Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit csináljak? Nincs pénzünk...

Mit csináljak? Nincs pénzünk lassan semmire. (többi lent)

Figyelt kérdés
14 éves lány vagyok. Eddig a családunk remekül megvolt anyagilag meg nagyjából mindenhogy, de mára már semmi nem a régi. Ételre is már alig jut pénzünk :( persze nem éhezünk, de egyéb dolgokra (ruha, egy kis édesség, családi utazás vagy csak fürdőhelyre elmenni)nem jut pénz. Apukám nagyon rosszul viseli ő egy erős ember soha nem láttam még sírni de ma kicsúszott a szeméből egy könny csepp szóval biztosan nagy már a baj. Mondta, hogy amit tud azt meg ad nekünk de a gazdagokkal nem tud versenyezni. Régen nagyjából jól áltunk anyagilag (6 éve) akkor még Spanyolba is kijutottunk azóta semmi nyaralás.Egyre feszültebb itthon is a hangulat nem is szeretek már itthon lenni. Mégis mit tudok csinálni? Dolgozni nem tudok pedig azt is megtenném, most is néztem egy oldalon kukorica címerezést de csak 16 éves kortól lehet. Szerintetek egyszer újra a régi lesz és boldogok leszünk vagy teljesen tönkre megyünk? Már én sem bírom nézni tehetetlenül ahogy elszegényedünk..szerintem ettől jobb már nem lesz soha :(
2013. júl. 3. 12:51
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
50%
Lemaradt a lényeg: majd menj el dolgozni, akkor jobb lesz. Így legalább én is megtanultam beosztani a pénzt, ami eddig nem volt az erősségem.:D
2013. júl. 3. 13:59
 12/31 anonim ***** válasza:
40%
Ez azért messze van a szegénységtől, úgyhogy kár sírnod! Ha annyira csórók lennétek, nem jutna internetre sem! De mindjárt megsajnállak, hogy nem tudsz Spanyolországban nyaralni, komolyan..:D
2013. júl. 3. 14:39
 13/31 anonim ***** válasza:
84%

Miért osztjátok szegény kérdezőt? Semmi olyat nem írt amivel kiérdemelné ezt a tömény, fröcsögő rosszindulatot a részetekről. Úgy csináltok, mintha örülnétek hogy más sincs jobb helyzetben mint ti/mi.

Idejött, segítséget kért vagy egyszerűen csak elmondta valakinek az érzéseit, az aggodalmait, hogy mi lesz így a családjával és cserébe ezt kapja. Gratulálok, legyetek büszkék magatokra!

Az egész írásából én leginkább azt érzem, hogy a szülei nehezebben dolgozzák fel a helyzetet, mint ő. 14 évesen sokkal jobban foglalkoztatja az, hogy otthon rossz a hangulat vagy az, hogy az apukáját sírni látja, mint az, hogy mire futja és mire nem.

Az egyetlen dolog amit ebben a helyzetben tehetsz, hogy biztosítod a szüleidet arról, hogy nem az anyagi helyzetük miatt szereted őket. Ahogy előttem írták kevés pénzből is tudtok együtt jó programokat csinálni és néhány apróbb változtatással sok pénzt lehet spórolni.

2013. júl. 3. 14:52
 14/31 anonim ***** válasza:
73%

Na a tipikus magyar mentalitás válaszadók. :S

Tedd össze a két kezed,hogy van MÉG fedél a fejed fölött, van MÉG kenyér az asztalodon, aztán fogd be a pofád mit akarsz többet az élettől...

Gürizz,dolgozz,mint a hülye,hogy Te és a családod valahogy eltengődjetek a létminimumon.Más igényed ne legyen(akár néha egy csoki),különben telhetetlen elkényeztetett vagy.

Kérdező elhiszem,hogy hiányzik a régi életed,ebben az országba egyre nagyobb gáz van, az árak (rezsi,élelmiszer,szórakozás) egyre nőnek,a fizetések meg...

A tanácsom,bírd ki még ezt a kicsit,amíg elmehetsz diákmunkára, és tanulj ahogy tudsz,tanulj nyelvet, jó szakmát vagy diplomát és próbálj meg később külföldre menni,(ahogy én is meg rengeteg huszonéves ismerősöm).

Onnan majd akár a családodat is tudod támogatni.

Kitartást!

2013. júl. 3. 14:56
 15/31 anonim ***** válasza:
75%
most mit kell bántani szegény lányt? undorító, szánalmas viselkedés amit itt néhányan produkálnak.
2013. júl. 3. 15:08
 16/31 anonim ***** válasza:
21%
Szerintem meg az az undorító, hogy valaki azon sír, hogy nem tud elmenni fürdőbe, amikor sokaknak még ételre sem telik! Magyarország meg közel sincs annyira sz@r helyzetben, mint amennyire sírnak az emberek! Na ez a tipikus magyar mentalitás, mindenen sírni, mindenben a rosszat látni, jajj szegények vagyunk...Pontozzatok csak le nyugodtan, az is hozzátartozik a magyar mentalitáshoz!
2013. júl. 3. 15:14
 17/31 anonim ***** válasza:
87%

14 éves könyörgöm!!!!

Mit vártok tőle? Szeretné élni a kamaszok megszokott életét, most meg felborul minden körülötte! Teljesen megértem az elkeseredettségét, teljesen megértem, hogy aggódik és fél amikor az apukáját sírni látja. A szülei jelentették eddig a biztonságot neki, most meg eltűnik a jól megszokott világa. Ti meg azzal jöttök, hogy szégyellje magát? Egy gyerekkel beszéltek, nem egy hisztis húszévessel !!!!

2013. júl. 3. 15:25
 18/31 anonim ***** válasza:
27%

Már meg ne sajnáljam mert nem tud elmenni fürdőbe meg ruhákat venni.

A mai 14 évesek így is nagyon nagynak képzelik magukat nem, akkor most is legyen felnőtt, ne csak akkor, mikor apucitól kap pénzt!

2013. júl. 3. 15:28
 19/31 anonim ***** válasza:
81%

Én pedig igenis sajnálom, ugyanúgy, mint a többi gyereket, aki nem tud elmenni nyaralni, vagy nem futja neki új ruhára vagy édességre.

És ha te nem sajnálod, akkor az a te szegénységi bizonyítványod, kiüresedett lelki világod és érzéketlenséged bizonyítéka.

2013. júl. 3. 15:46
 20/31 anonim ***** válasza:
80%
igenis szomorú dolog, h az ember egész életében gürizik, akár 3 szakban dolgozik, nettó 80ezerért. és abból áll az élete, h elmegy dolgozni, ha otthon van sem tud sok mindent csinálni, mert hullafáradt, majd megkapja a fizetést, kifizeti a számlákat, vesz némi kaját, és volt nincs pénz. igenis mindenkinek járna a szórakozás, aki dolgozik. és undorító, gusztustalan ez az ország, h a mai világban már egy ruhát megvenni luxusnak számít, havi 1x elmenni egy nyomorult moziba, vagy bármi, h élvezd is ezt a rohadt életet.
2013. júl. 3. 15:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!