Miért nem lehet önálló döntésem?
Jelenleg másodikos egyetemista vagyok, Édesanyám keveset keres, apámnak igaz van pénze (havi 700-800e-ret keres) de csak rezsire valót ad nekünk. Van egy testvérem így kvázi 3-an élünk havi durván 50000 forintból.
Kaptam egy jó állásajánlatot, fix munka havi nettó 91000-101000 ft körüli fizetéssel. És mondtam nekik, hogy ott hagyom az egyetemet, és inkább elmegyek dolgozni, ebbe nem mentek bele, akkor mondtam hogy nem hagyom ott hanem átmegyek levelező tagozatra, mert rohadt szar érzés, hogy kaján kívül másra már nincs is pénz.
Lehet, hogy én vagyok a papucs. Szerintetek mit tévő legyek?
Gondolom ők jót akarnak neked. Mondjuk apádat nem értem a sok pénzből, miért csak rezsire ad haza? a többivel mizu van?
Amúgy ha tudod vállani az egyetemet meló mellett, és ha van olyan hely ahol így fel isvesznek, hogy néha be kell járnod, akkor persze hajrá, hisz ez a te életed.
Nehéz helyzet, anyukád örül, hogy bejutottál az egyetemre és nem akarja, hogy ott hagyd, hanem végezd el, hátha a diplomáddal többre jutsz... ez érthető is.
A levelező tagozat is viszi a pénz, többet, mint a nappali. Próbálj meg diákmunkát találni, amit a nappali mellett is tudsz végezni. Nem írtad, milyen szakos vagy, de ha van kitartásod, akkor nem lehet gond, szinte a legtöbb szakot el lehet végezni ma már munka mellett. Tapasztalatból mondom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!