Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nem akarok egyetemre menni,...

Nem akarok egyetemre menni, hogy beszéljem meg a szüleimmel?

Figyelt kérdés
17 vagyok, jövőre érettségizem, nem vagoyk rossz tanuló, valószinülg felvennének egész jó egyetemekre, de kaszkadőr szeretnék lenni, és minden adottságom megvan hozzá(már volt is evvel kapcsolatos munkám), csak a szüleimnek presztízs kérdés, hogy mindenképp tanuljak tovább.
2008. jún. 27. 22:52
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
100%
A te életedről te döntesz. Ezt valahogy beszéld meg a szüleiddel. Mond meg nekik, hogy kaszkadőr akarsz lenni. Vagy ha a kettőt össze tudod egyeztetni, akkor tedd azt. Tudom, hogy a kaszkadőrködést nem lehet halasztani, mert egy idő után kiöregednek a szakmából, de utána (vagy ha közben több időd lesz) el tudod végezni az egyetemet.
2008. jún. 27. 23:01
 2/20 anonim válasza:
100%
Szia! Mindenképpen beszélj velük erről, hogy Te mit szeretnél. A Te életedet neked kell élned, nem másnak. Egy rád kényszerített iskola csak megbosszulná magát. Neked kell eldöntened, hogy mit szeretnél. És Te már választottál is. Ha jó tanuló vagy, akkor meg ha később meggondolnád magad, akkor sem fog gondot okozni a továbbtanulás. Légy a szüleiddel türelmes, hiszen ők csak jót akarnak neked, tapintatosan közöld, hogy más elképzeléseid vannak. Remélem sikerül velük megbeszélni és közös nevezőre jutni! Írd majd meg, hogy ment!
2008. jún. 27. 23:02
 3/20 anonim ***** válasza:
100%
Mond meg a szüleidnek hogy te neked ez az életed nagy álma hogy kaszkadőr legyél és egész életedben boldogtalan leszel ha nem teljesül az álmod meg stb.Vagy valami hasonlót próbálj nekik mondani.
2008. jún. 27. 23:03
 4/20 anonim ***** válasza:
45%
Meséld el a szüleidnek, hogy a diplomásokból általában munkanélküliek lesznek....
2008. jún. 27. 23:16
 5/20 anonim ***** válasza:
100%

Az életed nagy álma c. monológ azért nem mindig működik.

Sok szülő egyáltalán nem engedi, h döntést hozzon a gyereke, többek közt az enyéim. Még azt is megszabják, mit nézzek filmet, aztán én 21 vagyok.

Nehéz kitörni a körből, míg anyagilag függsz tőlük (utána is)...

Én is szerettem volna kaszakdőr lenni, még hozzá lovas kaszkadőr, de mivel szüleim hallani sem akartak róla, sikerült olyat találnom, ami azért közel áll hozzá, és ha sikerül, még mindig léphetek a kaszakdőrözés felé is.

Tesi szakos vagyok, így karban tartom magam, és ha nem találok ezzel kapcsolatos munkát, már az orruk alá lehet dörgölni, és még akkor sincs veszve minden...

Sok sikert, remélem ennyire azért nem korlátoznak...

2008. jún. 28. 00:12
 6/20 anonim ***** válasza:
94%

Nem csak presztizs kérdés. Ők előrébb látnak mint te. :)

Válalj be egy esti vagy levelező képzést valami olyan suliban ami valamely módon illeszkedik a terveidbe. PL TF. Ha majd kaszkadőr leszel akkor is szeretnél majd előre haladni a ranglétrán. És előfordulhat, hogy a gyakorlatod már meg lesz hozzá de a diploma nem. Most már nem nagy kunszt. Szinte mindenhol alap.

A másik: megsérülsz vagy kiderül valami betegség ami miatt nem dolgozhatsz tovább kaszkadőrként. Akkor mit csinálsz az érettséégiddel? Mert semmit se ér!

Keress olyan sulit aminek köze van ahhoz amit szeretsz.

Később már nagyon nehéz család és munka mellett tanulni.

