Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nem tudom mitévő legyek!...

Nem tudom mitévő legyek! Együtt vagy külön?!

Figyelt kérdés
Páromat tavaly májusban ismertem meg.Akkor még házas volt, de nagy volt köztünk a szerelem és ez győzött.Van egy kislánya, idén 3 éves volt. Feleségétől tavaly szept. óta külön él, és most tavasszal el is váltak. Hétvégente megkapja a kislányt. Röviden ennyi a bevezető.Állítólag ő tiszta szívből szeret engem és nem szeretne elveszíteni, mégse (több,mint egy év után) nem mutatott be a szüleinek (azóta velük él)egyszer sem vitt el magukhoz, ha hétvégente ott a kislány akkor én sose látom azokon a napokon. Ez nekem nagyon rosszul esik. Most már elértem azt a múlt hónapban, hogy elhozta kétszer a kislányt és találkoztam vele, persze nem úgy mint apa barátnője , hanem mint egy akárki. De most nem is ez a lényeg , hanem most kitalálta hogy ő megijedt, hogy ő nagyot csalódott egy nőben: hogy őt egy kutya már megharapta és hát én is kutya vagyok és haraphatok ....ilyen kételyei vannak. Én meg úgy gondolom, hogy kaphatnék több bizalmat tőle, hisz ismer már, szívem-lelkem kiteszem neki.Egy "új" kapcsolathoz nem így kéne hozzáállnia!Mindig ingerült, feszült nem olyan hangnemben válaszol ahogy az elvárható lenne. Péntek este mondtam neki, h nekem ez így nem jó, ahogy viselkedik velem stb. és mondtam neki hogy elengedem menjen, élje az életét...erre ő: nem, nem ő nagyon szeret nem akar elveszíteni és ,megbeszéltük a dolgokat. Tegnapi nappal nem volt semmi baj, jó kedvvel váltunk el délután, mert ő ment haza vitték neki a gyereket. Ma reggel beszéltünk telefonon és minden a tegnapi nap ellentettje!Akkor most 2 nap becsapott? Erősebbek lesznek a kételyei és inkább elveszít engem? Nem tudom mit gondoljak, minden szava hazugság? Azt mondta hagyjam békén, kis nyugalmat akar, de nagyon nehéz!
2009. okt. 11. 19:44
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
78%

Miért ne adnád meg neki amit kér?

Ha valakit belekényszeritesz egy kapcsolatba, az úgysem fog úgy működni, hogy boldogan élhesd mellette az életed. Ha viszont tele van feszültséggel, nézeteltéréssel, vitával, az milyen élet lenne?

Hagyd, hadd menjen, te is tisztába tudod rakni a dolgokat, az idő az mindig jót tesz egy kapcsolatnak, mert akkor kiderül, hogy valójában mit is jelent az a valaki az életünkben.

Ha valami nem működik, azt jobb minél előbb lezárni, sajnálom, hogy ezt kell mondanom, de ez az az időőszak, amikorra az elvált férfiak kicsit kitombolják magukat, és felteszik magukban a kérdést, hogy tulajdonképpen miért is váltak el? Valószinűleg benne is ilyesmi zajlik, és tudom, hogy fáj, de ha mégis visszatáncolna, ahhoz már ne asszisztálj, csak még több fájdalmat fog okozni.

2009. okt. 11. 20:00
 2/14 anonim ***** válasza:
88%

Én azt gondolom, hogy ő nem akarja igazán ezt a kapcsolatot, hiszen nem viselkedik úgy, mint aki komolyan tervez veled. Az, hogy egy év utánsem akar bemutatni a szüleinek és a gyereknek mint barátnőt, szerintem egy nagyon komoly jel.

Persze míg nem vált el a feleségétől, kínos lehetett volna, hogy barátnője van, de most már szabad ember, és még így sem lép.

Én nem tudnék ebben a kapcsolatban maradni, mert ha valaki olyat mond, hogy benned is bármikor csalódhatna, az egyszerűen nem bízik benned. A bizalom pedig a kapcsolat alapja, anélkül nincs kapcsolat...

Szóval én elengedném. Rosszkor futottatok össze, egyikőtök sem ezt érdemli.

