Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mennyit pénzt fordítatok...

Mennyit pénzt fordítatok kajára havonta? Elsősorban négytagú családra vonatkozva érdekel, ahol két gyerek van.

Figyelt kérdés
Nekünk minimum 70.000 megy el kajára, de sokszor az is kevés. Ezt soknak tartom, nem tudom, hogy tudnánk jobban spórolni.
2009. okt. 23. 21:16
1 2 3 4
 1/36 anonim ***** válasza:
Max 30-40.000.- Ft.Itthon főzök,nem veszek az üzletekben kapható kész vacakokat,pulykapárnácskát,kölönféle szószokat,Chipszet,üdítőnek nevezett dolgokat,stb.veszek házitejet,tejfölt,abból készítek pl. túrót,vagy joghurtot.Sokkal olcsóbb és jobb ízű minden.Nincs mindennap hús,és este sem mindig van szalámi.Csokit is ritkán veszek,viszont mindig van itthon aprósütemény,édes és sós is.Két-három hetente sütök,és dobozban sokáig friss marad.
2009. okt. 23. 21:24
 2/36 anonim ***** válasza:
havi 70 nem tűnik soknak. [link]
2009. okt. 23. 21:26
 3/36 anonim ***** válasza:

Mi is négyen vagyunk, igaz a 4. ember egy nagyszülő, de mi is cirka 80 ezer körül fogyasztunk, mert nem csak az alapvető kajákat vesszük, hanem mindnekinek kijár egy kis luxus. Apának sör, gyereknek néha édesség, néha egy-egy finomabb sajt vagy valami jobb joghurt stb. stb.

Spórolni inkább az áram- és vízfogyasztással próbáljatok meg-

2009. okt. 23. 21:29
 4/36 A kérdező kommentje:
Szerintem sem lehet a kaján igazán spórolni... Nem tudom, az első válaszoló hogy jön ki fele ennyiből...Mi sem eszünk mindennap húst, előre csomagolt vackokat sosem veszek én sem. Üdítőt 100%-osat veszek, a legolcsóbbat, és higítva isszuk, de azt sem mindig. Édességet azért mindig veszünk, de abból is igyekszünk olcsóbbat venni.Gyümölcsöt muszáj venni, a gyerekek miatt is, de sokszor csak almát veszünk, nem banánt, meg ilyesmit, és mindig a legolcsóbbat, ha lehet...Szóval, nem értem, mások hogy tudnak olcsóbban kijönni.
2009. okt. 23. 21:40
 5/36 anonim ***** válasza:
Mi öten vagyunk és egy hónapban elmegy 100 ezer forint kajára persze ebben benne van a (mosópor,tisztító szerek stb)Elég sok,viszont kaján nem nagyon tudunk sporólni.
2009. okt. 23. 21:43
 6/36 anonim ***** válasza:
Mi négyen 30-40 ezret költünk,mert nincs több rá.GYES-en vagyok.Spórolni úgy lehet,hogy megtervezzük mit főzzönk előre egy hétre,és minden boltban az akciósat vesszük meg hozzá.Pl liszt,cukor,olaj hétfőn a CBA-ból.Kedden tészta,tejföl,krumli a Coopból,szerdán paradicsom,rizs,zsmorzsa a Pennyből.Elegem van már Nekem is ebből,de muszáj,és napi 5-600 Ft spórolható így.Ja és ált. sajátmárkás termékek,amik ki vannak tapasztalva,hogy melyik jó.És kevesebb a nasi,ami a súlyomon látszik:))
2009. okt. 23. 22:00
 7/36 anonim ***** válasza:

Sok múlik azon, hogy hol élsz és hol vásárolsz?

Mi 4-en vagyunk, a szüleim, mindketten még aktívan dolgozók, én néhány éve dolgozok aktívabban (nem diákmunkát), bár eléggé nehezen van tartós helyem, mindenhol a válságra hivatkoznak, vagy be se hívnak, mostani helyem is határozott időtartamra szól, öcsém egyetemre jár.

A heti bevásárlásaink kb. 20ezer Ft-ból kijönnek, ez egy hónapra kerekítve kb. 80ezer Ft, de ebben nem csak kaja van, és sokmindent nagy tételben veszünk (tojás, olaj, üdítő, tej pl.), főzünk is, de ha nincs idő (sok a munka), akkor eszünk készlevest, pulykapanírt, mi a TESCO-ban szoktuk intézni a heti bevásárlást, és Budapesten élünk.

2009. okt. 23. 22:02
 8/36 anonim ***** válasza:
Mi hárman vagyunk, de 230 000-250 000ft tuti elmegy kajára, édességre, ropikra és vízre. Tudom, sok, de mindenben a minőségit vesszük.
2009. okt. 23. 22:04
 9/36 anonim ***** válasza:

A 70000 szerintem nem sok.

Mi is négyen vagyunk es havonta kb. 100.000 megy kajárameg tisztítószerekre.

2009. okt. 23. 22:24
 10/36 anonim ***** válasza:
Mi négyen vagyunk. Általában 60 ezer körül megy el a háztartásra havonta. A "gyerekek" (egyetemisták) meleg étkezési utalványt kapnak, abból ebédelnek (20 és 22 évesek), vacsorára csak egy egy szendvicset esznek... ehhez elég ha veszek egy zsugorfóliás szalámit, kis paprikát, paradicsomot vagy salátát, vajat... A szalámi közel egy hétig bírja. Gyümölcsöt is veszek hetente kb, abból is inkább az éppen akciósat, nem számít hogy az kivi, alma vagy banán. Általában van itthon csoki, táblást szoktunk venni, ami olcsó (nem milka, boci és egyebek), a gyerekek nem eszik meg egyszerre az egészet, csak egy-egy sort naponta. Így ezzel is sokat lehet spórolni szerintem. Van nasi, mégsem költöttünk rá túl sokat. Spórolunk, mosószereken, tisztítószereken, olyasmiken, amiből nem feltétlenül a legjobb a legdrágább. Nem iszunk ásványvizet, és nem veszünk kész ételeket, no meg sokat számít, hogy hétköznap nem főzünk. Így kajából kicsit el lehet vonni, ami viszont elmegy a tanulmányokra, új ruhára, apróságokra. Ennél olcsóbban nem nagyon lehet megúszni szerintem csak ha valaki nagyon rámegy az akciókra, de én abba biztos rövid úton bele őrülnék :S Persze ha pl cukor, liszt vagy olaj akció van valahol, akkor abból nagyobb tételben vásárolunk be, így egy darabig nem kell...
2009. okt. 23. 22:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!