19évesen mit "kéne" megengedni?
Tanulok,dolgozok,itthon vezettem a háztartást,de akárhányszor arra kerül a sor hogy kikapcsolódjak mindig arról van szó hogy nem a pasizásra és a bulizásra kéne gondolni,ha 9-re érek haza már jön a hiszti.
Lehet hogy én látom rosszul de nem pont ez az élet való egy 19éves lánynak és hiába próbálom elmagyarázni csak jön a vita hogy biztos drogozni akarok vagy széb*szatni magamat,nem most kell élnem hanem később.
Ilyenkor mit lehet tenni a szülővel?
Elköltöznénk ha a fizetésem több mint a felét nem kérnék el,ha meg elolvastad akkor láthatod hogy tanulok,szerinted egy diák mennyit tud keresni iskola mellett?
Amúgy van 2tetsvérem,velük nem így viselkedik.
Ne úgy próbáld elmagyarázni nekik, hogy minden lány ezt csinálja, azt nem csípik. 2 megoldást látok
1; leülsz és elmondod nekik, hogy teljesen megérted a félelmeiket, de bizniuk kell abban, hogy megfelelően neveltek téged, és tudsz felnőttként viselkedni ha úgy hozza a sors. Tedd hozzá, hogy te nagyon adsz a véleményükre, így ha azt látják rajtad, hogy negatív irányba mész, szóljanak és nem mész többet el.
2; érzelmi zsarolás, főleg akkor jó, ha az első nem jött be: kamusírás, "miért nem bíztok bennem? mit csinálok rosszul?", pár nap rosszkedv. Ez megtöri a legmorcosabb szülőket is.
ui: másodikat nem ajánlom, csak ha minden kötél szakad, nekem első váltbe a szüleimnél. Ha nemet mondanak mindkettőre, akkor csak annyit mondj: "rendben megértettem"; az ilyen mindig bűntudatot okoz bennük.
Sok sikert! ;)
Nem félelem miatt van,igazából az egész családom elég érdekes,de még is csak a családom.
Bátyám 23éves,nem dolgozik,nem tanul,nővérem dolgozik de tőle nem kér pénzt,én viszont mindig elakartam szabadulni a bezártságból és az irányításból,bíztam benne hogy ez idővel változik,de már 19vagyok,reméltem hogy úgy fog hozzáállni a dolgokhoz mint ahogy a testvéreimmel tette,de nem így van(azért írok egyes számban mert apum már nem él)
Jesszus durva ezt olvasni....a sok kis 15-16eves meg fel van haborodva, ha nem engedik el oket a barataikkal nyaralni es itt teszik az agyukat gyik-en.... en azthittem h az en szuleim a legszigorubbak a vilagon de ugy latszik megse*-*
nem mehetek bulizni, nem aludhatok baratomnal( 1eve vagyunk egyutt) nem festhetem be a hajam, este 7-8ra haza kell ernem, 10ig gepezhetek
L/17
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!