Igaza van párom szüleinek? Ha spórolunk ne nyaraljunk?
Figyelt kérdés
Párommal húszas éveink közepén járunk mindketten. Már 4 éve együtt vagyunk, közösen képzeljük a jövőnket. Mind a kettőnknek van pénze amit kaptunk/örököltünk/félretettünk, de ez még nem volt elég a saját lakásra. Nem akartunk hitelt felvenni, így a szüleimnél élünk. Nem adunk a rezsibe, mert a szüleim nem engedik, ételt általában magunknak álljuk. Így elég sokat tudunk letenni, mert viszonylag jól keresünk, próbálunk spórolni hogy minél rövidebb időn belül tudjunk költözni, de még 1-2 év kell. Most párom kapott egy kis pénzt a családjától dédszülői örökség, az apja neki adta, nem olyan sok fél millió körül van. Ezt letesszük 3-4 hónap alatt, szóval csak ennyivel korábban tudnánk költözni. Úgy voltunk vele, hogy nem voltunk még annyira együtt sehol, csak országon belül, így most nyaraljuk el ezt a pénzt. A szülei ezen felháborodtak, hogy mi szórjuk a pénzt. Tudom kicsit önzőség, de már annyira ránk fér egy utazás. Ez a pénz mondhatni csak úgy jött, szerintem "elverhetjük". Nem volt semmilyen kikötésük akkor amikor ideadták.2013. jún. 11. 15:11
21/27 anonim válasza:
szerintem azért akadtak ki mert:dédszülői örökség,tehát ha az apja nem adja nektek,ti semmit nem kaptatok volna.gondolom ők is szívesen kinyaralták volna magukat belőle.ebbe gondolj bele.persze utazni kell,de akkor úgy igazságos hogy ők is kapjanak belőle.
22/27 anonim válasza:
nem olyan sok félmillió körül van-szerintem meg fél milka igenis sok pénz.zárójelben megjegyezném sokan tudnánk úgy spórolni ha a pénzünk nagy része nem rezsire menne el.végül is ezt más fizetné helyettünk.így kicsit könnyebb spórolni.de nem bántásból írom,csak hogy lásd mi a helyzet.hogy akkora mártírok azért nem vagytok
23/27 anonim válasza:
ja és persze élvezni kell az életet stb,csak nem úgy hogy más lemond a pénzről ti meg megkapjátok
24/27 anonim válasza:
Igazuk van. Fél milliót elverni egy nyaralásra, miközben a szüleitek pénzén éltek, mondván, hogy házra spóroltok, elég nagy pofátlanság.
25/27 anonim válasza:
Egyetértek: utazni kell, élvezni az életet, ameddig lehet, de saját kontóra. A szüleid tartanak el gyakorlatilag, hogy gyűjtögetni tudjatok. A dédszülői örökség a szülődé volt, nyilván nem azért adott belőle, mert ő már nem tudta hova tenni, hanem hogy hozzájáruljon, segítsen titeket. Persze, talált pénz, de azért ilyen háttérrel én megköszönném, hozzátenném a lakás árához, és majd lecsíptek a lakás felújításának árából, vagy tudomisén miből, amikor már a saját lábatokon álltok, magatokat tartjátok el, és az égvilágon úgy osztjátok be a pénzt, ahogy ti jónak látjátok, mert senkitől se függtök.
26/27 A kérdező kommentje:
Akartunk adni a rezsibe, de NEM ENGEDTÉK a szüleim. Tudom hogy rengeteget spórolunk így, nem kell albérlet, rezsi, mert ahogy lettek volna lehetőségek barátokkal közösen, tényleg megspórolunk így 40-50 ezret és jelen esetben ez is jó Ez nem mindegy, tudom jól, de ha felajánlották elfogadtuk. Úgy voltunk vele, hogy ez a pénz könnyen jött, nem kértük, nem tudom miért kell ez a felhajtás az egész köré. Nem arról van szó hogy ha elmegyünk még évekig sz.rban leszünk.
2013. jún. 11. 22:58
27/27 anonim válasza:
Azért van a felhajtás mert ha tudták volna, hogy elveritek, akkor nem ajánlották volna föl valószínűleg, hanem elnyaralják inkább ők maguk...
Menjetek nyaralni egy havi félretett pénzen, és akkor senkinek se böki a csőrét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!