Vita az idős családtag gondozása miatt: szerintetek kinek van igaza? Nekünk kellene engedni?
Anyósom anyukájáról van szó. Elég idős, egyedül nem tudja ellátni magát. Az elmúlt 2 évben én gondoztam, főztem rá, kétnaponta mentem, elintéztem a számlákat, figyeltem a gyógyszerekre, takarítottam, mostam stb.
De most megyek vissza dolgozni, munka, háztartás és 3 gyerek mellett erre nem lesz időm. Beszéltünk az önkormányzattal, heti 2x mennek segíteni mi pedig hetente, kéthetente hétvégén.
A gond az étellel van. Rendelni kell neki. Anyósom szerint ezt is nekünk kéne intézni és fizetni, mert mi jobban állunk anyagilag és egyébként is eddig is mi csináltuk. Még azt is a fejemhez vágta, hogy egy szavam ne legyen, mert a fia évek óta eltart, ez a minimum amit megtehetek cserébe.
Ti mit gondoltok? Engedjünk neki és intézzük ezt is mi?
Én az ilyen embereket undorítónak tartom, már az anyóst, undorító az hogy azt van pofájuk felhozni neked, hogy a "fiam tartott el téged", holott ő a saját anyját nem akarja ellátni.
De ettől függetlenül, ha megtehetitek akkor fizethetitek is, bár én valahogy megbeszélném hogy fele-fele alapon menjen.
Azt gondolom, hogy nektek van igazatok. És azt is, hogy nagyon szép dolog tőled, hogy segítetted eddig. Sajnálom, hogy ezért még csak nem is hálásak, mert szerintem nem a te a dolgod lett volna. Nem tudom, hogy anyósod mennyire lakik messze tőle, de igazán megtehetné, hogy heti 2-3 nap főz a saját édesanyjára is. És akkor a fenn maradó napokra meg ti rendelnétek neki esetleg. Ez így kompromisszum, de hátha így nem nagy teher senkinek.
Egyébként meg szomorú, hogy ennyire nem foglalkozik a saját édesanyjával :(
Nem a pénz a gond, inkább a szervezés. Átmenni, leülni megbeszélni vele hogy mit enne következő héten - ebből általában vita lesz, mert ő minden nap tésztát enne. Előkészíteni a pénzt, a lelkére kötni hogy csak a futárnak adja oda, minden reggel felhívni hogy mindjárt megy a futár engedje be, napközben elérhetőnek lenni ha valami gond van stb.
Sajnos a mama szellemileg is kezd leépülni, ezért egy ilyen egyszerű dolog is körülményes vele.
Természetesen hétvégén fogjuk látogatni, intézzük tovább a számlákat, ellenőrizzük a gyógyszereket, nem arról van szó hogy mostantól rá sem nyitjuk az ajtót.
Azt ajánlom, hogy már most kezdjetek el keresni a mamának egy otthont, mert ez a szellemi leépülés elég gyorsan meg szokott történni és akkor már nem elég az, hogy ránéztek néha, hanem állandó felügyeletet fog igényelni. Sajnos tapasztalat. Lehet most még nem akar menni, de hamarosan már úgy sem szól bele.
Ja, annyi még, aki otthon van Gyeden azt nem eltartja a férje, hanem a gyerekneveléssel foglalkozik, mint munkával. Főleg 3 gyerek mellett, ez igenis komoly munka!
Nem a pénz a gond, inkább a szervezés. Átmenni, leülni megbeszélni vele hogy mit enne következő héten - ebből általában vita lesz, mert ő minden nap tésztát enne.
Nem kell vele megbeszelni mindent. Bejelolod, hogy 3 nap teszta, a tobbi meg mas.
Előkészíteni a pénzt, a lelkére kötni hogy csak a futárnak adja oda, minden reggel felhívni hogy mindjárt megy a futár engedje be, napközben elérhetőnek lenni ha valami gond van stb.
Nem kell elokesziteni penzt se. Minden cegnek van bankszamlaja, siman meg lehet beszelni, hogy utalassal fizettek hetente/havonta elore, a mama meg odaadja nektek a penzt.
Valaki magyarázza már el nekem, mint egy 5 évesnek, ha a nő GYED-en van és kap pénzt, akkor miért a férje tartja el? Akkor ezek szerint akik minimálbérért dolgoznak azokat mind a férje tartja el, ha a férj pl. 20 ezerrel többet visz haza???
On: anyukát elküldeni a sunyiba, férjre bízni a döntést, végül is az ő nagyija.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!