Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kidobom az ételt, mi lesz ha...

Kidobom az ételt, mi lesz ha anyám megtudja?

Figyelt kérdés
Anyum nem főz valami egészségesen. Sőt egyáltalán nem. Próbáltam megkérni rá, de nem érdekli. Én nagyon odafigyelek mit eszek, mostanában egyre jobban. Ha anyum pl rántott-húst, pörköltet, szilvás gombócot főz nem tudom megenni. Rosszul vagyok a gondolattól, hogy mivel van tele. Amikor nem figyel vagy odaadom a kutyának, vagy lehúzom a wc-n. Lelkiismeret furdalásom van miatta, de undorodom ezektől a mű kajáktól. Magamnak főzök mostanában, rizst, valamilyen zöldséggel, vagy főzeléket. A másik probléma, hogy anyum itthonra tonnaszámra veszi az édességeket, üdítőket, joghurtokat, és mondtam neki, hogy ne vegye, mert nem eszem/iszom meg, mégis megveszi, és ha már napok óta ott van akkor balhézik, hogy minek vette meg.
2013. aug. 31. 13:54
1 2 3 4 5 6
 31/53 anonim ***** válasza:
23%
Mért lennénk azok? Mert elmondjuk normalisan hogy nem kell a sok szar???
2013. aug. 31. 15:42
 32/53 anonim ***** válasza:
78%

csak hogy tisztázzam: a pörkölt és a rántott hús nem egészségtelen. sőt még a szilvás gombócot is ellehet készíteni úgy, hogy egészséges legyen. a mű kajához meg semmi köze! a mű kaja az, amit megveszel készen a boltban és otthon csak kibontod.. pl a zacskós levesek, vagy épp a mekis kaja.

mielőtt valamilyen hisztérika leszólna: én egészségesen étkezem, élek! 30 kg-t fogytam az étrendem megváltoztatásával, de mégse vontam ki ezeket az ételeket az étrendemből, mert értelme sincs.

2013. aug. 31. 15:54
 33/53 anonim ***** válasza:
87%
Nem az a lényeg, hogy mit eszik, hanem hogy hogyan van elkészítve.
2013. aug. 31. 16:02
 34/53 anonim ***** válasza:
95%
Alapvetően az emberi szervezetnek a változatos étrendre van szükség. Ebbe a hús mellett a zöldség, rizs bőven elfér...Nem tudom, hány éves vagy, de ha mondjuk még fiatal, és fejlődésben vagy, akkor a hús az egyik legfontosabb táplálék...Szerintem anyuddal meg kéne beszélnetek, hogy milyen étrendet fogsz követni...Az pedig nagyon helyes, hogy lelkiismeretfurdalásod van a pazarlás miatt, inkább add oda egy hajléktalannak...de ne a kukába...
2013. aug. 31. 16:43
 35/53 A kérdező kommentje:
17 éves vagyok, és dolgozom már jó ideje, magamnak veszem az ételt. Ha mondom neki, hogy nem kérek, akkor kiakad, szóval ezzel sem értem el semmit. Igazából azért nem eszem meg, mert vegyük most a rántott húst. Fehér liszt, só, olaj, mind egészségtelen. Eszem húst is, azt is magamnak készítem olívaolajban, és nem panírozom, nem sózom, csak natúran. A pörkölt pl tiszta zsír, olaj, hozzá a nokedli ugyanúgy, nem akarok mérgeket enni. A szilvásgombócban a lekvár tele van cukrozva, plusz abban is a liszt.
2013. aug. 31. 16:58
 36/53 anonim ***** válasza:
80%
Remélem gyereked nem lesz. Vétek lenne szaporodnod...
2013. aug. 31. 17:18
 37/53 anonim ***** válasza:
22%

Jesszus...

