Tényleg szívtelen lennék amiért nem tudok megbocsájtani?
Az anyám 6 évesen dobott el magától, egyszerűen otthagyott egy piacon. Előtte sem volt valami jó anya, sosem védett meg, nem tett semmit az alkoholista élettársa ellen. 10 év múlva, amikor sok hányódás után úgy tünt végre normális, szerető családba kerülök, újra felbukkant és megint magához vett. Sajnos minden ugyanúgy folytatódott az élettársával együtt, sőt talán még rosszabbul... De ekkor már én léptem le. Nem részletezem hogy mi mindent "köszönhetek" közvetlenűl és közvetetten nekik - de ha ott maradok belőlem vagy gyilkos vagy áldozat lett volna...
Azóta nehezen de sikerült rendbehozni az életem. Két hónapja viszont anyám újra megtalált. Könyörög hogy segítsek neki... hogy mindent megbánt....hogy bocsássak meg mert beteg. Régen is igért mindent, így már nem tudok hinni neki! Szerintem csak rájött hogy öregségére nincs aki eltartsa, és így már szüksége van a fiára.
Lehet hogy tényleg velem van a gond, de én már nem tudom sajnálni, nem akarok még hallani sem róla. Nem akarom, hogy újból mindent tönkretegyen! De nem akarok olyan sem lenni mint ő...
Mégis mit tegyek?
Ez nagyon nehéz dolog. Könnyen rámondja az ember, hogy nem érdemli meg a segítségedet, de én sem tudmám a helyedben eldönteni mit tegyek!
Kicsi az esély rá, de mi van ha tényleg megváltozott! Ha meg nem ganúgy alakulna mit x éve!
Kívánom, hogy jól dönts!
22:41es vagyok
ganúgy=ugyanúgy :)
Nehéz ügy, de én azt tanácsolom, függetlenítsd magad tőle. Nem kell kegyetlennek meg érzéketlennek lenni, egyszerűen ne rombolja tovább a z életedet.
Ha jól látom, ő egy elnyomott, éretlen személyiség, aki kifogja magának, magához vonzza a csak bántalmazó kapcsolatot fenntartani képes férfiakat. Elég, ha ebben ő egyedül lesz áldozat, ne menjen rá erre a te meg a családod élete.
Fontos, hogy magadban tisztázd a vele való viszonyodat, és bocsáss meg neki a szívedben.
Ez nem jelenti azt, hogy fel kell ajánlanod neki újból a lehetőséget az életed tönkretételére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!