Miért van ennyi irigy ember?
Sajnos igen, lassan már az egészséget is irigylik egymástól az emberek.
En már nem is emlékszem arra, hogyha valaki beteg, és azt mondja neki,hogy gyágyulást!
Ezt már én is észrevettem, sőt ami szerintem még rosszabb az a földön fekvőbe rúgjunk bele még egyet, és buzdítsuk is rá.
Sajnos vannak beteg emberek.
Én bevallom, hogy szoktam irigykedni. De csak 1 valamiért:
Irigy tudok lenni olyanokra akik könnyedén tanulnak idegen nyelveket. Bár nem rosszindulatú irigység van bennem, csak amolyan
" de jó neked.. úgy irigylem a tehetségedet, hogy ilyen könnyen tanulsz nyelveket"....
Mások boldogulására, pénzére, külsőségeire vagy szerencséjére nem vagyok irigy. Én jól érzem magam ahogy vagyok.. csak hát a nyelv tanulása....
igen. nekem rengeteg ismerosom van aki csak akkor jo haver amikor valami bajom van, akkor kikerdeznek minden reszletrol, de ha epp jol megy akkor vagy leszolnak, vagy nem szolnak hozzam :D
a barataim nem csinaljak ezt, ilyen-olyan ismerosokrol beszelek.
Nem tudom, mit értesz irigység alatt, de mondok pár helyzetet, amikor érthető, hogy a kevésbé szerencsésnek kellemetlen érzése van:
Gazdag rokonok, igazából inkább a szerencsén múlott a gazdagságuk, minden az ölükbe hullik, alig kell nekik tenni érte, jó kontra rossz párválasztás hasonló kaliberű embereknél (egyik sem szebb, vagy okosabb, csak az egyiknek nagyobb volt a szerencséje), súlyos betegség a családban, közben mások, akik semmivel nem éltek egészségesebben, megúszták.
Ilyenkor a legtöbb ember akaratlanul is érez valami irigységfélét, hogy "nekem miért nem sikerült, mikor én is minden tőlem telhetőt megtettem, ez olyan igazságtalan, ez nekem miért nem adatott meg?".
Ez csak elkeseredés. Ha valaki ezt rosszindulatnak értelmezi, ő maga a rosszindulatú.
Persze van rosszindulatú irigység is (ha nekem nincs, neki se legyen), de szerencsére ez a ritkább.
Volt nemrég egy kérdés. Abban felmerült, hogy egy csávónak 6 kocsija van. Ugynézki tényleg van mert képeket is mutatott róluk és nem ilyen nettől vadászott képeknek tűnnek. Az a 6 kocsi nem is akármilyen hanem nagyon durva kocsik!
Őszintén szólva nagyon irigy vagyok rá, hogy van 6 ilyen kocsija! Ettől függetlenül nem sajnálom tőle, de azért olyan jó lenne ha nekem is futná legalább egyre azok közül!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!