Szívtelen vagyok mert nem mutatom ki hogy sajnálom?
Figyelt kérdés
Van egy elég jó barátom aki beteg lett és talán csak hetei vannak hátra. Vagy ha nem hal meg akkor az egyik lábát elveszíti és pár éve van hátra. Már régóta kórházba van és nem igazán mutatom ki hogy sajnálom (de amúgy sajnálom). Nekem se esne jól ha valaki mindig mondogatná hogy jaj de sajnálom izééé nem örülnék ha mindig eszembe juttatná valaki. Úgy viselkedek vele mintha egészséges lenne és úgy veszem észre hogy nem is zavarja. De sok ember a fejemhez vágja hogy milyen szívtelen vagyok. Mert szerencsétlen ember beteg és nem így kell vele viselkedni. Ilyenkor mindig mondom nekik hogy jó cső. Úgy kellene csinálnom ahogy a többiek? Szívtelen vagyok?
29F
2011. júl. 29. 21:02
1/10 anonim válasza:
Ha inkább azt nézed, hogy neki mi a jobb, mint azt, hogyan fitogtathatod az érzékenységedet, inkább ők maradtak alul.
2011. júl. 29. 21:06
2/10 anonim válasza:
Nem vagy szívtelen és ne hallgass a kárálókra. Biztosan jól érzi magát a barátod a többiek társaságában, akinek látja a viselkedéséből, az arckifejezéséből, hogy már szinte el is temették. Szerintem Te viselkedsz helyesen. Azonkívül, ki tudja, hogy valójában mennyi ideje van hátra egy embernek? Egy ismerősöm édesanyjának csak 6 hetet jósoltak az orvosok. 40 évvel ezelőtt. Ma már túl van a 75. évén és a szokásos öregséggel járó nyavalyákon kívül más baja nincs. Szóval önts lelket a barátodba, bíztasd, még akár csoda (vagy legalábbis mások számára csoda) történhet.
2011. júl. 29. 21:08
3/10 anonim válasza:
Ilyen helyzetben azt kellene nezned, hogy neki mi esik jol. Ha hetei vannak hatra, ha ilyen sulyos beteg, miert esik nehezedre megeroltetni magadat, ha olyan jo baratod? Nem egyforman reagal az ember dolgokra. En is olyan tipusu ember vagyok, hogy jobban szeretem, ha valaki egyutt erez velem, mikor valami nagyon rossz tortenik velem, mintha nem fejez ki semmilyen erzest. Az olyan embereket nagyon nem szeretem.
Nagyon gyerekes lehetsz, ha 29 evesen ilyenre azt mondod, hogy jo cso. :S
2011. júl. 29. 21:09
4/10 anonim válasza:
Miért lennél szívtelen, vele vagy, kedves vagy, mi a bajuk, hogy az utolsó napjaiban nem a saját ravatalát látja?
2011. júl. 29. 21:11
5/10 A kérdező kommentje:
Mi ezt már egyszer lerendeztük amikor ketten voltunk. Elmondtam neki hogy sajnálom ezt az egészet meg ilyenek. Azóta inkább máshogy viselkedek, próbálom nem eszébe juttatni a dolgot
2011. júl. 29. 21:14
6/10 anonim válasza:
Hát az attól függ.
Lehet vele természetesen viselkedni, nem sajnálóan, de a hideg és szívtelen viselkedés az megint más dolog.
2011. júl. 29. 21:14
7/10 anonim válasza:
Egyetértek veled, én is így tettem egy esetben, rám is azt mondták, nem is szeretem biztos, mert nem sajnálom, de ez nem így van. A sajnálás nem szeretet, csak könnyen összetéveszthető vele. Ez itt ilyenekről szól, jó kis párbeszédek [link]
2011. júl. 29. 23:06
8/10 anonim válasza:
Jól teszed! A barátod biztosan érzi és tudja, hogy belül sajnálod, de talán ő is úgy van vele, hogy jobb, ha nem folyamatosan ez a téma és nem "mérgezed" te is azzal, ami problémája van. Ne hallgass a kárálókra!
2011. aug. 2. 13:47
9/10 anonim válasza:
Egyébként mi a baja ha lehet ilyet kérdezni?
2011. aug. 2. 16:11
10/10 anonim válasza:
Fa*zság! Jól csinálod! Főleg hogy megbeszélted vele! Nem sajnálatra van szüksége hanem olyan barátokra mint te akik feledtetik vele a bajait!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!