Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Segítség! Hogy a fenébe...

Segítség! Hogy a fenébe szedjem össze magam? Magányos mami vagyok.

Figyelt kérdés
Az életem: 25 éves vagyok. Születése óta egyedül nevelem lányom. Az apa havi egyszer egy órát áldoz rá. Most 4.5 éves. Dolgozom évek óta. Emellett borzasztóan nyögvenyelősen most nyáron fejeztem be egy BA-t, és a második szakképzésem, de a hátsóm kitörölhetem velük. Gyerek előtt ígéretesnek tűnt az életem, az ország legjobb gimijéből max. potszámmal vettek fel egy nagyon erős állami BSc szakra a BME-n, már egyetem előtt is 3 középfokú nyelvvizsgám volt, és úgy éreztem, mindenre képes vagyok, bármit elérhetek az életben, amihez a szüleim remek anyagi hátteret biztosítottak. Elköltözve a szüleimtől, mint láncától szabadult vad, rohantam az életbe, kicsapongó és felelőtlen voltam, romlottak az eredményeim, végül teherbe estem egy nálam 15 évvel idősebb hapsitól. Aztán babástul a műszakiról kibuktam, végül egy bölcsész szakot végeztem el, plusz két pénzügyes okj-t, és még ezeket is nagyon nehéznek éreztem gyerek és munka mellől. Ha a szüleim, akik rengeteget vigyáztak a lányomra a vizsgák alatt, nincsenek, nem tudom hogy csináltam volna meg. Egyelőre biztos, hogy nem megyek Ma-ra, nem bírnám, és már fizetnem is kéne. Ráadásul csóró vagyok. Gyerektartást nem kérek, mert sokat költött a lakhatásomra az apa a szülés után, és azóta is a szememrehányja, úgyhogy többé nekem nem kell tőle egy fillér se. Az irodai munkás fizumból élek és a szüleimtől kapott támogatásból, így az életszínvonalam még nem vészes, de azért a saját nadrágszíjamat nagyon össze kell húznom ahhoz, hogy a lányomnak megadhassak mindent. És nyomasztó, hogy egyedül nem tudnám fenntartani ezt a színvonalat. Folyton agyalok, mit kéne tennem, hogy több pénzem legyen. Különböző kicsike vállalkozások beindításán töröm a fejem, van egy nagyon kevéske félretett pénzem is rá. De nagyon nehéz a tettek mezejére lépni. Már egy éve megrekedtem a tervezgetés szintjén. Másik állást nem keresek, mert noha nem fizet sokat, ez a munka elég laza, bármikor dolgozhatok otthonról is, és ez nagy kincs kicsi gyerek mellett. Magányos is vagyok. Nincsenek barátaim, pedig régen könnyen barátkoztam, de valahogy elveszítettem az érdeklődésem az emberek felé. Van egy szeretőm, akivel már 2-3 éve összejárunk 1-2 hetente, ha a lányom a nagyiéknál tölt egy éjszakát, de ez kevés. Nem szeretjük egymást, csak testi nass a viszonyunk. Kezdem azt hinni, hogy bármily ostobán is hangozzék, én már nem leszek szerelmes. Aztán még a lányommal is szeretnék többet foglalkozni, de sokszor elfog a kedvetlenség és fáradtság. Pedig imádom őt, nagyszerű csajszi. Sikertelennek érzem magam az élet minden területén. És lassan minden motivációm elsorvad, kialszik belőlem a tűz, ami régen olyan ambiciózussá, erőssé és vonzóvá tett. Egy senkinek érzem magam. Minden nap elhatározom, hogy változtatok rajta, de nem megy. Az egykori osztálytársaim most kutatólaboratóriumokban dolgoznak, külföldön csinálják a harmadik diplomájukat vagy ilyesmi. Én meg... Reggel volt másfél szabad órám, de elmosogatni sem voltam képes, helyette teljes letargiában ültem a net előtt. Olykor kis tervtáblácskákat írok napokra lebontva, de sosem sikerül betartani őket. A testemmel sem vagyok kibékülve. Folyton le akarok dobni pár kilót, de kettőnél többet sosem sikerül, és az is visszajön. Butulok is. Régen imádtam olvasni. Nem is tudom, mikor olvastam utoljára szépirodalmat. Régen rengeteg önálló gondolatom volt. Ma már nem fárasztom magam gondolkodással, ha csak nem a pénzcsinálásról van szó. Összegezve: nem igazán szeretem magam, nem tetszik ez az élet, amit élek, ez a test, amiben élem, és ez a szellem sem, amit magaménak tudhatok. Nyifi-nyafi, tudom, de ezt most jó volt kiírnom magamból. Mi a franckarikát kezdjek magammal? Adjatok tanácsokat!
2013. júl. 24. 11:06
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
23%

Kedves 11:33-as

Lehet,hogy kicsit erősen fogalmaztam,de ez az igazság. Lehet,hogy nem mindig fog úgy alakulni az életem ahogy azt szeretném,de ekkora bakit nem igen fogok elkövetni az életben,mint kedves kérdező. A gyerekét kicsit unja,a hapsitól nem kér gyerektartást és itt sajnáltatja magát. Hiába van agyon iskolázva,védekezni mégsem tudott. Mások vannak rosszabb helyzetben mégsem sírdogálnak.

