Zárjuk ki az érzelmeket az üzletből? Vagy ne? Kérlek írjatok véleményt!
Van egy pár. Egy cégnél, egy irodában dolgoznak ingatlan értékesítésben. (Két fő feladat van a munkában: (1-es),felhívni hirdető tulajokat, hogy segíthetsz e neki, aztán megbízási szerződést írni vele, és hirdetni a lakását. (2-es), hirdetni sok lakást, és ha hív egy vevőjelölt, megmutatni neki pár lakást, segíteni neki a döntésben, vételi ajánlatot íratni vele. Na ezek után jön az adásvétel, és a lóvé NEKÜNK. Ha az (1-es) és a (2-es) részt is te csináltad, akkor egy bizonyos összeg, ha csak az egyiket, akkor annak a fele jár)
A KÉRDÉS: Ha a pár egyik embere kilép a cégtől, és megkérik a főnököt hogy a megbízásait(1-es) adják át a párjának, így történik, és a még ott dolgozó fél elad egy lakást ezek közül (2-es) AKKOR ODAADJA A PÉNZ FELÉT A PÁRJÁNAK??? Vagy ne, mert habár ő is dolgozott vele, de már nincs a cégnél, így nem jár?
Nekem egyértelmű, hogy meg kell a pénzen osztozni, bár azt bonyolult kiszámoni milyen arányban, hiszen aki ottmaradt, azt a nagyobb jövedelem miatt magasabb adósávba kerülhet. Egyszerűbb lenne, ha tényleg egykulcsos adó lenne, de azt hiszem ez a valóságban még mindigy nincs így. (Vagy igen?)
Ha nekem a barátnőm így lenyúlná a pénzem, akkor nem biztos, hogy a barátnőmnek tekinteném onnantól. Kivéve ha nekem amúgyis sokkal több pénzem van. De akkor is úgy, hogy én magam mondanám, hogy tartsa meg, nem pedig ő csak úgy zsebre vágná, mintha ő dolgozott volna meg érte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!