** válasza:
72%

vigasztaló: Nálunk is ez van kb, csak én dolgozok napi 12 órát, az én gyerekeimet (2,már nagyok) neveljük, én keresek többet, én csinálom a házi munkát,kertet is. Férjem heti 15 órát dolgozik, ezen kívül szinte semmit. Néha segít takarítani, de nem sok köszönet van benne, utána újra kell csinálnom. És még teregetésbe, a mosogatógépbe pakolásba segít (10 perces munkák). És ennyi, a főzéshez, kerthez halvány fogalma sincs. De néha megmaszírozza a hátam (kb napi 3 perc) és így még mindig elégedett vagyok.

És inkább annak örülök, hogy legalább nagy ritkán tudunk közös programokat csinálni, mert ő legalább ráér. Hát nem könnyű az élet. :)

2013. szept. 14. 07:22
 19/33 anonim ***** válasza:
68%

Ha heti egyszer főzöl csak, akkor mire megy el az időd? Miért nem főzöl mindennap, vagy legalább két naponként?

Nem csak a párodnak lenne szüksége naponta főtt ételre, hanem a fiadnak is.

Takarítani sem kell mindennap, egy 12 éves gyerek sem igényli, hogy az anyja állandóan vele foglalkozzon. Sőt, legtöbbször nem is szereti ezt.

A párod csak azért kell neked, hogy pénzt hozzon haza, és nevelje a Te gyerekedet. A megnyilvánulásodból az jön le, hogy Ő csak megtűrt személy a házadban, nem a társad. Ha csak a saját pénzedre lennél utalva, akkor elég nehéz helyzetben lennél. 137.000.- Ft nem sok a rezsire, megélhetésre, gyerekre, a ház karban tartására.

Gondold át a kapcsolatod, és ne csak a saját elvárásaiddal törődj.

Szervezd meg a saját munkád, akkor jut időd magadra is.

2013. szept. 14. 07:50
 20/33 anonim ***** válasza:
76%

Feladatok

Előszőr kettőtöknek együtt megoldani a kqpcsolati problémáitokat. Mert az van, nem kevés.

Tisztázni, hogy nem az én házam az én váram van, hanem van köze hozzá, hiszen ott él (egy családi ház albérlésekor is rendbe kell tenni a kertet)

Ha 12 őrát dolgozik, akkor gondolom váltott munkarendben, tehát nem sokkal/vagy smmivel sem dolgozik többet mint te..

Az. Abaj,mhogy én nem érzem kapcsolatnak a tiéteket...

Ő képes elnézni, hogy te megszakadsz, amíg ő csak heverészik?

Én ezt nem tudom nlunk elképzelni, pedig én. Most nem dolgozom, de ha valamit akkor csinálnék, amikor itthon van a párom, akkor segít, hiszen akkor több időt tölthet velem. Persze én is megprőbálom az idő akatt csinálni, míg nincs itthon, de ő is 11 őrázik, de "csak" heti 35-43-at dolgozik, annyit, mint 8 órában más. Tehát vannak napok(3-4), amikor nem megy, de akkor is van dolog....

A feladata a párodnak az lenne, hogy igazságosan megosszátok magatok közt az örömöket, szabadídőt, mint ahogy a munkát is.

Ehhez pedig 2 ember kell...

2013. szept. 14. 07:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!