Nagyon irigy, és féltékeny vagyok.25 éves. Nem igazán tudom legyőzni, és ezáltal érzem, hogy rossz ember vagyok. Ez mire vezethető vissza? Miért lettem ilyen? Kiskoromba volt valami?
Lehet ,hogy a testvéreddel(ha van) és veled máshogyan bántak a szüleid.Versengtetek a szeretetért!
Régebben én is féltékeny és irigy voltam.Ez akkor múlt el,amikor elégedett voltam a saját életemmel és magammal is.Nem hiányzik más élete, az enyém is elég jó:) Senkinek sem tökéletes az élete,megvannak a saját gondja.Mindenkinél vannak hullámvölgyek,nem sajnálom másoktól a sikereket(legközelebb én leszek soron:)Sokkal jobb így élni,az irigység és féltékenység csak megkeseríti az életed!
Az, hogy felismerted a hibáidat, az első lépés.
Meg kell figyelned magad körül a dolgokat, hogy tudd mi okozza. Például:
- mit irigyelsz másoktól? A pénzt, barátokat, szakmai sikereket?
- mindenkivel kapcsolatban irigykedsz? Egy nyugdíjas nénitől irigyled, ha nyer 100 ezer forintot a lottón?
- mindig irigykedtél, vagy volt egy konkrét alkalom, ami ezt kihozta belőled?
A legfontosabb, hogy fejleszd magad. Tanulj nyelveket, művelődj, kezdj valamit hobbit - ha vannak olyan dolgok,amikben jó vagy, nem lesz mire irigykedned. Küzdj meg azért, amit másoktól irigyelsz, és fedezd fel, hogy a világ hatalmas, mindenkinek jut belőle, így neked is.
hoGY MIRE VAGYOK IRIGY?
Irigy vagyok mert az ismerősöm minden héten elmegy bevásárolni kettesbe a pasijával
azért mert mások sikeresek,
azért mert a psim vett magának egy új nadrágot, én meg nem
azért mert a pasim felment az anyjáékhoz enni
azért mert másnak jobb cuccai vannak
azért mert hamarabb kerül sor a melettem lévő kasszánál a vevőre
azért mert hamarabb talált meg a barátnőm egy szép hajgumit mint én, és ő vite el az utolsó rózsaszínt
azért mert... és még soolhatnám... hihetetlen, de szinte mindenre. És van 2 gyerekem. Borzasztó. Ilyennek nevelem majd őket is???
Valakinek pl. nincs gyereke és párja se, pedig nálad idősebb és mégis elégedett. Próbáld azt is nézni, mi az, ami neked van, de másnak nincs! :)
Van, amikor egy olyan emberrel találkozom, aki nálam rosszabb helyzetben van, és mégis elégedettebb. Én ilyenkor szoktam elgondolkozni.
Régen írtad már ki a kérdést, nekem meg most dobta ki véletlenül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!