Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kidobom az ételt, mi lesz ha...

Kidobom az ételt, mi lesz ha anyám megtudja?

Figyelt kérdés
Anyum nem főz valami egészségesen. Sőt egyáltalán nem. Próbáltam megkérni rá, de nem érdekli. Én nagyon odafigyelek mit eszek, mostanában egyre jobban. Ha anyum pl rántott-húst, pörköltet, szilvás gombócot főz nem tudom megenni. Rosszul vagyok a gondolattól, hogy mivel van tele. Amikor nem figyel vagy odaadom a kutyának, vagy lehúzom a wc-n. Lelkiismeret furdalásom van miatta, de undorodom ezektől a mű kajáktól. Magamnak főzök mostanában, rizst, valamilyen zöldséggel, vagy főzeléket. A másik probléma, hogy anyum itthonra tonnaszámra veszi az édességeket, üdítőket, joghurtokat, és mondtam neki, hogy ne vegye, mert nem eszem/iszom meg, mégis megveszi, és ha már napok óta ott van akkor balhézik, hogy minek vette meg.
2013. aug. 31. 13:54
1 2 3 4 5 6
 41/53 anonim ***** válasza:
79%
Na de gyerekek?! :D Hagyjuk már érvényesülni a szuper-bió részleget is!
2013. aug. 31. 20:15
 42/53 anonim ***** válasza:
94%
Rosszul van fel téve a kérdés, talán kissé provokatív is. A "mű kaja" kifejezés meg egy fogalom zavar.Ha jól értelmezem itt arról van szó,hogy a kérdező teljesen más szemlélet mód szerint szeretne táplálkozni, mint az édesanyja. Egyetlen megoldás ha leülsz anyukáddal és megbeszéled vele,hogy te miért szeretnél másképp étkezni,hogy te ezeket a ételeket miért tarod egészségtelennek. Ha elfogadja szerencsés vagy ha nem akkor ez csak akkor fog változni ha elköltözöl. Az étel kidobálása semmiképp nem jó megoldás.
2013. aug. 31. 20:18
 43/53 anonim ***** válasza:
53%
Ha megtudnám hogy a gyerekem kidobja a rántott húst szíjal cakkosra verném a hátát tudod te mibe kerül a hús...
2013. aug. 31. 20:25
 44/53 anonim ***** válasza:
Nem valószínű, hogy tudja.
2013. aug. 31. 20:28
 45/53 anonim ***** válasza:
29%

Csak nézzétek meg a Rodler-féle tápanyagtáblázatban a csirkemellet... Hogy mennyi a protein és mennyi a zsírtartalma. :D

De amúgy egyétek csak a vörös húst, meg a magas glikémiás indexű szénhidrátokat, és sírjatok, hogy zsír rakódik le a hátsótokon, és nem tudtok mit kezdeni a narancsbőrrel, meg a felesleges kilókkal sem :P

Tudod nekem egyik sincs, mióta figyelek arra, hogy mit eszek, és mi jut a szervezetembe. Inkább az izmaimat táplálom, mint az úszógumijaimat, vagy löttyedt húsomat..

De ha nektek jó, én ugyan senkit nem fogok "megtéríteni"

Egyetek disznót zsírjában, marhahússal tésztafélékkel és burgonyával, csak ne lepődjetek meg, hogy minden bajotok van.

Nem véletlen a mondás, hogy az vagy, amit megeszel.

2013. aug. 31. 21:00
 46/53 anonim ***** válasza:
59%

37-es!

A disznóhús nem vöröshús! Elég sok tárgyi tévedés van a mondókádban. Teljesen mindegy mit esztek, a lényeg a mértékletesség és az életmód! Én heti 6 nap, napi 1,5 óra testedzést csinálok, mindenféle mozgásformával, emellett odafigyelek arra, amit eszek, de mindent megeszek, még a szalonnát is, a zsíros dolgokat, bármit, amit előtte. Viszont mivel sokat mozgom, rendszeresen, ezért teljesen egészséges vagyok, anyagcserém jó, véreredményeim maximálisan tökéletesek. Aki megvon magától valami ételt, italt, az saját magával tesz rosszat. Oda kéne eljutniuk az embereknek, hogy megértsék, hogy nem a kajákkal van a gond, hanem a mozgásszegény életmóddal. Aktív életmód mellett bármi ehető.

