Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért ilyen igazságtalan?

Miért ilyen igazságtalan?

Figyelt kérdés
Öcsém minden nap rengeteget játszik a gépen.Counter Strike-ozik,ami ugye ilyen öldöklős játék.Tegnap pl egész nap nyomta,déltől este 7ig játszott.Anyumat megkértem hogy én este mehessek gépezni,akkor van fent mki msnen.Jó,anyum megengedte,aztán később bejött hogy fél órát gépezhetek.Na mondom köszi...Leültem fél 11kor hogy akkor picit gépezek.Anyum beviharzik 3negyed 11kor hogy azonnal kapcsoljam ki,mi az hogy gépezek...Hát hogy lehet valaki ilyen?Öcsém egy fél napot gépezik,nekem meg nem lehet,mert milyen sok áramot fogyaszt.pedig én tegnap főztem,3szor mosogattam,segítettem anyumnak...
2009. okt. 30. 11:12
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Kérdezd meg töle, de ne hisztisen, kiabàlva, hanem szépen ûlj le mellé és mond el neki észrevételeidet és hogy ezt nem érzed igazsàgosnak, meg hogy rosszul esik ha igy bànik veled! Akkor talàn ö is elmondja miért nem szeretné hogy gépezz!
2009. okt. 30. 11:18
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Beszéld meg anyukáddal,hogy jelöljön ki egy fix időt,amikor te gépezhetsz,mert ez miatt nem akarsz összeveszni a tesóddal. Elmondhatod neki azt is,hogy nem egészséges,hogy a tesód ennyit ül a gép elött. Ha ez nem jön be,akkor közöld te az öcséddel,hogy mondjuk x órától te fogsz gépezni és úgy készüljön.
2009. okt. 30. 11:21
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Nem akart igazságtalan lenni, csak ő annyit látott, hogy egész nap megy a gép, még éjjel is, és ideges lett.

Másik: én fel szoktam ébredni első álmomból a billentyűzet verésére, és ekkor nagyon ideges vagyok, és hülyeségeket bezsélek. Ha nálatok is íg yvan, akkor csökkenteni kellene abeszűrődő zajt, mert este nagyon felerősödhet ez a kis kopácsolás is, ha ő esetleg rosszul alszk(pl. a magas számlák miatt)

Kérd meg kedvesen higgadtan, hogy bezséljétek ezt meg. Mondjj konkrét adatokat! Pl. öcséd pénteken 14:30-16:45-ig játszott, ez 2 óra 15 perc.

És te is kérnél ennyit.

Vigyél egy órarendet, (rajzolj előre, szépet) s ha elvben megegyeztek, hívjátok öcsédet, s írjátok be, kié mikor legyen a gép.

Nem lesz ez bebetonozott igazsá, el lehet térni, lehet cserélni, el lehet adni egy óra gépezést eg ymosogatásért, de mégis.

Azt is most beszéljétek meg, hogy ha valakinek sürgősen kell a suli miatt pl. akkor szólnia kell, de oda kell őt engedni, s ő ad vissza a saját idejéből.

Mondd meg anyunak, hogy te nem veszekedni jöttél, csak szeretnéd használni az internetet, végül is ezért van előfizetve.

És mindjárt vihetsz egy másik táblázatot, amibe beírjátok a napi teendőket, és mindenki bejelölheti, aznap melyiket vállalja.Szép színes legyen!

Pl.

Hétfő:

Mosás: Anya

Vacsi: Julcsi

Porszv.: Öcsi

Favág: Apa

Kedd:

Vasal:Julcsi

Bevásár: apa

Főz: Anya

v.locsol: Öcsi

s aki kész, kihúzhatja.És kap egy pipát.

Vagy tíz pipáért egy extra óra szgépezést.

Hmm?? Nem jó így?

Ezt kimágnesezhetitek a hűtőre.

S ha anya megfőz kedden már péntekere is, akkor nyert két napot. Vagy öcsi.

Csak a virágot ne locsolja meg két hétre előre! :)

Én megdícsérlek ezennel asok segítés miatt!

Kezdd azzal, hogy melyikőtöket szeret jobban? Nyilván egyenlő. Akkor kaphattok-e ugyan annyit valamiből? IGen!