2013. júl. 24. 11:43
 12/31 anonim ***** válasza:
78%

#11:

„Szép öcsém, be nagy kár, Hogy apád paraszt volt s te is az maradtál.”

2013. júl. 24. 11:49
 13/31 A kérdező kommentje:

1. Kedves tőled, Budapesten lakom.

2. Pár tízezer nem segít ki túlzottan. Legalábbis annyira biztosan nem, hogy megérné érte vállalni az apával való konfrontálódást. Már így is pénzéhes szuka vagyok a szemében, erre nekem a pereskedésnél sokkal szimpatikusabb válasz, hogy megmutatom, semmi szükségem rá és elmehet a búsba.

3. Ezt az érvelést sohasem értettem, hogy ha az ember maga tehet balsorsáról, akkor ne érezze magát rosszul miatta. Szerintem a tudat, hogy az ember saját hibájából elcseszett valamit, csak hatványozza az okot az elkeseredésre. Tudom, hogy a saját életemért én vagyok a felelős, de ettől miért kéne kevésbé rosszul éreznem magam egy nyomorult élethelyzetben? Nem beszélve arról, hogy a felelős megnevezése még nem jelenti a probléma megoldását. Nem érzem túl előremutatónak a válaszod.

4. A pszichodoki sok pénz és idő. Más fenntartásom nincs ellene, de most e két forrásból fogytán vagyok.

5. Az apával akkor közösen döntöttünk így. De szerintem ha már akkor szétmegyünk, akkor is megtartom. Az első pillanattól azt éreztem, hogy ez a gyermek áldás. A körülmények ellenére még most is. Ráadásul nem gondoltam magam akkora csődtömegnek, hogy ne tudjak pikk-pakk elhelyezkedni és megélni, ha úgy hozza az élet. Most is meg tudnék élni a szüleim nélkül, de nem ezen a színvonalon.

7. szuper vagy, hogy így csinálod! minden cinizmus nélkül írom ezt. értem a te nézőpontodat is, hogy ez csak nyafogás. de hidd el, nagyon különbözőek az emberek. van, aki lefutja a maratont, és van, akinek akkor sem megy, ha ostorral ütik. az emberek lelkiereje sem egyforma.

8. éltem a szüleimmel a lányom első életévében. csak a legvégsőesetben költöznék vissza megint. most ez nem áll fent. megélünk. csak nem úgy, ahogy szeretném, pl. a lovagló órákat már nehéz kipengetni.

9. igen, lehet hogy beiktatok egy ilyen hétvégét. a nyelveket sosem beszéltem perfektül, középfokúm volt belőlük, és sokat felejtettem, de tervezem a felelevenítésüket is. viszont ez is olyan, mint az összes többi tervem: nem sikerül eléggé összeszednem magam ahhoz, hogy megvalósítsam.

10. a szülők nem nyugdíjasok, de ha azok volnának sem hagynám itt a gyerekem egy évre. amúgy a gyerekemmel való külföldre költözésen gondolkodom.

2013. júl. 24. 11:54
 14/31 anonim ***** válasza:
14%
Áldás a gyerek? Így érzed? Szánalom az életed :D
2013. júl. 24. 11:57
 15/31 anonim ***** válasza:
88%

"Mások vannak rosszabb helyzetben mégsem sírdogálnak."

De ez egy ilyen oldal, ahol segítséget lehet kérni. Neki ez a baja, és ha az Ő személyes problémáját olvasod, hogy jön ide más? Tanácsot kért, nem összehasonlítást! Ő ezzel a gondjával nem tud szembenézni, Te pedig mással nem! Főleg hogy odaírta a végére, hogy nyifi-nyafi, de jól esett kiírnia magából! Százszor többet ért volna, ha leírod hogy nyaljon el egy fagyit és higgadjon le a 3 perc élvezet alatt, mint felhozni a rosszabb sorsú embereket. Nem tudom Ti hogy vagytok vele, de attól, hogy átlátom,milyen nyomorúságban élnek egyes emberek, még az életem nem lesz fenékig tejfel, és attól még nekem is lehet nehéz "átúszni a folyón", tök mindegy milyen apró akadályba is ütköztem. És a megoldáshoz (még ha túl egyszerű is) lehet több ember segítsége szükséges. A kérdező lehet csak pár jó szót vár, mert nincs kivel megbeszélnie...

2013. júl. 24. 11:58
 16/31 A kérdező kommentje:

A 11:57-es válasz döbbenet :)

A 11:58-as együttérzését pedig köszönöm. Igen, valami ilyesmiről van szó, hogy jólesne pár okos, előremutató jó szó, de még a kritikus és durvább észheztérítések is jöhetnek. Meg kíváncsi is vagyok, hogy vajon mások hogyan értékelik a helyzetemet, mit látnak benne, mit látnak másképp.

