Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Igaz az a állítás hogy üzemany...

HamBie kérdése:

Igaz az a állítás hogy üzemanyagot sporolunk?

Figyelt kérdés
Az általl , hogy nem huzatjuk a kocsit kis fordulatszámon megy a motor felkapcsolunk 4 esbe netán 5 ösbe városba.
2012. júl. 22. 21:23
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
persze, sima logika elég hozzá :P ez nem nagy felfedezés :D
2012. júl. 22. 21:25
 2/7 anonim ***** válasza:
70%

Pedig nem.

Csakis akkor spórolsz üzemanyagot, hogyha OPTIMÁLIS fordulaton járatod a motort.

4/5.-ben alapjáraton rötyögni pedig nem optimális fordulat.

2012. júl. 22. 21:26
 3/7 A kérdező kommentje:
ugyan ezen agyaltam kedves második :)
2012. júl. 22. 21:27
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Bizonyos körülmények között spórolsz. Sík úton, egyenletes sebességgel haladva 4. vagy 5. fokozatban a hosszabb áttétel miatt kevesebbet forog a motor, a fogyasztás is kedvezőbb.

Viszont ha emelkedőn csörömpölsz (elég ahhoz egy felüljáró is), esetleg megpróbálsz nagyobbat gyorsítani (hogy még elkapd a zöld lámpát), akkor a túl alacsony fordulaton erőlködő motor fogyasztása magasabb is lehet, mintha magasabb fordulaton, egészségesebb környezetben dolgozna.

2012. júl. 22. 21:27
 5/7 kiflitolvaj ***** válasza:

Nem tudom, hogy mire gondolsz optimális fordulat alatt, mert az én autóm pl. 7000-nél szabályoz le, a fogyasztása pedig 1500-ig a legjobb, ez viszont közel sem az optimális fordulatszáma.

2012. júl. 22. 22:54
 6/7 anonim ***** válasza:

A régebbi Mercedesekben van egy mechanikus fogyasztásmérő óra. Nagyon praktikus és tanulságos.

Minél jobban taposod a gázt, annál jobban kileng. Ettől függ a fogyasztás, hogy mennyit adagolsz be a pedállal.

Ha sík úton egy centit lenyomva is elviszi az autód, akkor spórolsz. Ha emelkedőn tövig nyomva ömleszted a benzint a motorba, nem jó.

Törekedj arra, hogy minél kevesebb gázadással a lehető legtöbb mozgási energiát nyerd ki az autódból.

2012. júl. 23. 00:47
 7/7 anonim ***** válasza:

# 5

Arra gondolok, hogyha 1200-as fordulaton próbálsz gyorsítani illetve 1500-on váltasz fel akkor garantáltan többet fogyaszt a kocsi, mintha kipörgetnéd 2500-3000re és dinamikusan felváltanál.

Már leírták előttem, ezek a nagyon alacsony fordulatszámok csakis egyenes vonalú egyenletes mozgás során javítanak a fogyasztáson. Erőkifejtés során (gyorsítás, dombnak fel haladás, stb...) már nem gazdaságos.

2012. júl. 23. 08:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!