Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek normális/elfogadha...

Szerintetek normális/elfogadható az, hogy nem akarok gyereket?

Figyelt kérdés
24 éves lány vagyok. Amint azt írtam, nem szeretnék gyereket. A barátommal két éve vagyunk együtt és ő már sokszor mondta,hogy szeretne. Persze nem most, hanem pár éven belül. Én viszont nem szeretnék, még pár éven belül sem. Nem azért, mert ma az a divat,hogy mindenki karriert akar! Egyszerűen nem érzem magam készen rá. Sőt, úgy érzem, még jópár évig így lesz. Ez normális?Sokaknak ilyen korukban már van gyerekük.
2009. okt. 15. 18:55
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
Bizonyos körökben sokaknak már 13-15 évesen is van gyerekük :D
2009. okt. 15. 21:54
 12/21 A kérdező kommentje:

előzőnek: :) igaz!

Más:

sokszor úgy látom, többre becsülik azokat a nőket,akiknek gyerekük van, mert hogy ők már szültek..

2009. okt. 15. 22:30
 13/21 anonim ***** válasza:
100%
Nekem 2 gyerekem van de én arra biztatlak ne szülj csak azért mert a párod szeretné, erre tényleg készen kell állni. Eltelik pár év és szívből fogod kívánni, ha a társad ezt nem érti meg akkor nem is szeret igazán...
2009. okt. 15. 23:01
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

22 vagyok most,15 voltam mikor öcsém megszületett,3 éves koráig én voltam vele legtöbbet,én etettem,altattam,orvoshoz vittem,mindent,suli mellett,anya dolgozott.

bár imádom öcsémet,de a hátam közepére nem kivánok egy saját gyereket jóideig

párom 24,tud róla h 30éves kormig gyereket ne is emlegessen,egyenlőre nem is kötekszik ezzel,remélem később sem fog

huszonévesen nyűgnek éreznék egy gyereket

majd 10év mulva talán akarok...most nem

és nemérdekelnek azok,akik pl osztálytársak voltak,és a második gyerek van utban...

22/L

2009. okt. 16. 07:07
 15/21 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, hogy később megváltozik erről a véleményed, de ha nem, akkor mi van? Miért kellene ilyenért elítélni bárkit? Ez mindenkinek egyéni döntése és így is lehet teljes életet élni, hisz mindenkinek más a célja az életben. Az a lényeg, hogy ne bánd meg később. Nekem egyik rokonom volt úgy, mint te. Most 50 éves, nem született gyereke és nagyon megbánta már, de hát már nem lehet neki. Szerintem vannak, akik csak idősebb korban érzik a gyerek hiányát, mert akkorra lenyugszanak a munkahelyi dolgok, elérnek egy magas pozíciót, de valami mégis hiányzik az életükből. Persze ahogy mondtam, mindenki más. Én nem 1-2 nőt ismerek, akiknek nem született gyereke saját elhatározásukból.
2009. okt. 16. 07:55
 16/21 anonim ***** válasza:
100%
Normális, ha nem akarsz, nem kell szülni. Bár én nem tudnám elképzelni az életemet gyerek nélkül, igaz én már idősebb vagyok, mint Te és ez csak a magánvéleményem. Bár abban azért nem vagyok biztos, hogy 30 felé nem fogod meggondolni magad, de arra még bőven van időd. Remélem, ha 40 éves korodig nem szülsz, azt nem fogod később megbánni. Viszont ha a párod szeretne gyereket, akkor komolyan beszélgessetek el erről, mert később erre szerintem rámegy a kapcsolatotok, ha Ő szeretne, tőle nem várhatod el, hogy gyerek nélkül élje le az életét. Viszont ez azt jelenti, hogy nem együtt fogtok megöregedni. Nekem az első házasságom emiatt (egyrészről) ment tönkre, mert a volt férjem nem akart gyereket, ami persze a házasságunk x évében derült csak ki. Ha így indít, szerintem hozzá se megyek.
2009. okt. 16. 09:29
 17/21 anonim ***** válasza:
100%
Semmi baj ezzel, de ha 100%-ban biztos vagy abban, hogy nem akarsz, akkor ezt a párodnak jogában áll tudni. Ő ugyanis akar, és nem biztos, hogy olyan lány mellett akar maradni, aki nem akar. Én biztosan nem tudnék olyannal lenni aki nem akar gyereket.
2009. okt. 16. 10:08
 18/21 anonim ***** válasza:
50%

én 31 évesen értem be rá, addig egyáltalán nem akartam gyereket. ilyen is van.

nemsokára megszületik, és még most is érzem azt sokszor, hogy úúúristen, mit fogok én egy gyerekkel kezdeni? és egy egész életen át?

persze amúgy várom a kis gyerkőcöt, mert cuki, hogy itt mocorog, főleg, amikor látod őt az ultrahangon. :)

készülni rá meg... ha elkezdtem volna, pro és kontra vacillálgatni, nos, akkor még most sem lennék terhes az tuti.

amúgy őszintén szólva nem érzem azt, hogy lemaradtam volna valamiről, hogy később leszek anya. inkább később, de legalább már úgy, hogy az én döntésem volt.

2009. okt. 16. 10:48
 19/21 anonim ***** válasza:
100%
Persze, hogy normális. Mindenkinek joga van úgy élni (bizonyos kereteken belül), ahogy szeretne. Ezzel nem ártasz senkinek :) Ne vállalj külső nyomásra gyereket, sz*rd le, akik ezzel piszkálnak! Bőven ráérsz még szülni, és én az írásodból úgy érzem, 30 éves korod körül már vágyni fogsz a babára. De ha nem, az se baj.
2009. okt. 16. 10:54
 20/21 anonim ***** válasza:
83%

Két fajta anya létezik:

Aki már kiskorától kezdve tervezgeti azt, hogy kb mikor lesz gyereke, és aki sosem tudja elképzelni magát anyaként, de aztán vagy becsúszik a gyerek, vagy vesz egy nagy levegőt, és bevállalja.

A párom az utóbbi, soha nem tudtuk elképzelni azt magunkról, hogy azt mondjuk: "Készen állunk a gyerekre!"

Aztán az élet elintézte a dolgot, becsúszott a gyerek.

Most már el sem tudjuk képzelni az életünket a babánk nélkül.

2009. okt. 16. 10:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!