Miért nem természetes az hogyha egy gyerek kiápolja, gondoskodik az idős szüleiről?
Én azt nem értem hogy általában miért a nők ápolgatnak?
Mondjuk engem nem vonz ez az ápolás dolog, de ha a szülőkről van szó az más.
24 éves vagyok, saját családdal. Egyenlőre még nekünk segítenek, bár nagy szükségünk nincs rá, mert jól keresünk és megtudunk élni. Nincs hitelünk semmire se - ami a mai világban azért kevés ember mondhat el magáról! - és feltudjuk nevelni a lányunkat becsületesen.
Mi tisztában vagyunk azzal, hogy még pár év és fordul a kocka. Akkor eljön az az idő is, hogy nekünk kell segíteni a szüleinkkel kapcsolatban. Én nem bánom, hiszen felneveltek minket, dolgoztak egy életen át, becsületesek és tisztességesek. Minket is így neveltek.
Ráadásul én nem tudnám őket "semmibe venni" és a támogatásomat megvonni tőlük, hiszen amit eddig elértem (oktatás, munkahely --> ebből adódóan jól fizetett állás) mindent nekik köszönhetek. Minimum, hogy ha csak kitakarítani a házat vagy elvinni őket orvoshoz, azt megteszem. Még ha többet nem is kérnek.
Sok embernek más a felfogása, más az anyagi helyzete és más az életszínvonala. Valószínűleg ezért nem tudják támogatni az idősebb rokonaikat, még ha szeretnék is!
"Nem az a természetes hogyha a szüleim megöregszenek ugyanugy gondoskodok róluk mint ahogy ők tették velem sok sok éven át?"
nem feltétlenül.
van aki szerint azt a gondoskodást, törődést, amit a szüleinktől kaptunk, azt a gyerekeinknek kell visszafizetni, az idősekről való gondoskodás a társadalom (állam) feladata kellene, hogy legyen.
"Normális családokban igen,de ahol a szülő nem volt szülő,ott ne várja el,én se fogom ápolgatni apámat,mert nem áplom azt aki tönkre vágta a gyerekorom."
Sok-sok macskaköröm...
Szerintem ez nagyban a viszonytól függ. Ahol jóban volt a szülő és a gyerek, ott szinte nem is kérdéses, hogy segít a másiknak, ha kell, viszont ha az ellenkezője, akkor a gyerek amint betölti a tizennyolcat, igyekszik elmenni és vissza se jönni...
Valamint attól függ, hogy mennyire vannak becsületesnek és segítőkésznek nevelve. Egy ilyen ember automatikusan elvállalná az idősödő szülő gondozását...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!