Van itt olyan, akinek a gyerekét Dzsesszikának, Dzsenifernek vagy Málnának hívják? Miért ezt választottad? Megbántad?
Nekem is virág nevem van, de sosem így tekintettem rá :) Mármint megszoktam, hogy így hívnak és kész :D (Hajnalka).
A Málna még nem is lenne olyan vészes, viszont ami még tetszik, az a Boróka. egyszer találkoztam egy csajjal, akit így hívtak, de Borónak becézték, és megtetszett :)
Azért egy tévhitet eloszlatnék. x évvel ezelőtt még úgy anyakönyvezték a külföldi neveket, ahogy odakint írták.
Most pár éve a nagymagyarkodás következtében már csak úgy anyakönyvezhető, ahogyan kiejtjük.
A régi nevekkel is lehetett így "trükközni" egyébként. Ismerek Piros Rózsát, Búza Virágot is. Egyik sem okozott kisebb meghökkenést, mint amit egy Málna okozna pl. munkahelyen. Szerintem egyáltalán nem ezen csúszik el senki egy állásinterjún, nem emiatt dobják vissza az önéletrajzát. A Málnánál nekem vannak rosszabbak is. Mindenesetre egyiket se adnám gyereknek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!