Mennyit pénzt fordítatok kajára havonta? Elsősorban négytagú családra vonatkozva érdekel, ahol két gyerek van.
Nálunk 4 személyre (2 felnőtt + 2 kamaszgyerek) átlagosan 100ezer Ft az ebéd és a vacsora, ebédfutártól megrendelve, igazán minőségi házikoszt, éttermi választékkal, sok hússal...
Emellett havonta 40-50ezer Ft értékben vásárolunk még ásványvizet, üdítőt (Ice Tea), tejet, vajat, tejfölt, ketsupot, mustárt, savanyúságokat, kenyeret, sajtot, felvágottakat, zsömlét, nápolyit, kekszet, kakaót, édességeket, ropikat, stb.
Tudom, ez az átlagnál nagyobb összeg, de a munkám miatt nem tudok naponta a napi főzéssel és bevásárlással órákat eltölteni, ráadásul így sokkal változatosabban tudnak étkezni a gyerekeim...
Örülök, hogy nem vagyunk kénytelenek a fejlődésben levő gyerekeinket tésztával és hústalan ételekkel etetni. (Tudom, mások sem jókedvükből teszik.)
Hozzáteszem, hogy ugyanez tavaly (1 évvel ezelőtt) összesen 100ezer Ft-ba került!!!
Mi hatan vagyunk,abból két kamasz,akik sokat esznek,meg két mini(mondjuk ketten egy felnőtt)
Hetente 1x megyek bevásárolni(vagy inkább kéthetente)egy bevásárlás 10-12E ft,ebben nem csak étel van.
Ha már veszek valamit a boltba(metró)akkor minőségit.Felvágottakból corvinust,kakaóport,olaj,rizs,cukor.
A többit itthon termeljük(hús,tojás,zöldség,gyümölcs,tejtermékek)Péksütiket,süteményeket megsütöm.Tésztát,pizzát házilag.
Szerintem a legtöbb helyen oltári pazarlás folyik.Mint írta valaki ice tee-t vesznek boltban.Nos ha házilag főz teát bedobja a hűtőben ugyanaz tartósítószer,ízfokozó meg színező nélkül.Azt se értem,ha már valaki joghurtot vesz a boltba miért a színezetett,amikor a natur fele annyi.Ha otthon beletesz egy kanál lekvárt,sokkal jobb.A másik a pizza:egy négy fős családnak vacsira/ élesztő,1 tojás,30dkg liszt,csipet só,kis viz,oregáno-ennyi a tészta otthon készítve-a bolti talán 5-6X-ba kerül/,2 db kakaóscsiga árából egy egész tepsivel lehet sütni.Na persze munka mellett nem könnyű(én csináltam),de aki otthon van,mert munkanélküli,vagy kismama rengeteget spórolhatna.(és nem az a spórolás,ha szemetet eszünk!!)
Utolsó: a mindennapos húsfogyasztás köszvényhez vezet(het)nem hülyeségből böjtöltek az őseink.
Sőt ismerek vega családokat,ahol "szegény gyermekek"baromi jó kajákat esznek.
Azonkívűl nagyüzemben képtelenség házi kaját előállítani,ezzel ne áltasd magadat.
Viszont ha sokat dolgozol,akkor érthető ,hogy nincs más megoldás.
5 emberre kb havi 50 ezer, úgy hogy mindenből a legolcsóbbat, az akciósat veszünk, ha pl a tej az auchanba olcsó, azt ott vesszük, de ha a zsír a tescoba, akkor azt meg ott... Nem minden nap főzünk, hanem 4-5 napra...
így olcsón meg lehet úszni
22:56 - Köszönöm szépen, a hússal nincs bajunk, mind egészségesek vagyunk, a nagyszüleim is már elmúltak 70 évesek hasonló húsos táplálkozás mellett, és korukhoz képest fittek és egészségesek (nagyapám 77 évesen a mai tiniket megszégyenítően jó erőben van). :-)
Örülj, hogy te sokmindent megtermelhetsz, mi például nem, a panel nem ad erre lehetőséget.
Mi 3-an vagyunk,1 éves a kislányunk.Nekünk a kaja kb.60e havonta(ebben van némi vegyszer ill.papir áru is pl.öblítő,Wc papír).Itthon főzök,hetente 2-3x.A lányunknak nagyon kevés bébikaját veszünk,inkább neki is főzök.Nem vagyunk husosok,de hetente azért eszünk.Nasit szinte nem is veszünk,nem élünk az üditőkkel sem(egyedül a párom iszik ávizet).Nem iszunk,nem dohányzunk egyedül a párom kávézik.Megnézem az árát mindennek,próbálok akciósan venni a dolgokat,de a minőségre -v. az olcsó,de bevált- dolgokra figyelek.
Nem tudom,hogy van ideje az első válaszolónak otthon csinálni a túrót pl.Amúgy a magántermelőtől vett zöldség-gyümölcs még drágább is mint a nagyáruházban,termelni meg nincs mindenkinek kertje.
22:04-es válaszoló meg azért rengeteget költ.Ok,hogy minőséget vesz,de minden nap pl bélszínt eszik,meg libamájat?Természetesen nem bántásból és irígységből írom,tényleg érdekel.
Így is megvan mindenünk,de kb.40e ft tudnék még elkölteni havonta.
23.01:
Nem kötekedni akarok,de a nagyapád valószínűleg tényleg házikaját evett és foggalma nem volt a chips-ről,meg cola-ról.
Ha panelba laksz,akkor is tudsz egészségesen étkezni.Pl a bolti ice helyett,ha veszel citromot,akkor főzhetsz igazi citromos teát,vagy kiadod a gyerekeknek esténként a limonádékészítést,Még élvezni is fogják. Rengeteg egészséges dolgot lehet otthon is csinálni kevés idő alatt,vagy nagy részét a gyerekek el tudják készíteni.Ketchup helyett pl zöldségkrémek(chatny)hm???
Sokan bele se vágnak,mert ha kicsit exotikusabb ételeket szeretnének,akkor már drágább,de Ti megengedhetnétek magatoknak a házhozszállítás árából!/legalábbis a vacsit/
Szia!a túrót nem én csinálom,hanem a bacik:-)
Én csak elöntöm a tejet egy lábosba,majd 3-4 nap múlva alágyújtok.Majd ha kihül leszűröm.
Viszont csak akkor érdemes,ha olcsón kapsz tejet,mert egy literből 10 dkg túró lesz.Viszont az íze,az isteni!
Mondjuk ha nem tudsz igazi házi túrót venni,egyszer érdemes kipróbálni.Pláne ahol iskolás gyerek van.Egy csomó érdekes dolog felmerül a készítése közben.
23:15 - Te valamit nagyon elnézel.
Én csak akkor iszok ice teát, ha a városban mászkálok, és nincs más, nincs időm hazaugrani teát főzni, akkor is csak fél literest viszek magammal, és akkor se mindig ice teát, hanem amihez éppen kedvem van, és nem nyomódik össze a táskámban.
Nincsenek gyerekeim, én a szüleimmel élek, mert nincs pénzem saját lakásra (én 50ezer nettót kapok).
Ketchup helyett mi házilag készítjük (még itt Pesten ez talán megoldható) a paradicsomot, ahogy az olaszok (ők se használnak ketchupot).
Viszont olyan tényleg sosincs, hogy nincs hús, ha az esne jól. Van, mert lefagyasztjuk.
Nem keversz valakivel véletlenül? Szerintem igen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!