Adtatok már kölcsön családtagnak, rokonnak, barátnak? Mennyi volt a legnagyobb összeg? Mik a tapasztalatok?
10. ezernél többet soha,és mindig visszakaptam.
Ha tőled kér valaki és segíteni szeretnél és nem pár Ft csak szerződéssel csináld.
adtunk. illetve nem kölcsön, hanem kifizettünk egy tartozást, amit ők csináltak, az én nevemre. Konkrétan két előfizetéses kártyámat adtam nekik, amivel ingyen beszélhettek egymás közt. 80E Ft-os tartozást csináltak 2011 október-2012 december közt, majd miután ezt kifizettem, még 40E ft-ot februárig.
Megbeszéltük, hogy mindig adnak, amennyit tudnak. Ez volt több, mint 1 éve, még 40E-rel lógnak, közben gyerek is született. A srác (22) a férjem unokaöccse, összeszedett egy 40 éves, kétgyerekes nőt, most született a 3... Van saját ház (örökölt), a rezsit, tápszert fizeti a srác nagymamája... csak a 3 gyerekre kapnak 50E családit, +gyest, és tudjuk, hogy a gyerek dolgozik is néha, legutóbb 80E ft-ot kapott egy hétvégére...
mi albérletben élünk, két minimálbérből, a tartozást is csak a keresztelőre, ballagásokra kapott aranyékszereim eladásával tudtam rendezni...
Szóval a tapasztalat nagyon negatív!
És a poén, hogy a gyerek NEM VOLT ILYEN, CSAK EZ A HÜLYE K.VA CSINÁLJA A BALHÉT...
2011 október-2011 december között*
amúgy az egyik jóképességű gyerek rendelgetett valamit egy netes játékhoz...
Többször is 40-100 eft között,de sohasem kaptam vissza, az apósomtól
Ebben az évben 25 eft-t az egyik unokatestvéremnek, szerintem ő sem fogja vissza adni, majd legfeljebb jövőre nem kap semmit.
Igen. Attól függ, hogy épp mennyi pénzem van. Barát kicsit tág fogalom, de a közeli családtagoknál én pl. úgy vagyok vele, hogy ha nagyon nagy szüksége van valakinek pénzre (mondjuk egy 5000-es, vagy 20.000 Ft), és tényleg olyan dologra ami rettentő fontos (rezsi, kaja, stb) akkor nem kérem vissza, még ha alapból kölcsönről is volt szó, ha látom hogy tényleg nehéz lenne neki megadni.
Nagyobb összegnél (százezrek) már más a helyzet, mert félreértés ne essék azt sem irigylem mondjuk a tesómtól vagy bármelyik rokontól, de azért az már nekem is hiányozna előbb vagy utóbb.
Anyu apránként mindig kért pénzt.. kb 20.000rel tartozik, ha nem többel.. Mindig ígérgeti hogy visszaadja, de aztán semmi..
15/l
mondjuk, ha 15 éves lennék, és olyan lenne a helyzet otthon, hogy kajára meg rezsire nem futja, akkor lesülne a pofámról a bőr, ha nem adnám önként, és anyámnak úgy kellene kérni, nem ám, hogy visszavárjam...
Mikor ott eszek, alszok, fürdök én is..
az persze más, ha a 30. táskára vagy cigire megy
Én az anyukámat rendszeresen kisegítem, mert sajnos munkanélküli. Havonta 3-10-15ezer. Alkalmi munkákból él, és télen semmi lehetősége... Sokszor már az utolsó pillanatban szól. Soha nem kérem vissza, mert nem sajnálom tőle. De mondtam neki, hogy már szeretnénk babát és akkor nem biztos lesz felesleges pénzem.
Viszont mindig ad valamit ha tud. Szokott veteményezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!