Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért nem lehet önálló döntésem?

Miért nem lehet önálló döntésem?

Figyelt kérdés

Jelenleg másodikos egyetemista vagyok, Édesanyám keveset keres, apámnak igaz van pénze (havi 700-800e-ret keres) de csak rezsire valót ad nekünk. Van egy testvérem így kvázi 3-an élünk havi durván 50000 forintból.

Kaptam egy jó állásajánlatot, fix munka havi nettó 91000-101000 ft körüli fizetéssel. És mondtam nekik, hogy ott hagyom az egyetemet, és inkább elmegyek dolgozni, ebbe nem mentek bele, akkor mondtam hogy nem hagyom ott hanem átmegyek levelező tagozatra, mert rohadt szar érzés, hogy kaján kívül másra már nincs is pénz.

Lehet, hogy én vagyok a papucs. Szerintetek mit tévő legyek?

2009. okt. 10. 18:15
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
18:24-esnek: Nem ötszázezret, hanem ötvenezret írt!
2009. okt. 10. 18:34
 12/20 A kérdező kommentje:

Ja egy valamit kihagytam: teljes munkaidős állást ajánlottak, tehát egyetem mellett (főleg nappali tagozaton) kizárt hogy dolgozhatok.

És olyan jellegű munkáról van szó, amelyben sajnos nincs előreléptetési lehetőség (nem irodai vagy adminisztratív munka)

2009. okt. 10. 18:35
 13/20 anonim ***** válasza:
A nappalis diploma valóban többet ér mindenki szemében, ez van. Írod, hogy a későbbiekben ki leszel nézve a társadalmi státuszod miatt... már bocsánat, de nem azért tanulsz bankárnak, hogy a későbbiekben már ne minimálbéres legyél? Ezt az hatalmas erőfeszítést meg csak elismerni lehet...
2009. okt. 10. 18:45
 14/20 anonim ***** válasza:
Nettó 90-100 E-ért ott ne hagyd az egyetemet, főleg ha nincs kilátás feljebb lépésre, s pláne ha még agyad is van tanulni! Rengetegen tartják el magukat nappali mellett.
2009. okt. 10. 18:50
 15/20 anonim ***** válasza:

barátnőmnek két diplomája és három felsőfokú nyelvvizsgája van...

És kifőzdében dolgozik :) szóval ennyit arról mennyit ér a diploma...kétkezi melósok meg nincsenek.

Sehol nem fizették meg a diplomáit. pedig keresett melót.. A sima érettségimmel többet kerestem nála majdnem kétszer, pedig egyidősek vagyunk.,

2009. okt. 10. 18:56
 16/20 A kérdező kommentje:
Csak az a baj, hogy nem találok normális diákmunkát, és nem tudtam olyan kapcsolatrendszert kiépíteni, hogy mellékállásként felvegyenek bármelyik pénzügyi szolgáltató céghez...
2009. okt. 10. 18:57
 17/20 anonim ***** válasza:

havi 700-800ezret?

Hol dolgozik a BKV-nál vezető beosztásban?

Ebből kb 30ezret ad haza és eélölt magára több mint 500ezret havonta? Már bocs, de itt valami nagyon nem okés. Ha veletek él akkor neki is be kéne szállnia a költségekbe, ha nem, akkor hajítsátok ki a francba. Ha nem él veletek, akkor meg fizessen gyerektartást, gondolom tesód még fiatalabb, utána kellene.

Azért ez eléggé brutális.

amúgy az egyetemet tleg ne hagyd ott 100k-ért. inkűbb menj diákmunkára mellette.

2009. okt. 10. 19:38
 18/20 A kérdező kommentje:
külföldi munkát végez. azért nem lehet elhajtani, mert akkor minimálbérből élnénk 3-an + a rezsit is fizethetnénk. kb. 12 milliós ingatlanunk van, ha ezt eladjuk és megfelezzük lesz 6 millió. tudom hogy durván hangzik, de a mostani helyzet mégiscsak jobb, mintha elválnának. akkor rosszabb lenne!
2009. okt. 10. 19:43
 19/20 anonim ***** válasza:

akkor is dúrva és felháborító, hogy ennyi pénzből alig ad haza.

mindenesetre ha idáig kibírtad, akkor végezd el a sulit, mellette a diákmelót és utána menj el dolgozni rendesen. Jobban jársz. Sulit félbehagyni nagyon rossz döntés lenne szerintem.

2009. okt. 10. 19:51
 20/20 anonim ***** válasza:

18:56-nak: a levelezősnél ér többet a nappalis diploma = eszmei értéke, társadalmi megbecsültsége nagyobb.

Mint ahogy a diplomának is nagyobb a társadalmi megbecsültsége még mindig, különben nem akarná boldog-boldogtalan, hogy a hülye csemetéje is végezzen el egy ilyen-olyan főiskolát és egyetemet, még akkor is ha nem neki való, csak a rendszer lehetővé teszi...

2009. okt. 10. 19:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!