Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek normális az a nő...

Szerintetek normális az a nő aki így áll hozzá a dolgokhoz 21 évesen?

Figyelt kérdés

A következőket mondta:

"Egyszer élünk,nem fecsérlem az időmet gyerekekre,mert nem is szeretem őket és ki akarná egy gyerekkel otthon ülve a férjét várni a munkából,inkább elmegyek szórakozni,világot látni."

Ezt azútán mondta,kedves barátnőm miután megkérdeztem,hogy hány évesen szeretne családot alapítani. Változhat még a véleménye e-téren,vagy hagyjam annyiban a dolgot?

2009. okt. 24. 11:23
1 2 3 4 5
 21/45 anonim ***** válasza:

Így legyen ötösöm a lottón: _mielőtt_ megnyitottam volna a kérdés leírását, már tudtam, hogy ez lesz a probléma.

Sajnos ez a nagypofájúan hirdetett szingli életforma a felülről, politikai-ideológiai okokból gerjesztett neoliberális agymosás végterméke, melyhez a különböző elbutult feminista körök csatlakoznak. Az egész folyamat alapját _csak_ az képezi, hogy szétverjék a "család" régi, hagyományos modelljét (ez a destruktivitás a neolib eszméktől nem idegen viselkedésforma).

Kedves barátnőd tipikusan olyan fiatal csitri, akit ha szemen köpnek, azt hiszi, esik az eső, vagyis kicsit szebben: könnyen befolyásolható, naiv, ezért akiknek hatalmában áll, át is fogják verni jól hangzó mesékkel. Jelenleg ez a mese a "szingli-lájf" örömeit és fontosságát hangsúlyozza.

Mindenféleképp tenni kell, ha szeretnétek később családközelben látni a barátnőtöket. Először is, be kell neki mutatni a család intézményének fontosságát, másrészt minden szinten le kell égetni ezt az átpolitizált, életidegen világnézetet.

(Nem. Ez nem egyedi eset. Európában _tömegesen_ mondanak ilyeneket fiatal nők. Inkább arra érdemes felfigyelni, hogy csupán az utóbbi 20-25 év végterméke ez a nagyfokú "szinglizmus"...)

2009. okt. 24. 13:03
 22/45 anonim ***** válasza:

11: 30 ast én is mondhattam volna, teljesen egyetértek.

Nekem eddig nem volt komoly kapcsoaltom, de ha lenne egy komoly, annak sem akarnék szülni, ennyi idősen ( 21 szintén). Bár a középút híve vagyok, azaz, hogy nem hetente más, de ha szélsőségek lennének, és vagy gyerek, vagy hetente más, akkor utóbbit válaszatnám.

És azzal is egyetértek, aki mondta Neked hogy 21 évesen te is fejsvezstve menekültél volna, ha az akkori mondjuk szintán 21 éves barátnőd gyereket akarna, mert ő olyan gondolkodású.

Nekem talán ezért sem kell 23-4 évesnél idősebb pasi, pedig hidd el, 18-9 éves koromig csak 26-7 fölöttiek jöttetk be...( talán még szültem is volna ).nem is foglakoztam kortársakkal, be se jöttem nekik akkor...nha most, még fiatalabbaknak is...és tök jó érzés, meg már nekem uncsi lenne egy annyival idősebb is, hogy annyival komolyabb, msot Így jül el vagyok, én fordítva változtam, szerintem jól. Majd ráérek 30 körül babázni, 30 éves pasival :) Bocs a kitérőért, csak a más gondolkodás miatt említettem példaként....

2009. okt. 24. 13:04
 23/45 anonim ***** válasza:

13:03-nak: Naiv lenne, csak mert szeretne még többet látni a világból? Elfelejted, hogy a régi időkben a nőt gyakran hozzákényszerítették a férjéhez, a vagyon, a rang és egyéb tényezők miatt. Esélye sem volt azt tenni, amit szeretett volna. Ez nem feminizmus, csak a szabad akarat és az önmagunkról való rendelkezés vágya. Gondolj bele, mi volt pl a középkorban.

A másik meg, hogy szerintem nem szingli, akinek barátja/barátnője van, főleg, ha hosszú kapcsolatban él. Márpedig ha előjött a gyerek kérdése, akkor nem kéthetes a dolog.

Igenis változhat még a lány, és biztosan fog is valamennyit. Viszont nagy a korkülönbség, ezért elég eltérő a gondolkodásmódotok. Kétlem, hogy 1-2 éven belül gondolja meg magát. Neked kell eldöntened, hogy ezt elfogadod-e. Mindenesetre én drukkolok nektek. (Tényleg kicsit erősen fogalmazta meg a véleményét, de lehet, hogy azért, mert úgy érezte, "nyüstölöd" ezzel a dologgal, és már unta.)

