Párom tegnap azzal a "kérdéssel" hozakodott elő, hogy van egy kollégája, akinek van egy nagytestű kutyája. A kolléga 1 hétre külföldre utazik, és nincs kire hagynia a kutyát. Az én párom meg lelkesen belement, hogy majd ő elhozza. Nekem ezt már nem kérdésként tette fel, hanem konkrét tényként és 7végén már itt lesz a kutya. Nem kellett volna ezt velem is megbeszélnie?? ki fogja etetni, és miből? Mert a kolléga állítólag csak utólag tudja rendezni a kutyakaját meg az egyéb költségeket...Most mit tegyek, hisztizzem ki, hogy márpedig a kutya nem lehet itt?
Igazad van, hogy szólnia kellett volna... az utólagos rendezés sem túl korrekt megoldás, főleg, ha nektek gondot okoz anyagilag. A kutya érdekében azonban jó lenne, ha valaki tényleg gondozná, nem mondom, hogy utáld ki. Mivel a kolléga még itthon van, beszéljétek meg, hogy mégis jobb lenne, ha ő maga szerezne be ennyi napra elegendő kutya kaját és a kutyával együtt vinné is. Csak aztán nehogy örökre nálatok maradjon az eb... gondolom, a párod sejtette, hogy nem fogsz örömmámorban úszni, azért nem szólt előre...
2009. okt. 20. 11:08
2/39 anonim válasza:
Persze, hogy meg kellett volna kérdeznie téged is. Viszont most már sajnos nem nagyon tudsz mit kezdeni, gondolom már megírte a srácnak. Azért "hisztizz" inkább, hogy érezze márpedig az ilyen dolgokat meg kell veled beszélnie, és hogy ez legközelebb az eszébe jusson.
2009. okt. 20. 11:08
3/39 anonim válasza:
és mit érsz el vele? a kutya akkor is ott lesz, és lesz 1 szar hétvégétek. Hagyd, etesd, hamar elmegy a hétvége, és amikor a kedves kolléga megy a kutyáért, akkor közöld vele, hogy ez volt az első, meg az utolsó, hogy a beleegyezésed nélkül lepasszolja a kutyát.
2009. okt. 20. 11:09
4/39 anonim válasza:
Semmi gond, ha hozzák a kutyát, akkor hozzanak vele egy zsák kaját is. (akinek kutyája van az tudja, hogy mindíg van otthon legalább 1 hétre plusz kaja)
Én nem akadnék ki rajta (mondjuk nekem is vannak kutyáim és vendégségben is szoktak itt lenni kutyák).
Egyébként pedig egy kis zsák táp, ami 1 hétre egy nagytesűnek elég, az a legjobb tápokból is olyan 5000 forint körül van, azt már csak kibírjátok.
2009. okt. 20. 11:10
5/39 anonim válasza:
Nem csak egy hétvége, hanem egy egész hét... és mi lett volna, ha ti valamit terveztek a hosszú hétvégére? Mondjuk egy 3 napos kikapcsolódást? Hát jó fej... Amúgy pedig vannak olyan kertek, amik nem úgy vannak tervezve, hogy kutya éljen bennük, 1 hét alatt nagy pusztítást is véghez vihet akár. Nekem ez az utólagos rendezés nagyon nem stimmel, még akkor sem, ha "csak" 5000 Ft... Egyszerűen nem fair.
2009. okt. 20. 11:15
6/39 anonim válasza:
Neked a pároddal van gondod, nem a kutyával. Ezt viszont kettőtöknek kell megbeszélnetek. Mondd el neki, hogy rosszul esett, és ilyen esetben neked olyan igényed van, hogy időben tudj a dologról és legyél bevonva a döntésbe.
Másrészről én sem értem, miért kell problémázni előre? Ha gond lesz, majd a párod megoldja, ő vállalta a kutyát, nem te. Ha az én kutyám lenne, én is adnék mellé tápot ez természetes ilyenkor. Ha ezek után is hisztizni akarsz, az persze a te dolgod, semmi akadálya, csak nehogy az legyen a vége, hogy te alszol kint, a kutya meg bent. :D :D :D
2009. okt. 20. 11:16
7/39 anonim válasza:
Az én párom is ilyen, egyszerűen képtelen ellenállni mások kéréseinek. Múltkor pl a garázst adta kölcsön, ekkor elfogyott a türelmem, és kivertem a balhét. Visszavonattam vele az "ajándékozást", és alaposan elbeszélgettem vele erről a dologról. Megértette, és most már mindig szól, ha olyasmiről kell dönteni, ami kettőnket érint.
2009. okt. 20. 11:18
8/39 anonim válasza:
És mi lenne, ha a kutya maradna a helyén, a pároddal pedig átjárnátok etetni (már ha nem nagy távolság van a munkatárs és közöttetek). Így a kutyának is jó, mert a megszokott környezetében marad, enni is kap, és nektek sem kell elviselni.
2009. okt. 20. 11:20
9/39 A kérdező kommentje:
páromat most felhívtam, azt mondja tápot, konzerveket adja a kutyához a kollégája. De még mindig nyugtalan vagyok... és sétáltatni ki fogja? Főleg ebben a "jó" időben. És nem is egy szobapincsi, ilyen angol masztiff, vagy mi a szösz....
2009. okt. 20. 11:21
10/39 anonim válasza:
Ne aggódj már!
Látod a kaja miatt is előre aggódtál, egész felcukkoltad magad és kiderült, hogy a semmiért izgulsz.
Ne aggódj a séta miatt se. A párod vállalta el, majd ő sétáltatja. (Természetesen, ha akarod akkor te is viheted)
Csak ne húzd már fel magad olyan dolgokon aminek semmi alapja nincs.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!