Hogyan tudnék összebarátkozni a párom gyermekeivel?
Viselkedj természetesen. Legyél kedves, de ne olyan gügyögős mamika módon. Beszélgess velük, érdeklődj, hogy mit szeretnek, és ha érdekli őket, mesélhetsz magatokról is. Fontos, hogy a párod is segítsen neked, ha esetleg valamelyik gyerek nem szimpatizálna veled, ő mondja el neki, hogy mi a helyzet. És egyszerre ne zúdítsatok rájuk sokmindent. Először mondjuk menjetek fagyizni, beszélgessetek, ismerjétek meg egymást. Aztán fokozatosan egyre hosszabb programokat csinálhattok. Hirtelen ennyi jutott eszembe, én ebben a helyzetben gyerekként vettem részt, és hát igen, nálunk megvolt a kötelező utálat...
Aztán idősebb lettem, és rájöttem, hogy nem érdekel, ha apukám boldog mellette, akkor hát legyen, én is elfogadom.
Sok szerencsét :)
Rövid programok (fagyizás, séta...) már voltak, és főleg a kislány elég ellenséges volt velem. A nagyobbik fiú attól függően viselkedett, hogy milyen kedve volt, ha jó kedvű volt, akkor barátságos volt, de ha nyűgös, fáradt volt, akkor a nővérét utánozta. Úgy még nem akarjuk rájuk zúdítani a kapcsolatunkat, hogy azonnal költözés stb. Szeretnénk, ha előbb össze tudnánk barátkozni.
Valószínűleg az is ront a helyzeten, hogy a szüleik még mindig pereskednek (vagyonmegosztás) és nem elég nyugodt így az életük.
És, tapasztalat - ne nyomulj. Hagyd őket, hogy szokják a helyzetet, szoktassátok őket a gondolathoz, hogy ti vagytok egymásnak. De ne akard kierőszakolni, ne halmozd el őket fölöslegesen ajándékokkal, mert akkor tényleg nem lesz jó a kapcsolat.
DE szerintem összeköltözés előtt legyenek hosszabb programok, ne derült égből villámcsapás legyen - és mindenképpen üljetek le együtt a gyerekekkel, és mondjátok el, hogy miről van szó. Az 1 és másfél éves gyerek sokat nem sokat szólna bele úgysem, de fontos, hogy a nagyobbak érezzék: szerves részei a családnak, nem csak egy csomag, amit ide-oda pakolnak a felnőttek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!