2009. okt. 11. 20:06
 3/14 A kérdező kommentje:
Nem kényszerítettem bele, ő jött utánam a házassága alatt is.Azt mondta, hogy ő lehet nem tudná úgy "odatenni" magát ebbe a kapcsolatba ahogy én azt szeretném/elvárnám. Közös életet terveztünk, meg ami a közös élettel jár... Akkor engedjem útjára? akkor talán egyikünk sem szenvedne...
2009. okt. 11. 20:45
 4/14 anonim ***** válasza:
85%

Szia.Az én Párom is nős volt még mikor összejöttünk,azóta persze már elvált,kicsit nagyobb a gyereke,9 éves.

Nem akarlak elkeseríteni,de még csak most jön a neheze.Igaz hogy elvált és már "szabad" ember,de a lánya mindig ott lesz neki,ezt ne felejtsd el!

A bizalomról annyit,hogy rettentő nehezen alakul ki.Mi már majdnem két éve együtt voltunk,mikor először őszinte jelét láttam annak,hogy megbízik bennem,és nem az volt az oka,hogy nem szeretett...

Idő,idő,idő,rengeteg türelem,és kitartás,ezeket tudom ajánlani,ha tényleg,őszintén szereted!

Valószínűleg borzasztó sokat kell még nyelned,mire kialakul az ideális kapcsolat köztetek,de hidd el,itt nem arról van szó,hogy szeret Téged vagy sem!Persze hogy szeret,különben nem vált volna el,csak most kicsit beijedt....

2009. okt. 11. 20:53
 5/14 A kérdező kommentje:
Hát eléggé beijedt! Nektek sikerült utolsó válaszoló?Küldjem el pszichológushoz hogy "gatyába rázza" a gondolatait? vagy hagyjam és éljük külön az életünket?
2009. okt. 11. 21:00
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

A kérdésedben többször is arra panaszkodsz, hogy a párod milyen elvárásaidnak nem felel meg. Akkor miért nem szakítasz vele?

Talán pont ezekkel a türelmetlenségeiddel "harapsz"...

Nem pszichológus kell neki, hanem valaki, aki megérti, segíti, stb.

Pl. tudod azt róla, hogy milyen hatással van rá, mikor a kislányával találkozik, meg amikor újra el kell szakadnia tőle 1-2 hétre?

2009. okt. 11. 23:50
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

Miért nem hagyod, hogy őkeressen? Nem kell folyton a sarkában lenned, és kérdőre vonnod, hogy mit miért tesz. Azt se felejtsd el, hogy Te szeretőből léptél elő barátnővé. Lehet, hogy neki bőven elég voltál szeretőnek. Szerintem lazíts Te is ezen a kapcsolaton, nem kell szembesíteni azzal, hogy mit mondott tegnap, vagy tegnapelőtt.

Nem akarlak bántani hidd el, de nem biztos, hogy ő a Te embered.

2009. okt. 12. 09:03
 8/14 A kérdező kommentje:
Reggel összefutottunk véletlenül, én gyalog voltam ő kocsival. Megállt, kiszállt megölelt, szorított... azt kérné én összepakolnám a cuccát és vihetné, de most is azt mondta hogy ne. persze én se erőszakoskodom. Azt mondta ma még látni akar és munka után jön... szóval most akkor mi van??? ő se tudja...
2009. okt. 12. 10:00
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
Ne hívd fel, ha látni akar, majd keres. DE! Ne ess abba a hibába, hogy mindent alárendelsz a várakozásnak. Ha neked éppen csavarogni van kedved, de ő lehet, hogy talán benéz hozzád, menj el, majd telefonál, hogy hol vagy. Ha fontos vagy neki. Most akkor mi van? Kérdezed. Átmeneti állapot. Ne kérdezd, hogy összepakold-e a cuccait, és ne akarj tőle döntést kicsikarni. Éld az életed, és fogadd el, hogy van ez az ember az életedben, de per pillanat nem erősödik a kötelék.
2009. okt. 12. 11:31
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem túl hamar jött neki az új kapcsolat veled. Mikor összejöttetek örült, hogy végre valakivel jól érzi magát, csak ahogy az idő telik és elmúlik a rózsaszín köd előjön a félelem, hogy úgy jár mint az előzőnél.

Ha meg akarod tartani akkor az lesz a legjobb, ha nem keresed, hagyod hogy eldöntse magában mit is akar. Gondolj bele, hogy ha te most nem hagyod békén a vége úgyis az lesz, hogy szenvedni fogsz, mert megmarad ez a viselkedése. De ha most tényleg békén hagyod kicsit és átgondolja a dolgokat még lesz lehetőség arra, hogy belássa, hogy te más vagy.

2009. okt. 12. 11:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!