Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit lehet tenni ebben a...

Mit lehet tenni ebben a helyzetben?

Figyelt kérdés

Röviden a helyzet:

Én egy 30 éves mozgássérült fiú vagyok aki 6 éve lebénult mellkastól lefelé. Anyám ápol és gondoz. Velünk él a r*hadék is(apámnak nem tudom nevezni,mert már kb 15 éve nem beszélek vele és szívből gyülölöm). A gond az hogy a r*hadék nem csinál itthon semmit,nem segít anyámnak soha semmiben. Ha van pénze azt elissza,de kaját soha nem vesz. De amit anyám csinál,azt mindig megeszi,amint anyám kilép a házból. Mi tartjuk el akaratunk ellenére. A kérdésem az lenne hogy hogyan tudnánk tőle megszabadulni? Még nincsenek elválva. Minden ötletet,lehetőséget örömmel várok,mert így kikészíti anyámat is és engem is.

2013. júl. 9. 13:25
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Akkor váljon el, és fizesse ki neki a lakás felét.
2013. júl. 9. 13:41
 12/21 A kérdező kommentje:
Az csak úgy megy persze hogy elválik és kifizeti...honnan szedjünk össze pár milliót?
2013. júl. 9. 13:43
 13/21 anonim ***** válasza:
El kell adni akkor a lakást.
2013. júl. 9. 13:44
 14/21 anonim ***** válasza:

Nehéz helyzetben vagytok.

1. Ha elválnak, akkor

- ha egyik fél sem szeretne elköltözni

- ha egyik fél sem tudja kifizetni a másikat

- ha nem adjátok el közösen a házat

akkor közös használatban marad az ingatlan. Tehát a helyzet kb. változatlan lesz.

2. Anyukádnak kell felmérni, hogy tudná egyedül eltartani magát és téged. Nehéz kérdés. Csak 1 fizetésből nehéz.

3. Tudom, hogy nehéz, de munkát próbáltál keresni? Pl. [link] Itt kifejezetten megváltozott munkaképességűek számára van álláskereső portál. Vagy: [link]

Tehát tanácsom, hogy édesanyád ne döntsön elhamarkodottan, mert könnyen rosszabb helyzetbe kerülhettek. A szüleid házasságába pedig próbálj nem beleszólni, az egyedül a szüleidre tartozik.

2013. júl. 9. 13:54
 15/21 anonim ***** válasza:
El kell adni a házat, elfelezni a pénzt, oszt jónapot.
2013. júl. 9. 13:55
 16/21 A kérdező kommentje:
Dolgozni nem tudok mert az ujjaim se müködnek,lebénult az is... A házasságba meg nem szólok bele,hanem próbálok segíteni anyámnak,mert látom hogy idegileg és lelkileg tönkreteszi...nem hiszem hogy bárki hagyná ezt...
2013. júl. 9. 13:57
 17/21 anonim ***** válasza:

14. válaszoló vagyok.

Sajnálom, ami veled történt.

Akkor szinte csak egy lehetőségetek maradt. De mielőtt anyukád felrúgja a házasságát, jó lenne egy munkahelyet szereznie, mert ápolási díj + a te járandóságod nem hiszem, hogy elég lesz mindenre.

Nagyszüleid, testvéreid nincsenek? Esetleg ők tudnának segíteni.

2013. júl. 9. 14:04
 18/21 anonim ***** válasza:

Ha eladjátok a házat a feléből nem futná egy nagyon pici lakásra?

Az az igazság, hogyha apádtól sikerül is megszabadulni, anyukád utána is "ki lesz készülve idegileg". El sem tudom képzelni mennyire megviselte ami veled történt (nyilván téged is) és gondolj bele élete hátralevő részét azzal fogja tölteni, hogy ápol téged. Nincs semmilyen remény, hogy megfelelő kezelésekkel kicsit önállóbb lehess? Vagy valamilyen intézet ahol szellemileg ép emberek vannak? Bár nyilván ez sincs ingyen :(

Bocs ha ez bunkónak hangzik tényleg szörnyű lehet neked is, meg nyilván nem tehetsz róla de anyukádra is kell gondolni.

2013. júl. 9. 15:35
 19/21 anonim ***** válasza:

Ne haragudj,nem kötözködés,csak kíváncsiságból kérdezem: ha le vannak bénulva az ujjaid,hogyan gépelsz?

22L

2013. júl. 9. 19:02
 20/21 anonim ***** válasza:

19-es válaszolónak. Ha kamu a kérdés, a sors úgyis bosszút áll.

De lehet, hogy nem kamu. Akkor viszont lehet akár szájjal is gépelni (pl. tollat vesz a szájába és azzal nyomja a betűket), vagy lehet a karhajlatba (könyöknél) valamilyen szerkentyűt fogni, amivel nyomja a betűket.

Például ez a hölgy "szájjal" fest, mert mozgáskorlátozott: [link]

2013. júl. 10. 09:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!