2009. okt. 24. 13:19
 24/45 A kérdező kommentje:

13:03-as

Azért ez egy kicsit durva volt,főleg úgyhogy nem is ismered az illetőt,honnan tudod,hogy buta befolyásolható csitri csak,mert nem akar gyereket és háziasszony szerepet? Nos mindegy végülis, már lezártam magamban,majd jővőre próbálkozom.:)

2009. okt. 24. 13:19
 25/45 A kérdező kommentje:
Igen a fogalmazása elég durva volt, mert felkapta a vízet elég gyakran hoztam elő a dolgot, 3 éve vagyunk együtt.
2009. okt. 24. 13:22
 26/45 anonim ***** válasza:
Még változhat, de ő legalább tudja, hogy nincs türelme a gyerekekhez, akkor nem vállal gyereket, sokan tudják, és mégis vállalnak gyereket, aztán nem tudnak bánni a saját gyerekükkel. Ő legalább nem szül a vakvilágba, hogy aztán ne törődjön vele.
2009. okt. 24. 13:32
 27/45 anonim ***** válasza:
Csókollak, 13.03 - egy "elbutult feminista kör" tagja vagyok, és csak hogy tudd, több köztünk a családos, gyermekes, mint a "szingli". Van köztünk 3 gyerekes anya is, és olyan is, aki már nagymama. Hadd világosítsalak már fel, a legtöbb feminista maga is szeretne családot, ahogy sokaknak van is - csak nem a "hagyományos" azaz nőket kizsákmányoló módon. A feminista és a szibgli összekeverése nagy hiba. A "szingli" számomra egy fogyasztói kategória, magamat nem tartom annak, noha jelenleg egyedülálló vagyok. A népesség fogyását pedig hogy akarod megállítani? Visszakényszerítenéd a nőket a tűzhely mellé, és kényszerítenéd őket, hogy szüljenek 5 gyereket? Nem inkább kedvet kellene csinálni a családhoz? Mondjuk úgy, hogy a férfiak is kiveszik a részüket. Kedvenceim az ilyenek, mint Te...
2009. okt. 24. 13:51
 28/45 anonim ***** válasza:

ebben az országban nem nagyon fogunk gyereket szülni, mi magyarok, mert nincs pénze mindenkinek, és megfontoljuk kétszer is, hogy miben neveljük fel a gyereket, előbb biztosíteni szeretnénk neki a körülményeket, nhaa ez a baj, hogy reálbérek alacsonyak, árak magasak, nem könnyű az anygai helyzet, így nem biztos h 21, de lehet hogy 31 évesen se nagyon akar, ezéért csúszik el az egész, ez a másik ok, nem csak a szingliséget, az élet élvezetét kell okolni.

Régen nem volt elterjedt, hogy ennyien egtemre járjanak, később is érünk, tovább vagyunk ,,gyerekek". Ennyi.

ÉS nem fejtem ki tovább, mert nem akarok faji viát kelteni nem is az a kérdés. Pont. És legytek szívesek ti se azzal a résszel fogllakozaztok a mondanivalomból.

2009. okt. 24. 14:09
 29/45 anonim ***** válasza:
14:09 - És azt tegyük hozzá, hogy milyen nehéz munkát találni, megtartani, főleg egy olyan nőnek, aki gyereket akar, sokszor kapásból hátrány már az is, ha valakinek már van kicsi gyereke.
2009. okt. 24. 14:16
 30/45 anonim ***** válasza:

ahaa, hozzátettem volna, aztán eszembe jutott hogy máshol nem ilyen hosszu a gyes mint nálunk. Tehát senki nincs otthon 3 évet a gyerekkel....de ott van az is, hogy ott pedig még a szülőágyról is dolgoznak, hogy megmaradjon a melójuk..:S

nos án ezekért, is amiket leírtam most, plusz mert nem óhajtok hízni 10-15 kilót, nem akarok nagy hasat, élvezem h lement rólam 20, és élvezni akarom az életet, nem rögötn valami komolyba belevágni, a többség így van.ű

PErsze nekem is vannak volt osztálytársaim, akik már anyukák, de hát ez olyan, hogy valaki menedzser akar lenni, más pedig biológus ( csak hogy két egyetemi, egy szinten lévő szakot említsek)

Nem akarok még felelősséget vállalni sem, szerintem z érthető. Először felépíteném az életem, és élvezném egy ideig.

2009. okt. 24. 14:24
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!