Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ez "természetes"? Nekem is...

Ez "természetes"? Nekem is szólhatott volna?!

Figyelt kérdés
Párom tegnap azzal a "kérdéssel" hozakodott elő, hogy van egy kollégája, akinek van egy nagytestű kutyája. A kolléga 1 hétre külföldre utazik, és nincs kire hagynia a kutyát. Az én párom meg lelkesen belement, hogy majd ő elhozza. Nekem ezt már nem kérdésként tette fel, hanem konkrét tényként és 7végén már itt lesz a kutya. Nem kellett volna ezt velem is megbeszélnie?? ki fogja etetni, és miből? Mert a kolléga állítólag csak utólag tudja rendezni a kutyakaját meg az egyéb költségeket...Most mit tegyek, hisztizzem ki, hogy márpedig a kutya nem lehet itt?
2009. okt. 20. 11:02
1 2 3 4
 11/39 A kérdező kommentje:
jó, jó, de akkor se szólt!! Jövő héten meg egy másik kolléga macskáját hozza haza??
2009. okt. 20. 11:29
 12/39 anonim ***** válasza:
95%
No, akkor egy fokkal már jobb... a párod vállalta, övé a sétáltatás jogai is! Egyértelmű!
2009. okt. 20. 11:31
 13/39 anonim ***** válasza:
88%

Már megint kitalálsz mindenfélét előre és azon idegesíted magad.

Szöürnyen fárasztó lehet valakivel élni akinek nem elégek a meglévő problémák, még kitalál mellé egyebeket, hogy még hisztisebb lehessen.

Szerintem vegyél vissza és élvezd az életet. Szerintem annak több értelme van mint képzelt dolgokon idegeskedni.

2009. okt. 20. 11:31
 14/39 A kérdező kommentje:
felnőtt ember vagyok, köszönöm , de kioktatást nem kértem. Gondolom egyes helyeken az természetes, hogy előzetes megbeszélés nélkül dönt valamiről az egyik fél, a másik meg rögtön alkalmazkodjon hozzá...
2009. okt. 20. 11:35
 15/39 anonim ***** válasza:
96%
Nem természetes, de ha ilyen problémám lenne, akkor nem itt kérdezném meg hogy mi legyen, hanem elmondtam volna a páromnak, hogy "oké szivem, de köszönöm hogy előtte ezt megbeszélted velem". És elmondanám neki, hogy ez mennyire sz.rul esett és legközelebb hívjon fel. Bár egyébként ha felhívott volna és megkérdezi, akkor mit mondasz? Hogy ne hozza a kutyát? Mert nekem tutira nem lett volna szivem ezt mondani. És ha én vállalnám be, a férjem is belemenne. Mert vagyunk annyira felnőttek, hogy tudjuk hogy mit vállalunk. Szerintem nem fogsz abba az egy hétbe belehalni. Inkább tisztázd a Pároddal, hogy neki kell majd 3x sétáltatni. Kaja van, séta megoldva, mostmár ne hisztizz tovább. Ja, és beszélgess a Pároddal erről.
2009. okt. 20. 11:40
 16/39 anonim ***** válasza:
95%

Láthatnád azt is ebben,hogy a párod rendes ember, segítőkész..

De neked az a bajod,hogy téged nem kérdezett meg. Túl önző és akaroatos vagy.Fogadd el,hogy nem minden úgy történik,ahogy te épp elképzeled és akarod.

Az pedig,hogy felmerült benned,hogy kihisztizel valamit,nem épp felnőtt emberre vall..

2009. okt. 20. 11:41
 17/39 anonim ***** válasza:
93%

Kérdező, nyugi! Nyilván meg kellett volna beszélnie veled is, de a másik oldalt is nézd meg, ha tényleg nincs más, aki vállalná.

Én nemrég 5 napot voltam külföldön, egy versenyen vettem részt, és van 5 nimfapapagájom, akiket szerettem volna, ha addig valaki etet-itat, nem is kellett volna őket elvinni, kulcsot adtam volna a lakáshoz. Valaki lelkesen elvállalta az ismerőseim közül, és 1 nappal az utazásom előtt közölte, hogy mégse jön neki össze - bár tudta már néhány nappal azelőtt, hogy nem fogja tudni vállalni, mégse időben szólt - nekem ezzel problémát okozott, mert ha időben szól, keresek mást, de utolsó percben már nem találtam senkit. Így meg kellett oldanom, hogy a madaraimnak arra az időre több kaját raktam a kalitkába, és almát, ami tartalmaz elég folyadékot, hogy kibírják, mire hazajövök. Egy kutyának nem lehet így tartalékolni, ha nem viheti, nyilván rábízza valakire, nem örökre szól a megőrzés. Ha tényleg nincs más, és ti meg tudjátok oldani azt a pár napot, akkor ne szúrjatok ki a gazdival és ne hagyjátok étlen-szomjan a kutyát, ő semmiről se tehet.

2009. okt. 20. 11:55
 18/39 anonim ***** válasza:
94%
A párod nem örökbe fogadta a kutyát, hanem csak 1 hétig lesz nálatok. Ha nem adtak volna kaját hozzá, akkor is max 1500Ft-ból meg lehetne oldani az etetését. Jó, az tényleg kicsit gáz, hogy nem kérdezett meg párod, de úgy gondolhatta, hogy ez csak 1 kutya és csak 1 hétről van szó, azaz nem olyan nagy dolog. Ha ti elutaznátok és a lenne kutyátok, ti is örülnétek, ha valaki azt mondaná, hogy "egye fene 1 hétbe nem halok bele, vigyázok a kutyusra." Egyszer még a srác is segíthet rajtatok, akinek a kutyusára vigyáztok majd. És majd milyen jól fog jönni akkor az a segítség.
2009. okt. 20. 12:17
 19/39 anonim ***** válasza:
93%
én sem kérdeztem volna meg a párom, ha tudom, hogy van hova tennem a kutyát és nincs programom előre. szerintem egy embernek egy kapcsolatban is van annyi szabadsága, hogy ennyi szívességet engedélykérés nélkül is megtehet egy barátjának. inkább örülj, hogy segítőkész és nem tojik a világra meg másokra.
2009. okt. 20. 12:24
 20/39 anonim ***** válasza:
58%
Nagyon egyszerű a dolog. Ha a férjed önállóan el tudta vállalni a kutyát, bizd rá a további gondozását is. Ez az ő döntése volt. Teljesen kiszállnék a kutya-ügyből.
2009. okt. 20. 13:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!