2009. okt. 30. 12:04
 4/11 anonim ***** válasza:

Mérd le egyszer, amikor csak a gép megy, hogy mennyi kWATT ÓRÁT PÖRGÖTT ELŐRE A VILLANYÓRA!Mondjuk 4 óra alatt.

Aztán mérd meg, hogy ha csak a hűtő megy, az mennyit fogyaszt ennyi idő alatt, és vondd le az előzőből! (mert ugye az előbb is ment, csak nem akarnánk kihúzni.

A különbség a gép fogyasztása. Szerintem nem aszámítógéptől sok a villanyszámla.

Vagy energiatakarékos izzót kéne használni, vagy nem zár jól esetle a hűtőajtó(be szokott piszkolódni a gumi) és sokat fogyaszt, vagy a mosógép vízköves, és az sokat fogyaszt. Vagy régiek a vezetékek a falban. A szgép elég olcsón működik, a hűtő-mosógép-vasaló az áramgyilkos.

Vag yha olyan a villany.

De mondom: ha a klaviatúrára felébredek, ÉN idegbeteg leszek, és kezelhetetlen. És eszembe jut, hoyg a gyerek éjjel mért nem alszik, és ha lefexem, ez hajnalig fog nyomkodni. Eseteleg akkor kéne mondani, hogy 11:15-kor lezárod, megígéred, vagy ilyesmit. meg hogy DE anya!! Szünet van! Mikor maradjak fenn? Suliidőben? Meg hogy mindenki most van. D jobb ezt nappal ép elmeállapotban megbeszélni.

Esetleg főzz egy teát vagy kávét mindjárt előre, jobb lesz a hangulat a megbeszélésen.

2009. okt. 30. 12:12
 5/11 anonim ***** válasza:

H asokat fogyaszt a gép, akkor szedd szét, és takarítsd le a ventillátort! Lehet, hogy túlmelegszik, ami tönkre is teheti.

Legyen kihúzva a falidugaszból közben! Fontos!

2009. okt. 30. 12:14
 6/11 anonim ***** válasza:
Te jó vagy, belőled még lehet valaki és ezt anyud is látja! A gép öl butít, nyomorba dönt! Örülj, ha nem muszáj gépezned!!!
2009. okt. 30. 12:34
 7/11 anonim ***** válasza:

Használjatok laptopot, az csak 40W ot ezsik a PC 200 W hoz képest + monitor fogyasztás. Add össze mi van ráírva.

1 KW óra most kb 420 HUF.

2009. okt. 30. 13:46
 8/11 A kérdező kommentje:
A táblázatos megoldás nagyon tetszik.Igazából annyi a probléma hogy anyum 3műszakban dolgozik..most sincs itthon,majd fél 4re jön haza.tesóm meg engem figyelembe se vesz.kb letojja hogy mit szabad és mit nem,mert anya úgysem látja hogy most mit csinál.és teljesen függő sajnos...mára egy órát engedett neki anya gépezni,ő kapásból 2t gépezett,utána lement játszani...de mondtam neki hogy egyen mielőtt elmegy...szólók neki h kész,jöhet enni...csak még egy kör,még öl 2 embert.10perc múlva kijön,eszik 2falatot,hogy ő nem is éhes,meg 5percet játszik még...nem bírja abbahagyni..és azt válaszolja mikor mondom hogy függő,hogy én meg msn-függő vagyok.pedig nem,csak szeretek beszélgetni a barátaimmal.és emellett én segítek anyának tényleg,majdnem kitűnő tanuló vagyok..ő meg hozza a beírásokat,egyeseket..
2009. okt. 30. 14:01
 9/11 anonim ***** válasza:

Jól van! Ettől függetlenül, külön, más alkalommal, szólj anyudnak, hogy az öcsi függő! Nem rosszindulatból, hanem tényleg nem egészséges órákat ott ülnie egyfolytában.

Te meg főzöl Fel kell állnia, kész. Te vagy a nagyobb, szót kéne fogadnia!

Csak anyutok keres rátok?

Egy Kwóra 40 ft!(nem négyszáz, az tévedés volt. Vagyis ha óránként 200-at fogyaszt, akkor 5 óra alatt 1000W='KW= 40 ft. Vagyis napi 40-80 ft, havi 1-2 ezer ft lehet.

2009. okt. 30. 15:57
 10/11 A kérdező kommentje:
igen,csak anyum.már megijedtem hogy olyan sokba kerül:D
2009. okt. 30. 23:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!