2013. júl. 24. 12:04
 17/31 anonim ***** válasza:
71%

Szerintem nagyon jó lehetőségeid vannak, csak elveszítetted a motivációdat. Még nagyon fiatal vagy, sok 25 évesnek még az első diplomája sincs a kezében. Az idős pasival és a korai gyerekvállalással pár évre félresiklott az életed, de még abszolút nincs veszve semmi. Szerintem az már eredmény, hogy felismerted, nem jó irányba tartasz, unod magadat, unod az életedet. De a változásra még talán nem értél meg eléggé, ezért nincs meg benned a kellő elszántság és akarat.

Szerintem egy ispirálóbb kapcsolatra lenne szükséged. Nem egy 1-2 hetes kefélős alkalmi szeretőre, hanem egy társra, egy igazi férfira, aki motivál, akivel az élet érdekes és izgalmas. Aki mellett te is okosodni, tanulni, fejlődni akarsz, esetleg új dolgokat tanulni, felfedezni a világot (országot) - ahhoz nem kellenek milliók.

Esetleg egy baráti társaságra, akik nem lefelé, hanem felfelé húznak. Akár más kisgyerekes egyedüléllóval is megvalósulhat mindez. Én 3 gyerekes anya vagyok és a környezetmben sok kisgyerekes anya most ébred rá, hogy valami mást szeretne csinálni. És csinálják is.

Szóval előbb azt kéne kitalálnod, hogy mit szeretnél csinálni, utána jöhet a hogyan. Szerencsés vagy, hogy vannak szüleid, akik támogatnak. Ez nagyon fontos. Becsüld meg őket. És örülj a kislányodnak! Engem is nagyon le tudnak fárasztani a gyerekeim, és felüdülés, amikor éppen a nagyiéknál alszanak, de természetesen imádom őket.

Szerintem ez az irodai meló sem inspirál, gondolom, kisujjból kirázod. Ez átmenetileg szerintem nem gond, csak a felszabaduló idődet és energiádat kéne valahogy hasznosítani.

Lehet, hogy csak valami erős hatás, drámai esmény szóval valami durvább dolog fok ebből a kicsit apátia szerű állapotból kirángatni. A pszichológus szerintem túlzás. Én úgy érzem a soraidból, hogy enőrőből is ki tudnál kapaszkodni ebből a helyzetből.

2013. júl. 24. 12:36
 18/31 anonim ***** válasza:
46%

3-as, ha bulizni, meg szórakozni akarsz csak, akkor hogy lesz jó anyagi helyzeted? Ilyen felfogással nem igen lesz, egy okos egyetemista nem úgy gondolkodik, hogy bulizok, szórakozok. Persze, ha apuci, anyuci támogat anyagilag az más.

Megnéznélek 8 év múlva, szerintem te arra hajtasz, hogy egy gazdag pasit összeszedsz, különben nem lesz jó anyagi körülményed, a felsőbbrendűség érzésed miatt sem.

2013. júl. 24. 12:41
 19/31 anonim ***** válasza:
68%

áááááá, de jó a kérdésed!!

Választ tuti nem fogok tudni adni rá, hasonló nyaffogós korszakomat élem, de jó tanács nekem is jöhetne, hogy miért hagytam el ennyire magam. A hasonló alatt azt értsd, hogy gyerek nélkül panaszkodok.

Van egy csomó tervem, de nem teszek érte semmit, csak várom a csodát és nem tudom hova lett belőlem a tűz.

Kiköltöztem külföldre, de nem álmaim helye, szeretnék innen tovább menni, de arra nem vagyok képes, hogy a másik nyelv tanulásához hozzáfogjak. Szeretnék csini lenni, eljárok kondizni, de csak ímmel-ámmal, meg persze az étrendeb megváltoztatásához is lusta vagyok. Közben meg unom magam, unom az életem.

Mi ez?? Miért leszünk ilyenek?

Szerintem neked sem "csak" annyi a baj, hogy félresiklott az életed a gyerekvállalással. Mmint nem én gondolom ezt, hanem ahogy láttam pár válaszoló volt olyan kedves hasonlót írni. Sokan képesek gyerek mellett is pörögni és önmegvalósítani, de ahogy látom te is gödörben vagy, és hiába tudod, nem lépsz. Csak úgy mint én :S

Most persze mindjárt én is megkapom, hogy hisztizek a semmin, lehet is benne valami, de attól még nincs meg az a tűz, ami előre vinne.

Pedig én sem voltam ilyen nyámnyila, eddig mindig elértem amit akartam, de most nincs honnan erőt meríteni. :(

2013. júl. 24. 12:49
 20/31 anonim ***** válasza:
19%
Kedves utolsó válaszoló miért baj,hogy jó helyre születtem nem én tehetek róla. Ne irigykedj,mert az gusztustalan. Nem tanulok,dolgozom.
2013. júl. 24. 12:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!