Mit csináljak? Nincs pénzünk lassan semmire. (többi lent)
Miért osztjátok szegény kérdezőt? Semmi olyat nem írt amivel kiérdemelné ezt a tömény, fröcsögő rosszindulatot a részetekről. Úgy csináltok, mintha örülnétek hogy más sincs jobb helyzetben mint ti/mi.
Idejött, segítséget kért vagy egyszerűen csak elmondta valakinek az érzéseit, az aggodalmait, hogy mi lesz így a családjával és cserébe ezt kapja. Gratulálok, legyetek büszkék magatokra!
Az egész írásából én leginkább azt érzem, hogy a szülei nehezebben dolgozzák fel a helyzetet, mint ő. 14 évesen sokkal jobban foglalkoztatja az, hogy otthon rossz a hangulat vagy az, hogy az apukáját sírni látja, mint az, hogy mire futja és mire nem.
Az egyetlen dolog amit ebben a helyzetben tehetsz, hogy biztosítod a szüleidet arról, hogy nem az anyagi helyzetük miatt szereted őket. Ahogy előttem írták kevés pénzből is tudtok együtt jó programokat csinálni és néhány apróbb változtatással sok pénzt lehet spórolni.
Na a tipikus magyar mentalitás válaszadók. :S
Tedd össze a két kezed,hogy van MÉG fedél a fejed fölött, van MÉG kenyér az asztalodon, aztán fogd be a pofád mit akarsz többet az élettől...
Gürizz,dolgozz,mint a hülye,hogy Te és a családod valahogy eltengődjetek a létminimumon.Más igényed ne legyen(akár néha egy csoki),különben telhetetlen elkényeztetett vagy.
Kérdező elhiszem,hogy hiányzik a régi életed,ebben az országba egyre nagyobb gáz van, az árak (rezsi,élelmiszer,szórakozás) egyre nőnek,a fizetések meg...
A tanácsom,bírd ki még ezt a kicsit,amíg elmehetsz diákmunkára, és tanulj ahogy tudsz,tanulj nyelvet, jó szakmát vagy diplomát és próbálj meg később külföldre menni,(ahogy én is meg rengeteg huszonéves ismerősöm).
Onnan majd akár a családodat is tudod támogatni.
Kitartást!
14 éves könyörgöm!!!!
Mit vártok tőle? Szeretné élni a kamaszok megszokott életét, most meg felborul minden körülötte! Teljesen megértem az elkeseredettségét, teljesen megértem, hogy aggódik és fél amikor az apukáját sírni látja. A szülei jelentették eddig a biztonságot neki, most meg eltűnik a jól megszokott világa. Ti meg azzal jöttök, hogy szégyellje magát? Egy gyerekkel beszéltek, nem egy hisztis húszévessel !!!!
Már meg ne sajnáljam mert nem tud elmenni fürdőbe meg ruhákat venni.
A mai 14 évesek így is nagyon nagynak képzelik magukat nem, akkor most is legyen felnőtt, ne csak akkor, mikor apucitól kap pénzt!
Én pedig igenis sajnálom, ugyanúgy, mint a többi gyereket, aki nem tud elmenni nyaralni, vagy nem futja neki új ruhára vagy édességre.
És ha te nem sajnálod, akkor az a te szegénységi bizonyítványod, kiüresedett lelki világod és érzéketlenséged bizonyítéka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!