Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Zárjuk ki az érzelmeket az...

Zárjuk ki az érzelmeket az üzletből? Vagy ne? Kérlek írjatok véleményt!

Figyelt kérdés

Van egy pár. Egy cégnél, egy irodában dolgoznak ingatlan értékesítésben. (Két fő feladat van a munkában: (1-es),felhívni hirdető tulajokat, hogy segíthetsz e neki, aztán megbízási szerződést írni vele, és hirdetni a lakását. (2-es), hirdetni sok lakást, és ha hív egy vevőjelölt, megmutatni neki pár lakást, segíteni neki a döntésben, vételi ajánlatot íratni vele. Na ezek után jön az adásvétel, és a lóvé NEKÜNK. Ha az (1-es) és a (2-es) részt is te csináltad, akkor egy bizonyos összeg, ha csak az egyiket, akkor annak a fele jár)

A KÉRDÉS: Ha a pár egyik embere kilép a cégtől, és megkérik a főnököt hogy a megbízásait(1-es) adják át a párjának, így történik, és a még ott dolgozó fél elad egy lakást ezek közül (2-es) AKKOR ODAADJA A PÉNZ FELÉT A PÁRJÁNAK??? Vagy ne, mert habár ő is dolgozott vele, de már nincs a cégnél, így nem jár?

2013. szept. 11. 13:11
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Vannak olyan körök ahol fizetnek x százalékot a munkabérből annak aki a munkát hozta. Ha a pár egyik fele elkezdett egy munkát de a másik felének kellett hozzátennie hogy befejezze akkor a bevétel közös. Esetleg az arányain lehetne elgondolkozzni ha osztásra kerül sor.
2013. szept. 18. 18:15
 12/12 anonim ***** válasza:

Nekem egyértelmű, hogy meg kell a pénzen osztozni, bár azt bonyolult kiszámoni milyen arányban, hiszen aki ottmaradt, azt a nagyobb jövedelem miatt magasabb adósávba kerülhet. Egyszerűbb lenne, ha tényleg egykulcsos adó lenne, de azt hiszem ez a valóságban még mindigy nincs így. (Vagy igen?)

Ha nekem a barátnőm így lenyúlná a pénzem, akkor nem biztos, hogy a barátnőmnek tekinteném onnantól. Kivéve ha nekem amúgyis sokkal több pénzem van. De akkor is úgy, hogy én magam mondanám, hogy tartsa meg, nem pedig ő csak úgy zsebre vágná, mintha ő dolgozott volna meg érte.

2013. dec. 4. 22:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!