Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nem bírom már, hogy az apja...

Nem bírom már, hogy az apja miatt ennyire hajtanom kell. Mit csináljak?

Figyelt kérdés

Nem tudom mi a jó szó erre mert tulajdonképpen nem kell megerőltetnem magam csak unom, hogy a barátnőm(17) apja mindenféle hülye feladatot megcsináltat velem és tudom, érzem, hogy utál engem. Rendőr meg valami kiképző is, komoly szabályai vannak, mindig azt kell csinálni amit ő mond és nehéz megfelelni. A barátnőmnek eddig két pasija volt és mind a kettőt elüldözte. Engem is el akar. Mondjuk ez tetszik, ha lányom lesz én is fogok dolgokat kitalálni de nem így. Annyiból rossz még, hogy az apám koreai és állandóan le kínaiz meg hülye beszólásai vannak pedig tök normális vagyok és már 4 éves korom óta itt élek. Neki fontos, hogy a lánya pasija ne legyen lusta és meg tudja védeni ha úgy van, szerinte én erre nem lennék képes amit nem tudom miből gondol mert magas vagyok, van rajtam izom, kiskorom óta rendszeresen sportolok (úszás, futás, kosár, kézilabda, gyakran járok hegyre, erdőbe) ők is ilyen hegyes meg erdős helyen laknak és ki kell mennem vele, fát kell vágnom, barkácsolnom kell, füvet vágni meg ilyen hülyeségeket talál ki. Mindent meg tudok csinálni de nem látja be, hogy jó vagyok a barátnőm mellé. Nagyon szeretem, figyelmes vagyok, amit tudok mindent megadok neki ő is mindig jókat mond rólam otthon, hogy az apja befogadjon. Az anyja és az öccse szeret csak ő nem bír elfogadni és az a baj, hogy ő a főnök. 4 hónapja ismernek de amúgy 6 hónapja vagyunk együtt. Nem is aludhat nálam meg én se nála csak akkor ha az apja nincs otthon. Barátnőm már beszélt vele de nem használt, sőt. Szerintetek meddig fogja ezt csinálni? Ha azt várja, nem fogom ennyi miatt elhagyni. Beszéljek inkább én vele?

21/F

2013. aug. 28. 15:26
1 2 3
 21/26 anonim válasza:
100%

Szerintem a lány apja nem egy gyerekes idióta aki "konkurenciát" lát a kérdezőben és hasonlók. Egyszerűen egy régi vágású, konzervatív, a hagyományos értékeket becsülő ember, aki szeretne a lányának hasonlót. Szerintem semmi baja nincs veled. Ha utálna, nem dolgoztatna, hidd el rendőrként, kikékpzőként megvannak az eszközei hogy lemondj a lányáról. (most ne marra gondolok, hogy letartóztat, megver és hasonlók, hanem pszichés eszközökre)

Nem tudom, hogy tudsz-e valaha is eleget bizonyítani neki, de szerintem jobban ki kéne állnod magadért. Ha ott vagy, persze segíts nekik, de húzz egy határt. Azért mész oda, hogy a lányával legyél.

Nyilván nem sokat tudunk rólad, nem tudjuk dolgozol-e például hétköznap és úgy mész oda hétvégén, hogy jogosan akarj pihenni. MErt abban amit leírtál simán benne van, hogy nem dolgozol, állandóan ott lógsz és ezért csinálja az egészet az öreg.

Szerintem, ha:

- rendesen dolgozol, munkaidődön kívül mész hozzájuk

- tényleg meg tudod csinálni amit egy férfinek meg kell tudni csinálni

- tényleg úgy érzed, hogy férfias kiállásod van, nem vag yegy pojáca, aki férfinek képzeli magát

akkor ülj le vele beszélni. Mondd me határozottan, hogy ez neked így nem jó. Ez és ez a bajod, ő nem az apád, hagyjon téged békén, a lányával akarsz lenni. Segítesz, örülsz, hogy itt lehetsz, megtisztel a bizalmával, hogy beenged a házába és odaenged a lányához, de mindennek van határa. Ennyi.

2013. aug. 29. 09:13
 22/26 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem lassan itt az ideje, hogy te is kérj tőle segítséget. Ha van valami amit meg kell szerelni, akkor jelentsd be, hogy holnap elhoznám a fűnyírót, elromlott, mit szól hozzá ... bátyám, segítene megszerelni?