2013. aug. 31. 21:02
 47/53 anonim ***** válasza:
12%

46-os

Könyörgöm ne mondj ilyen butaságot, hogy a disznóhús nem vörös hús :S

Az.

Abban nagyon igazad van, hogy mozogni kell rendszeresen, dicséretes a heti 6 napod.

De sajnos akkor sem mindegy, hogy mit eszel.

Lehet most tökéletes a véreredményed, de hidd el a szalonnázás nem fog jót tenni a szívednek.

2013. aug. 31. 21:21
 48/53 anonim ***** válasza:
96%

"Lehet most tökéletes a véreredményed, de hidd el a szalonnázás nem fog jót tenni a szívednek."

Dietetikussal konzultáltam mielőtt életmódot váltottam. Ő is azt állítja, hogy a szervezettől nem szabad megvonni. Minden a mértéken múlik! Én sem kilószám eszem a szalonnát, de hetente, 2 hetente egyszer pár szelet az bőven belefér. Én nem hiszek semmilyen fogyókúrás módszernek, meg a táplálék megvonásban, kizárólag a mozgásban, az aktív életmódban. Nekem volt hasonló gondolkodású barátnőm, mint te, egy gyrost nem tudtunk enni a városban vagy egy kínait, mert hallgathattam a hülyeségeit valamilyen káros számokról meg mérgekről. Kiborító volt. Szinte csak zöldségeket evett, állandóan betegeskedett, gyenge volt a nem megfelelő táplálkozás miatt.

2013. aug. 31. 21:59
 49/53 anonim ***** válasza:
30%

48-as

Isten őrizz a csak zöldség-mániásoktól.

Nem arról beszélek én sem, hogy csak azt kell enni, sőt hasonló tapasztalatom nekem is van egy barátnőmről, aki a gombát is nyersen ette és folyton beteg volt.

De abban hiszek, hogy tényleg vannak ételtípusok, amik nem tesznek jót a szervezetnek.

Ami fura, hogy én is dietetikusok tanácsát követem, és az ő véleményük szerint a szalonna is a rossz ételek közé tartozik. Meg persze csomó minden.

Nekem régebben nagyon sok problémám volt az emésztésemmel, és a súlyommal is.

178 cm vagyok, ehhez voltam már 49 kiló mindenféle fogyókúra nélkül, majd 80 kiló is a mindent megeszek hozzáállással.

Teljes életmódot váltottam, és szakember segítségével alakítottam ki a táplálkozásomat is (clean eat).

A mozgás nekem heti 5 nap, ebből 3 kettlebell és úszás, a másik két nap súlyt emelek (csak nőiesen, nem vagyok egy testépítő), és két nap a pihenő nap.

De még így is figyelek arra, hogy mit és mennyit eszek. Meg persze arra is, hogy egy nap legalább ötször egyek.

Nekem ez nagyon bevált, és bármennyire jókat derülnek itt a biológia szakos válaszolók, bizony a fehérje nagyon fontos, hogy ne a zsírok ragadjanak ránk.

Szénhidrátból a lassan lebomlóakat eszem, a vércukor szintem is teljesen jó lett.

2013. aug. 31. 22:16
 50/53 anonim ***** válasza:
69%

Azért nevetünk a "csirkemell sok proteint tartalmaz, más meg nem" mondókádon, mert a proteint szép magyar szóval fehérjének hívják, és MINDEN hús tartalmazza. Ezt kellett volna 10. környékén megtanulni.

Nyilván nem kell olyat enni, amiben több a zsír, mint a hús, ezt senki nem mondta, de annyira nem is "mérgező", mint amennyire állítod. Két kulcsszó van: mértékletesség és mozgás.

2013. szept. 1. 00:56
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!