Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Én, mint konzervatív ember...

Én, mint konzervatív ember kérdem, mi értelme ennek a hamvasztásos, szórásos temetésnek, hiszen még síremléket sem kap? Hova menjen az ember virágot tenni, emlékezni?

Figyelt kérdés
2013. jún. 28. 15:16
1 2 3 4 5
 21/41 A kérdező kommentje:
Más emberek vagyunk, kinek mi a fontosabb. :) Vannak, akinek az a fontos, hogy lélekben emlékezzenek, és nincs síremlék. Persze az sem jó, hogy hiába van síremlék, évek óta eszi a gaz. Nekem gyermekkoromban megmutatta nagyanyám, hol nyugszanak az ő nagy és dédszülei, de már ő sem gondozta őket. Megjegyeztem a helyet, kiírtottam a bozótot, és állítattam ott egy kis betonkeresztet nekik.
2013. jún. 28. 15:51
 22/41 anonim ***** válasza:
75%
Kérdező a te gyerekeid tovább viszik majd ezt a sírápolásos szokást?
2013. jún. 28. 15:53
 23/41 A kérdező kommentje:
Nem hinném, sajnos. Úgy veszem észre, manapság már nem "divat" a felmenők, ősök tisztelete. Talán ez a szórásos, szabaduljunk meg tőlük, hozzáállás is ezt bizonyítja.
2013. jún. 28. 16:07
 24/41 anonim ***** válasza:
Van,akinek a lélekben emlékezés fontosabb.Én,és szűkebb családom is ezek közé az embrek közé tartozik.
2013. jún. 28. 16:08
 25/41 anonim ***** válasza:
81%
Te úgy gondolod, hogy a "szórásos, szabaduljunk meg tőlük", azért van mert meg akarnak az emberek szabadulni az elhunyt szeretteiktől? Eszedbe sem jut hogy egy kívánságot teljesítenek ezzel? Mint ahogyan én is kértem, hogy ott szórjanak el, ahol annyi de annyi boldog órát töltöttem a szeretteimmel. Nyugodt vagyok mert tudom hogy teljesíteni fogják...
2013. jún. 28. 16:11
 26/41 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy ez régen divat volt. Ma már nem. Nincs idő kijárni, gondozni a sírt, ez így egyszerűbb. De szerintem senki nem várhatja el a másiktól, hogy hetente kijárkáljon gondozni a sírt. Ha valaki koporsósat akar, akkor legyen teljesen lefedve, egy kis váza, oda lehet virágot rakni és kész.
 27/41 anonim ***** válasza:
39%
Az én apámnak meg anyámnak van sírja, mégsem mindig kimegyünk a sírjukhoz, hanem van róluk kép egy keretben és mellete meggyújtunk egy pár gyertyát.
 28/41 anonim ***** válasza:
A mi családunkban senki nem akar "hagyományos" temetést. Nem kell sírhely, nem kell koporsó, nem kell, hogy a rokonok fenntartsák. Meg fogunk emlékezni egymásról enélkül is.
2013. jún. 28. 16:17
 29/41 A kérdező kommentje:

Változnak az idők! :)

Sajnos a mai fiatalok nagy része bocsánat, hogy így fogalmazok "pont lesz*rja" kik voltak a nagyszüleik, dédszüleik, így ki sem fognak hozzájuk járni a temetőbe.

2013. jún. 28. 16:23
 30/41 anonim ***** válasza:
67%
Jobb lenne ott állnia a sír mellett és azon filoznak hogy "húzzunk már innen"? Az sem jobb. Ne legyél álszent ezzel a sírnál állással, meg virág, meg mécses meg a tököm. Aki nem jár, aki az nem is szerette az illetőt?
2013. jún. 28. 16:26
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!