A rántott hús, a szilvásgombóc, a pörkölt bőven nem tartoznak az egészséges kaják közé :S

A rántotthús esetleg akkor oké, ha csirkemellből van (tele van proteinnel). Bár még ekkor sem az igazi, ha hagyományos rántott, pontosan a fehér liszt és a nem teljes kiörlésű zsemlemorzsa miatt sem.

A pörkölt nekem már ott bajos, ha disznóból van, hogy a disznó sosem izzad, tele van a húsa méreganyagokkal. Nem azt mondom, hogy soha nem lehet enni, de nem egészséges folyton vörös húsokat enni.

A szilvásgombóc felteszem fehér cukorral készül, gyakorlatilag fehér méregnek hívják a hagyományos fehér cukrot :( A tésztája fehér lisztből. ezek baromi egészségtelen ételek.

Azért mert valami főtt étel, még egyáltalán nem biztos, hogy egészségesek.

Amúgy a szitu is ismerős. Én apával élek, egy év alatt nem fogadta el, hogy ne is főzzön extra adag kocsonyát, fasírot és társait, mert úgy sem eszem meg.

Mondjuk soha nem eszek belőle, és nem is borogatom ki (ez a része engem is felháborít Kérdező! Ne vegyél belőle, ha meg mondja, akkor mindig el neki, hogy nem te kérted, sőt jelezted, hogy nem fogsz enni belőle!).

Én is magamnak vásárolok (saját keresetből) és főzök magamnak.

ennek ellenére apa mindig mondja, hogy egyek abból amit főzött, de már vigyorogva mondja, m tudja, hogy úgysem fogom megenni. Ő viszont egyre gyakrabban elfogadja azt, amit én főzök :)

Soha nem eszek fehér cukrot, fehér lisztet, tejet csak mandulát, szóját vagy mogyorót iszok. Barna rizst eszek, kerülöm a pastakat (néha elcsábulok, de akkor sem fehér tésztát eszek).

Hús a csirkemell, pulykamell, és sok tonhalat is eszek az omega3 miatt.

Zöldség alap, hogy mindennap kerül az asztalra (de nem az agyon párolt és sózott verzió). Csak édesburgonyát eszek, rendeset sosem.

Baromi sok gond volt a súlyommal és az anyagcserémmel is, most minden rendben van már. :)

Sőt azt vettem észre, hogy a bőrömnek is jót tett, hogy likvidáltam egy csomó mindent az étrendemből.

Szóval értelek,hogy miért nem eszed ezeket, de ki azért ne dobd!! Egyszerűen ne szedj. Sőt inkább próbálj meg észérvekkel hatni anyukádra, hogy ő is inkább próbáljon egészségesebben étkezni. Neki is jót tesz. De nem "ráparancsolva", hanem mond el neki, hogy ezek miért károsak, és miért lenne jobb másképp enni.

2013. aug. 31. 17:25
 38/53 anonim ***** válasza:
74%
Ne add már alá a lovat. Amúgy van marhapörkölt is utolsó válaszoló. Személyes kedvencem pedig az őzpörkölt. És most már hogy ezt is tudjátok jöhet, hogy nem csak bunkó vagyok de egy állatkinzó is. Amúgy kérdező kegyetlen vagy, szegény zöldségek miattad halnak meg...egyél inkább követ.
2013. aug. 31. 17:43
 39/53 anonim ***** válasza:
87%

:D :D :D :D :D

"A rántotthús esetleg akkor oké, ha csirkemellből van (tele van proteinnel)."

Ezen a mondaton percek óta nevetek. Aki nem tudja miért, az kaparja elő a 10.-es kémia könyvét (szerves kémia).

:D :D :D :D

2013. aug. 31. 19:58
 40/53 anonim ***** válasza:
85%

Kedves 37-es "A rántotthús esetleg akkor oké, ha csirkemellből van (tele van proteinnel)"

Ha már ennyire tanulatlan vagy akkor inkább ne írj válaszokat,hanem maradj csendben, mindenki jobban jár.

Tudod te mi az a protein???? Nem ártana utána nézni.

2013. aug. 31. 20:00
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!