Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Én, mint konzervatív ember...

Én, mint konzervatív ember kérdem, mi értelme ennek a hamvasztásos, szórásos temetésnek, hiszen még síremléket sem kap? Hova menjen az ember virágot tenni, emlékezni?

Figyelt kérdés
2013. jún. 28. 15:16
1 2 3 4 5
 11/41 A kérdező kommentje:
Én megértelek Titeket is! Én falusi ember vagyok, sajnos elég sok rokonom, felmenőm, barátom van kint a temetőben. Minden vasárnap kimegyek a temetőbe, leülők a sírok szélére és emlékezem, beszélgetek velük. Mindenszentekkor hova mennek azok, akiknek a hozzátartozói el lettek szórva valahova?
2013. jún. 28. 15:26
 12/41 anonim ***** válasza:
90%

Sehova.

Gyújtok egy gyertyát.

Több ezer kilométerre élek,ugy sem tudnék kimenni a temetőbe.Vannak rendes sirban rokonaim,de le lettek fedetve,mert csak a gaz nőtt,nincs aki kijárjon.

2013. jún. 28. 15:28
 13/41 anonim ***** válasza:
87%
Az a tipikus álszentség, ott állsz 10 percet sírsz, de utána amíg újra ki nem mész a temetőbe eszedbe sem jut! Emlékezni nem ott kell, nem egy gyertyával meg virággal lehet csak emlékezni!
2013. jún. 28. 15:30
 14/41 anonim ***** válasza:
88%

Az ilyen hozzátartozók otthon emlékeznek, sokkal bensőségesebb.

A másik pedig az, hogy nem mindenki tud eljutni a sírhelyhez. Mondjuk, ha külföldön van, vagy beteg és még sorolhatnám. Otthon, vagy egy olyan helyen, ami rá emlékeztet .....

2013. jún. 28. 15:31
 15/41 A kérdező kommentje:
Nem csak ott gondolok rájuk! :) Nálunk meg nem kell fizetni a sírhelyért amúgy. Rengeteg a hely, kicsi a falu. Megvan még ükapám sírköve is, bár már benőtte az erdő, én gondozom egyedül.
2013. jún. 28. 15:31
 16/41 anonim ***** válasza:
26%
A mostani rohanó generáció nem fok a sírokhoz rohangálni, ezért ez az egyszerűbb és olcsóbb megoldás.
2013. jún. 28. 15:34
 17/41 anonim ***** válasza:
61%
Kérdező ! Nagyon szimpatikus a hozzáállásod.:) Ha Neked úgy jó, hogy kijársz a temetőbe, tedd azt. A világ változik, a rohanó élet más alternatívákat hoz és ez így van jól.
2013. jún. 28. 15:37
 18/41 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként nyilván mindkét változatnak megvan a maga romantikája és meghittsége. Ez emberfüggő. Én azt nem bírom aggyal felfogni, mikor a család a saját ízlése miatt az elhunyt akaratától eltérő módon temetteti el szerencsétlent. Miért nem lehet legalább ezt az utolsó kívánságot teljesíteni?
2013. jún. 28. 15:38
 19/41 anonim ***** válasza:
49%
Elég szomorú, hogy te csak akkor tudsz emlékezni az elhunyt szeretteidre, ha tartozik hozzájuk egy kőtömb.
2013. jún. 28. 15:40
 20/41 anonim ***** válasza:
84%
Nem csak halottak napjan lehet emlekezni. Gyertyat gyujtunk es kesz. Egyebkent majdnem mindennap eszembe jutnak a halottaim: egyelore szerencsere csak a nagyszuleim.
2013. jún. 28. 15:43
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!