A kérdés még az is, hogy megköszöni-e ha segítesz neki. Mert ugye illenék..

tudod úgy van vele, ha már ott vagy, ne lopd a napot, hanem csinálj valami hasznosat. Szerintem ez nem ellened szól, hanem ő ilyen. Neki is meg kell csinálni azt, és nem csinálja meg helyette senki, hiába akarna inkább sörözni és meccset nézni... legalábbis én ezt tapasztaltam.

Összeveszni vele felesleges, a megoldás tényleg az, hogy nem nagyon vagy ott, ha mész, akkor is programot csináltok a barátnőddel. 18 éves korát hamarosan betölti, és akkor elvileg már nem szólhatnak bele, ha nálad alszik... De csak azért ne költözz össze vele és ne vedd el feleségül, hogy megszabadulj az apjától. :)

35/N

2013. aug. 31. 09:40
 23/26 A kérdező kommentje:
Igen, dolgozom és munkaidő után megyek oda. Nem pont azért, hogy ott lustálkodjak csak szeretnék a barátnőmmel lenni. Nem arról van szó, én szívesen segítek bárkinek ilyenekben is mert így nőttem fel, hogy segíteni kellett a ház körül csak ezt már kicsit soknak érzem mert nem vagyok napszámos.
2013. szept. 13. 22:39
 24/26 anonim ***** válasza:

Nem veled van a baja személy szerint, ez egyértelmű, mert az előző két barátot is kiutálta onnan, és a család többi tagja kedvel téged, szóval te mindent jól csinálsz. Egyszerűen nem akarja, hogy legyen bárki is a lánya közelébe, és mert ezt megakadályozni nem tudja, ezért próbálja ellehetetleníteni a helyzetet, hogy a delikvensek maguktól távozzanak. Tipikus. A másik ok meg az, hogy ő magát tuti istenkirály férfinek tekinti és azt gondolja, hogy csak az lehet igazi férfi, aki pont olyan mint ő. Ez is tipikus, már annyira kemény akar lenni, már annyira szigorú akar lenni, hogy nem lát a saját orráig se el.

Fentiek miatt nem igazán tudsz mit tenni, itt nem neked, hanem neki kéne változtatni az életfelfogásán, de úgyse fog. Amíg nem tudtok ketten elköltözni, addig kénytelen leszel elviselni apukát. A munkát meg csak úgy tudod csökkenteni, ha kevesebbet mész oda, menjetek más helyekre amikor csak lehet, vagy legtöbbször találkozzatok inkább nálatok.

2013. szept. 14. 12:18
 25/26 anonim ***** válasza:

Ha leveszed ezt a "megfelelési maszlagot", meg az "apuci pici lánya" maszlagot, akkor annyi marad, hogy az öreg minden ház körüli munkát elvégeztet veled ingyen, illetve a lányáért cserébe. De fizetni nem fizet érte.

Semmi köze a lányával való járásnak ahhoz, hogy tudsz-e fát vágni, ember, viszont ha felaprítottad neki már nem kell...

Nem lehetsz egy nagy ész, hogy ezt hagyod, a lány se, ha ezt tényleg elhiszi az apjának, hogy azért történik. Nevetséges és egyben szomorú az egész ügy, hogy embereket így meg lehet vezetni. Egyszerűen nemet kéne mondani, ha a lány meg ragaszkodik ahhoz, hogy ezt mind csináld meg, otthagyni a lehúzó családot a fenébe.

2013. szept. 14. 18:02
 26/26 anonim ***** válasza:

Apuka téged is kiképez egy férj jelőltté, kiváncsi arra, hogy mit tudsz, mire vagy képes stb. Megfelelsz-e a lányának. Leszel-e az utódja aki megóvja a kicsi lányát.

Kiváncsi lettem volna az apuka is részt vett-e hasonló kiképzésben amikor ő volt a "soron' apósnál?

Addig fogja csinálni amig oda jársz.

Lehetséges, hogy nem tudja elfogadni a származásodat sem, megpróbál minden eszközt bevetni, hogy menj. Kiváncsi arra meddig bírod. Addig fogja feszíteni amig feladod, ahogyan a többi is tette, mit gondolsz miért mentek el a többiek.

Ha kibirod a kiképző tábort, tiéd a lánya. Ennyi! Nyertél, kemény menet lesz, megéri-e?

Its up to you!

2013. szept. 14. 18:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!