Igaza van párom szüleinek? Ha spórolunk ne nyaraljunk?
Szerintem az egészben ott a bibi, hogy a párod szülei azért adták Nektek ezt az összeget, mert tudják, hogy gyűjtögettek, és hozzá akartak járulni.
Egyéb esetben biztosan ők is magukra tudták volna költeni, gondolom rájuk is ráférne egy nyaralás,meg 1000 más helye volna, mégis inkább Nektek adták...
Ok, hogy szerinted ez nem nagy összeg, de gondolom szerintük meg igen, ha közel negyed év alatt tudtok csak ennyit félretenni.
Én nem nyaralásra költöttem volna, az biztos. És nem azért, mert begyöpesedett vagyok, csak egy lakást fontosabbnak éreznék.
Ez a Ti dolgotok, szerintem nyaralni kéne, de nem ilyen baromi drágán. Ennyit az egész évi motorozásra szoktunk költeni, 2 motorral, igaz, nem megyünk sokat, mert nekünk is inkább a házra kell.
De ha Nektek valamiért egy nagy-nagy nyaralás kell s úgy veszitek, hogy 3-4 hónap ideoda, de ebből az élményből jó sokáig éltek, virultok lelkileg, akkor mégis lehet jó döntés! Nem vagyunk egyformák. Nekünk egy félmilliónál sokkal olcsóbb, de azért nekünk drágának számító görög nyaralás volt az, ami rengeteg élményt adott s azóta is jó érzéssel gondolok rá...
Én utaznék.
Nagyon dicséretes, hogy gyűjtögettek, így is kell. De! A jelent akkor sem szabad teljesen feláldozni a (bizonytalan) jövőért. Értem ez alatt, hogy élni attól még kell. Utána meglesz a ház, munka lesz vele (az sosincs kész!), aztán jön a gyerek, és arra kell a pénz, plusz akkor évekig azért nem lehet menni.
Ha úgy érzitek, hogy ez most belefér, miért ne utaznátok!?
Már nem azért, de két fő félmilliót simán elkölt egy nyaralásra, persze nyilván nem buszos Görögországra....
Amikor mi négy napot voltunk Tromso-ben (Észak-Norvégia) még csak nem is nyáron, a repülőjegy és a szállás többe került....
Jó persze van, akinek az is nyaralás, ha a legolcsóbb szálláshelyre levonatozik és konzerven él, de nem mindenkinek....
Én is utaznék, hiszen a jelent is élvezni kell. Én sajnálnék fél milliót csak utazásra, főleg ha még alig voltatok valahol és a közelben is lenne látnivaló bőven. Rengeteg jó dolgot meg lehet nézni Európában, vagy Egyiptom/Tunézia is simán kijönne ennek az összegnek a feléből.
Soha ne felejtsetek el lazítani. Magyarországon sajnos sokan esnek bele ebbe, hogy minden fillért el kell rakni, hogy majd abból később jó legyen. Aztán a végén ott állnak hatvan évesen megkeseredetten és nem csináltak semmit egész életükben. Most nem azokról beszélek, akik anyagi okok miatt kényszerülnek nagy előrelátásra, hanem akik pár hónap alatt össze tudnak spórolni fél millát mint a kérdező és mégis csak ülnek a pénz halmon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!