Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ez "természetes"? Nekem is...

Ez "természetes"? Nekem is szólhatott volna?!

Figyelt kérdés
Párom tegnap azzal a "kérdéssel" hozakodott elő, hogy van egy kollégája, akinek van egy nagytestű kutyája. A kolléga 1 hétre külföldre utazik, és nincs kire hagynia a kutyát. Az én párom meg lelkesen belement, hogy majd ő elhozza. Nekem ezt már nem kérdésként tette fel, hanem konkrét tényként és 7végén már itt lesz a kutya. Nem kellett volna ezt velem is megbeszélnie?? ki fogja etetni, és miből? Mert a kolléga állítólag csak utólag tudja rendezni a kutyakaját meg az egyéb költségeket...Most mit tegyek, hisztizzem ki, hogy márpedig a kutya nem lehet itt?
2009. okt. 20. 11:02
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
11%

azért azt is figyelembe kell venni, hogy nem kis kutyáról van szó. És ha megharapja?

Akkor is csak vigyorogjon?

Egyszerűen vannak olyanok, akik nem tűrik meg a kutyákat. Ezért is nincs gondolom kutyájuk.

Felesleges itt oktatni, hogy milyen szemétség, hogy nem akarja.

Én mondanám neki, hogy szivem meglátogatom anyámékat 1 hét múlva jövök. Ha szól valamit, akkor meg : Miért? szólnom kellett volna?

2009. okt. 20. 14:26
 32/39 anonim ***** válasza:
75%
ne csinalj mar ilyen nagy ugyet belole!nem kerdezett meg,legkozelebb majd megkerdez,csak mondd meg neki hogy ez a gond!setalni meg o viszi ha vallalta!kulonben en szeretem az allatokat barmilyet elvallalnek,es ilyen hulyesegen nem hisztiznek!!!!!ez legyen a legnagyobb bajod!
2009. okt. 20. 14:41
 33/39 anonim ***** válasza:
70%
14:26 - És ha kimész az utcára, bármelyik kóbor kutya megharaphat, ott még a gazdinak se reklamálhatsz, ennyit erről...
2009. okt. 20. 14:48
 34/39 anonim ***** válasza:
77%
Igazából ez nevetséges, hogy mindenhez az engedélyedet kéne kérnie.Eleinte még a kaján pörögtél aztán az nem jött be, mostmár a dolog másik részén pörögsz.Szerintem te csak valami okot keresel, hogy beleköthess a "párodba".Tudod nem hiszem, hogy te olyan nagyon sok dologba kikérnéd a véleményét...sőt...De neked szerintem az a legeslegnagyobb bajod, hogy nem tudod úgy irányítani, ahogy te akarod.
2009. okt. 20. 14:50
 35/39 anonim ***** válasza:
18%
Jó ötlet, hogy gondoskodjon róla egyedül.
2009. okt. 20. 16:06
 36/39 anonim ***** válasza:
28%
Elég kellemetlen szituáció elé állitott a férjed. Több okból is. Nem tudom, milyen a kutyához való viszonyod /lehet, hogy tartasz tőle, stb./ Nem tudom van-e kisgyerek a családotokban. Van-e például macska, akit bizony egy kutya el tud üldözni. Mit szólnak hozzá a szomszédok, stb. Nem engedélykérésről van szó, hanem igenis meg kellett volna beszélni a dolgot. És te egy hétre semmit nem terveztél, amit a kutyatartás esetleg meghiusít? Ez a férjed meggondolatlan magánakciója volt, ezért én teljes mértékben elhárítanám a kutyával való foglalatoskodást. Egy családtaggal ugyanis többen lettetek egy hétig, ezért nem várhatja el, hogy te törődj vele. Etesse, sétáltassa, vigyázzon az egészségére, arra, hogy meg ne szökjön, kárt ne okozzon, a szomszédot ne veszélyeztesse, stb. Ilyen alapon te is bejelenhetnéd utólag, hogy egy hétre elhoztad a barátnődet. Az a tény is befolyásolná a családi életeteteket, akárcsak a kutya.
2009. okt. 20. 17:14
 37/39 anonim ***** válasza:
72%
Azzal valóban hibát követett el a párod, hogy nem beszélte ezt meg veled előre. De most őszintén, nem lehet kibírni, ha már így alakult? Beszélgess el a pároddal, hogy máskor legyen kedves szólni előre és kész. Ne aggódj, biztosan nem neked kell sétáltatnod.
2009. okt. 20. 18:26
 38/39 anonim ***** válasza:
62%

Nézd azt a szegény kutyulit.A férjeddel pedig közöld, hogy ha legközelebb hasonló dologba egyezik bele, akkor legyen kedves szólni.

Nem tudom kertes házban vagy lakásban laktok-e. Ha lakásban, akkor egyértelműen jelentsd ki, hogy ha hazament a kutyus mindent alaposan ki kell takarítania, ja és ameddig ott van a kutyával járó minden munka rá hárul. Meglátod, legközelebb 2x meggondolja;)

2009. okt. 20. 20:20
 39/39 anonim ***** válasza:
66%
Szia! Oké, hogy egy párkapcsolat alapja, hogy megbeszéltek dolgokat, de ez annyira kicsi dolog. Nyilván olyan házban éltek, ahol elfér a kutya, a gazdája tud neki ennivalót adni, a sétáltatásnak pedig örömnek kellene lenni nem pedig undorító cselekvésnek. Tényleg jóindulatból mondom, hogy nagyon uralkodó típus vagy. Ez nem gond, vannak ilyen emberek, de egy párkapcsolatban engedni kell és vannak olyan döntések, amelyeket egyedül is meg lehet hozni. Jelen esetben egy kutya elszállásolása. Semmi rossz nincs ebben. Gondold végig te is, nincs semmi baj. Én a helyedben még bocsánatot is kérnék a páromtól, hogy nem hagyom hogy önállóan cselekedjen néha.
2009. okt. 20. 21:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!