2008. jún. 28. 06:27
 7/20 anonim ***** válasza:
95%
Annak idején én sem mentem fősulira, pedig felvettek, agusztus végén közöltem anyuékkal, hogy más irányú terveim vannak, hagyják, hogy éljem az életem. Azóta is sajnálom, hogy nem voltak erélyesebbek, mert azóta "benőtt a fejem lágya" és csak a hátrányát látom annak, hogy nincs diplomám. Nagyon jó munkahelyem van, de nem tudtam feljebb jutni a ranglétrán csak egy bizonyos fokig, nálam jóval hülyebbek viszont tovább léptek, mert van egy diplomájuk. Tudom, most sem késő, csak család, gyerek, munka mellett írtó nehéz. A szüleid nem akarnak neked rosszat, de el kell azon gondolkozni, hogy ha sikerül az álmod nem tudod életed végéig csinálni, bizonyos kor után kiöregszel, akkor mit csinálsz? Szerintem kompromisszumot kell kötni és olyan szakot választani egyetemen v. fősulin ami összeegyeztethető az elképzeléseiddel. Max. elvégzed levelezőn.
2008. jún. 28. 06:32
 8/20 anonim ***** válasza:
100%
Na, ezt nagyon egyszerre írtuk...:-)
2008. jún. 28. 06:34
 9/20 anonim ***** válasza:
87%
Szerintem mindenképpen gondold végig szülői befolyásolás nélkül. Fontos szempont szerintem, hogy ha a kaszkadörködésre is adod a fejed, akkor is legyen egy olyan szakmád, amelyben akkor is el tudsz majd helyezkedni, ha a kaszkadörködésből kiöregedtél. Én burkot szülői nyomásra (mindenáron meg akartam felelni) elvégeztem egy fősulit, majd egy egyetemet. Állandóan stresszelem magam, rengeteg a felelősség a munkámban, semmivel sem keresek többet mint azok, akiknek csak középfokú végzettsége van. Néha arra gondolok, hogy milyen jó lenne, ha varrónő lennék, vagy virágkötő vagy ilyesmi. Ehelyett tárgyalok, "nagymenő" emberekkel jópofizok, ami aztán tényleg nem nagyon nekem való. Szóval sok szempontot kell végignéznetek, de mindenesetre az nem igaz, hogy az egyetem, vagy fősuli feltétlenül szükséges. Szerintem ezt próbáld megértetni a szüleiddel. Gondolkodhatsz abban is, hogy megtanulsz még egy két nyelvet, mert az + középfokú végzettség nagyon sokat számít, és akkor nem kell a távolabbi jövőd miatt sem aggódnod. Sok sikert kívánok neked, és remélem sikerül megtalálnod, és elfogadtatnod a szüleiddel is a neked legjobb megoldást.
2008. jún. 28. 08:29
 10/20 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem az sem jó, ha aszülők szabják meg mit és hol tanuljon a gyerek, a fősuli/egyetem nem olyan mint a gimi oda tényleg "nem kötelező járni", ahogy szokták mondani, annak meg semmi értelme hogy 10 év alatt fejezze be az egyetemet. Rengeteg ismerősöm van akit belekényszerítettek ebbe, de nem érdekli, nem jár be, nem tanul és nincsenek meg a vizsgái, ennek mi értelme, csomó időt elpazarol az életéből, ahelyett hogy azt csinálná amit akar, és esetleg rájön hogy nem is azt akarja és akkor még mindig tanulhat, de alehetőséget meg kell adni.

Nem tudom milyenek a szüleid, de mindenképpen ülj le velük ezt megbeszélni, persze még a te véleményed is változhat, de próbáljatok kompromisszumot kötni. A TV-ben láttam hogy már van kaszkadőr suli is, hogy profik legyenek és nem ugrálhasson mindenki ide-oda. Szóval bedobhatnád ezt náluk, meg gondolom neked is jót tenne. Aztán esetleg ha még érdekel valami más akkor eljárhatnál valamilyen OKJ-s képzésre vagy suliba levelezőre, de nem feltétlenül mész sokra a diplomáddal, sokszor egy jó szakma többet ér. Szóval ezeket próbáld felvázolni és elővezetni nekik, de csak szépen, finoman.

2008. jún. 28. 09:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!