Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Azok a házaspárok akik gyereke...

Azok a házaspárok akik gyereket szeretnének, de természetes úton ez nem sikerül hosszabb idő alatt sem, miért nem fogadnak örökbe? (Csak kíváncsiságból kérdezem)

Figyelt kérdés

Azért teszem fel a kérdést, mert nem tudom mi ennek a magyarázata. Én nem vagyok sem abban a korban sem abban az élethelyzetben hogy átérezzem a helyzetet. Csak felmerült bennem a gondolat, hogyha elég sok olyan pár van, akinek nem lehet gyerekük de szeretnének és elég sok olyan gyerek van akiről lemondtak a szüleik, miért nem tudják boldogítani egymást?

Egy párnak valóban ennyire meghatározó, hogy egy kisbabát örökbefogadnak vagy "legyártják"?

2013. aug. 20. 16:28
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
0%
Mert ha rossz a gyerek azt mondom az apjának a te családodra ütött, de ha örökbefogadód rossz akkor kit szidsz.
2013. aug. 20. 18:16
 22/27 anonim ***** válasza:
67%
20: az még nem tragédia, ha nem orvos, hanem asztalos vagy kozmetikus lesz a gyerekből. Ott a gond, amikor a jó nevelés ellenére meglopja a szüleit, másokat, rendszeresek a balhék az iskolában, stb. Sajnos erre is volt példa, nem is egy.
2013. aug. 20. 18:17
 23/27 anonim ***** válasza:
Mert nem tudnám úgy szeretni, mint a sajátomat. Ami az én gyerekemnél nem idegesít, mert zsigerből imádom, a sírását, hisztijét, semmilyen körülmények között nem teher. Ha a sokadik lombikprogram sem hoz eredményt, lemondanék a dologról.
2013. aug. 20. 19:26
 24/27 anonim ***** válasza:
55%
22: Ezt mondjuk aláírom, mert ilyet én is ismerek. A szülők mindent megadtak neki, mégis meglopta őket.
2013. aug. 20. 19:33
 25/27 anonim ***** válasza:
55%
Mi azért nem fogadunk örökbe főleg, mert nem tudnánk sajátunkként szeretni és nem is akarjuk. Az nem a mi közös gyerekünk lenne, hanem egy vadidegené. Egyszerűen nem menne. Jobb a gyereknek is, ha olyan családba kerül, ahol tényleg képesek szeretni és nem hozzánk. A másik ok pedig az örökbefogadás feltételei és a várakozás hossza, amíg magyar kisbabát kapsz.
2013. aug. 20. 19:45
 26/27 anonim ***** válasza:
30%

#11 vagyok

A butaság csak egy példa volt. De mi van akkor, ha állatkínzási vagy gyilkosságra való hajlamot örököl a gyerek?

Bár én személy szerint buta gyereket sem nevelnék.

2013. aug. 20. 20:12
 27/27 anonim ***** válasza:
Mi orokbefogadtunk. Semmi extra követelmény nem kellett. Mindenki nagyon kedves volt.
2015. jan. 3. 06:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!