Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért nem lehet önálló döntésem?

Miért nem lehet önálló döntésem?

Figyelt kérdés

Jelenleg másodikos egyetemista vagyok, Édesanyám keveset keres, apámnak igaz van pénze (havi 700-800e-ret keres) de csak rezsire valót ad nekünk. Van egy testvérem így kvázi 3-an élünk havi durván 50000 forintból.

Kaptam egy jó állásajánlatot, fix munka havi nettó 91000-101000 ft körüli fizetéssel. És mondtam nekik, hogy ott hagyom az egyetemet, és inkább elmegyek dolgozni, ebbe nem mentek bele, akkor mondtam hogy nem hagyom ott hanem átmegyek levelező tagozatra, mert rohadt szar érzés, hogy kaján kívül másra már nincs is pénz.

Lehet, hogy én vagyok a papucs. Szerintetek mit tévő legyek?

2009. okt. 10. 18:15
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
tudnál váltani levelező tagozatra? mellette tudnál dolgozni
2009. okt. 10. 18:20
 2/20 anonim ***** válasza:

Gondolom ők jót akarnak neked. Mondjuk apádat nem értem a sok pénzből, miért csak rezsire ad haza? a többivel mizu van?

Amúgy ha tudod vállani az egyetemet meló mellett, és ha van olyan hely ahol így fel isvesznek, hogy néha be kell járnod, akkor persze hajrá, hisz ez a te életed.

2009. okt. 10. 18:23
 3/20 anonim ***** válasza:
0%
Mindenképpen maradj a nappalin. Ezeket az éveket soha, semmi nem hozhatja vissza. A másik: nem annyira kevés az a havi 500.000, hogy annyira nyomorognotok kellene. Talán a beosztást kellene átszervezni.
2009. okt. 10. 18:24
 4/20 A kérdező kommentje:
Tudnék váltani, de a kötelező 1 hónapos(?) szakmai gyakorlatot nem tudnám teljesíteni, egyébként azzal érvelnek, hogy a nappalis diploma többet ér, meg diplomás munkával tudok előrelépni. Viszont a szakmámat tekintve elképzelhető, hogy a későbbiekben ki leszek nézve a "társadalmi státuszom miatt". Bankár szakmáról van szó és már volt "szerencsém" részt venni szakmai gyakorlaton... finoman fogalmazva nem a minim.béres családból származók gyűjtőhelye...
2009. okt. 10. 18:25
 5/20 anonim ***** válasza:

Nehéz helyzet, anyukád örül, hogy bejutottál az egyetemre és nem akarja, hogy ott hagyd, hanem végezd el, hátha a diplomáddal többre jutsz... ez érthető is.

A levelező tagozat is viszi a pénz, többet, mint a nappali. Próbálj meg diákmunkát találni, amit a nappali mellett is tudsz végezni. Nem írtad, milyen szakos vagy, de ha van kitartásod, akkor nem lehet gond, szinte a legtöbb szakot el lehet végezni ma már munka mellett. Tapasztalatból mondom.

2009. okt. 10. 18:25
 6/20 anonim ***** válasza:
Szerintem bírd ki legalább a BA-s diplomáig.
2009. okt. 10. 18:26
 7/20 A kérdező kommentje:
18:23: többi pénzt automatikusan magára költi...
2009. okt. 10. 18:26
 8/20 anonim ***** válasza:
És ha mondjuk korrepetálnál alsóbb éveseket?
2009. okt. 10. 18:30
 9/20 anonim ***** válasza:
Mindenképp mérlegelned kell azt is, hogy a levelező oktatással járó dolgokat neked találták-e ki. Nálunk közel olyan jó volt az oktatás, mint nappalin, de úgy is követeltek, nem könnyű munka mellett csinálni. Ha szorgalmas típus vagy, aki a rendszeres számonkérés nélkül is képes rendesen készülni, akkor ez nem fog a diplomád kárára menni. Az egyetemet ott ne hagyd, valószínűleg az a jövőd kulcsa. Ne hagyd magad lebeszélni a munkáról se, könnyebb lesz majd önállósodni is. Rengetegen tartják el magukat az egyetem mellett, neked is menni fog! Ha emellett nem kell majd a rezsibe se beszállnod, még félre is tehetsz, valami értelmesre.
2009. okt. 10. 18:31
 10/20 A kérdező kommentje:
Jó ötlet, lehet hogy kipróbálom...
2009. okt. 10. 18:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!