Max. Mennyit adnátok kölcsön családtagnak?
3-as vagyok ismét.
Az apámat írtam az imént példaként, aki a szeretőjének akart megvenni egy méregdrága gyűrűt, miközben mi anyámmal alig győztük a házra felvett hitelt fizetni. Természetesen nem adtam neki pénzt, azóta nem áll szóba velem. Ez hat éve volt.
Hát igen ... vannak olyan esetek, amikor nem adnék!
Gáz nincs,melegvíz nincs. Tulajdonképp semmi sincs,ahogy írod kedves elöző hozzászoló,de internet az van...
Egyébként ha van miből,szívesen adok kölcsön,még sosem vertek át. De fel vagyok készülve a tanulópénzre is!
Családtagjaimnak? Semennyit.
Vagyis anyunak, huginak annyit, amennyit csak tudok. Ők becsületesek, bennük megbízom.
De a tágabb családnak... állandóan kuncsorognak. Úgy érzik, alanyi jogon jár nekik az anyagi támogatás, csak mert nekem több van.
Attól függ mennyim van..
Nekem a kölcsön az olyan,hogy ha nem látom viszont se fájjon.
Tehát ajándéknak tekintem, ha visszakapom, akkor meg örülök neki.
Sajnos az élet megtanított erre nagyon, tehát csak annyit adok, ami később, ha nem kerül vissza sem károsítja a családi kasszát.
Ez 100 alatt van...
de hozzátartozik, hogy tavaly 150E kölcsönöztünk szüleimnek(megelőlegeztünk terméket, amit nekik adtunk el végül, és ezt fizették ki később, mint használatba vették), viszont ott felajánlották, hogy ha kell tudják adni a pénzt azonnal, de jobb nekik a köv. hónapban, mert kazánt vettek (200), hozzá szenet ( 50) és javítani volt a kocsi (50),
ezután 2 részletben megkaptuk..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!