Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Igaza van párom szüleinek? Ha...

Igaza van párom szüleinek? Ha spórolunk ne nyaraljunk?

Figyelt kérdés
Párommal húszas éveink közepén járunk mindketten. Már 4 éve együtt vagyunk, közösen képzeljük a jövőnket. Mind a kettőnknek van pénze amit kaptunk/örököltünk/félretettünk, de ez még nem volt elég a saját lakásra. Nem akartunk hitelt felvenni, így a szüleimnél élünk. Nem adunk a rezsibe, mert a szüleim nem engedik, ételt általában magunknak álljuk. Így elég sokat tudunk letenni, mert viszonylag jól keresünk, próbálunk spórolni hogy minél rövidebb időn belül tudjunk költözni, de még 1-2 év kell. Most párom kapott egy kis pénzt a családjától dédszülői örökség, az apja neki adta, nem olyan sok fél millió körül van. Ezt letesszük 3-4 hónap alatt, szóval csak ennyivel korábban tudnánk költözni. Úgy voltunk vele, hogy nem voltunk még annyira együtt sehol, csak országon belül, így most nyaraljuk el ezt a pénzt. A szülei ezen felháborodtak, hogy mi szórjuk a pénzt. Tudom kicsit önzőség, de már annyira ránk fér egy utazás. Ez a pénz mondhatni csak úgy jött, szerintem "elverhetjük". Nem volt semmilyen kikötésük akkor amikor ideadták.
2013. jún. 11. 15:11
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
61%
Fiatalok vagytok, most kell utazni menni. Menjetek csak nyugodtan, a szülőknek meg lehet mondani, hogy ennyi jár nektek.
2013. jún. 11. 15:31
 12/27 anonim ***** válasza:
68%

Szerintem az egészben ott a bibi, hogy a párod szülei azért adták Nektek ezt az összeget, mert tudják, hogy gyűjtögettek, és hozzá akartak járulni.

Egyéb esetben biztosan ők is magukra tudták volna költeni, gondolom rájuk is ráférne egy nyaralás,meg 1000 más helye volna, mégis inkább Nektek adták...

Ok, hogy szerinted ez nem nagy összeg, de gondolom szerintük meg igen, ha közel negyed év alatt tudtok csak ennyit félretenni.

Én nem nyaralásra költöttem volna, az biztos. És nem azért, mert begyöpesedett vagyok, csak egy lakást fontosabbnak éreznék.

2013. jún. 11. 15:37
 13/27 anonim ***** válasza:
100%
És van egy kompromisszumos megoldás is: menjetek nyaralni, de nem kell elkölteni a teljes összeget. Maradhat belőle annyi, hogy megnyugtatja a szülőket, de azért ti is kikapcsolódtok.
2013. jún. 11. 15:38
 14/27 anonim ***** válasza:
62%
Kolléganőm mondta, hogy utazásra nem szabad sajnálni a pénzt és igaza van. Mondjuk én ebből a pénzből meglepném a szüleimet is egy hétvégével valamelyik szállodában (annyi kedvezményes ajánlat van ma már mindenféle kuponokkal), mert lényegében nekik köszönhetitek, hogy ennyit félre tudtok tenni. A fél millióból kijönne.
2013. jún. 11. 15:41
 15/27 anonim ***** válasza:
77%

Ez a Ti dolgotok, szerintem nyaralni kéne, de nem ilyen baromi drágán. Ennyit az egész évi motorozásra szoktunk költeni, 2 motorral, igaz, nem megyünk sokat, mert nekünk is inkább a házra kell.

De ha Nektek valamiért egy nagy-nagy nyaralás kell s úgy veszitek, hogy 3-4 hónap ideoda, de ebből az élményből jó sokáig éltek, virultok lelkileg, akkor mégis lehet jó döntés! Nem vagyunk egyformák. Nekünk egy félmilliónál sokkal olcsóbb, de azért nekünk drágának számító görög nyaralás volt az, ami rengeteg élményt adott s azóta is jó érzéssel gondolok rá...

2013. jún. 11. 15:44
 16/27 anonim ***** válasza:
83%

Én utaznék.

Nagyon dicséretes, hogy gyűjtögettek, így is kell. De! A jelent akkor sem szabad teljesen feláldozni a (bizonytalan) jövőért. Értem ez alatt, hogy élni attól még kell. Utána meglesz a ház, munka lesz vele (az sosincs kész!), aztán jön a gyerek, és arra kell a pénz, plusz akkor évekig azért nem lehet menni.

Ha úgy érzitek, hogy ez most belefér, miért ne utaznátok!?

2013. jún. 11. 15:48
 17/27 anonim ***** válasza:
61%
Költsétek esküvőre, a nászajándékba pedig kérjetek utazást: win-win szituáció ;)
2013. jún. 11. 16:02
 18/27 anonim ***** válasza:
56%

Már nem azért, de két fő félmilliót simán elkölt egy nyaralásra, persze nyilván nem buszos Görögországra....

Amikor mi négy napot voltunk Tromso-ben (Észak-Norvégia) még csak nem is nyáron, a repülőjegy és a szállás többe került....

Jó persze van, akinek az is nyaralás, ha a legolcsóbb szálláshelyre levonatozik és konzerven él, de nem mindenkinek....

2013. jún. 11. 16:09
 19/27 anonim ***** válasza:
76%

Én is utaznék, hiszen a jelent is élvezni kell. Én sajnálnék fél milliót csak utazásra, főleg ha még alig voltatok valahol és a közelben is lenne látnivaló bőven. Rengeteg jó dolgot meg lehet nézni Európában, vagy Egyiptom/Tunézia is simán kijönne ennek az összegnek a feléből.

Soha ne felejtsetek el lazítani. Magyarországon sajnos sokan esnek bele ebbe, hogy minden fillért el kell rakni, hogy majd abból később jó legyen. Aztán a végén ott állnak hatvan évesen megkeseredetten és nem csináltak semmit egész életükben. Most nem azokról beszélek, akik anyagi okok miatt kényszerülnek nagy előrelátásra, hanem akik pár hónap alatt össze tudnak spórolni fél millát mint a kérdező és mégis csak ülnek a pénz halmon.

2013. jún. 11. 16:11
 20/27 anonim ***** válasza:
65%
Nyaralni, pihenni kell. Viszont nem kell félmilliót rákölteni. Szerintem akár belföldön maradtok, akár külföldben gondolkodtok, 300e elég egy kitünő 5-7 napos nyaralásra. A többi meg mehet a tartalékba.
2013. jún. 11. 16:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!