Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért nem lehet megérteni,...

Miért nem lehet megérteni, hogy nem akarok gyereket?

Figyelt kérdés

(Volt) barátommal a gyerek kérdés miatt mentünk szét. Ő nagyon akar családot, én nem, úgyhogy elhagytam. Minden más jól működött egyébként, de ez hatalmas differencia, úgy érzem.

Viszont azóta is naponta jön, keres, már butaságokkal fenyegetőzik, hogy menjek vissza hozzá, házasodjunk össze, szüljek gyereket. Nagyon nehéz, mert szívesen együtt lennék vele, hiszen szeretem, de ezt nem akarom, ő viszont csak erről álmodozik.

Kitartok a döntésem mellett, de sokszor vagyok szomorú, mert nagyon fáj visszautasítani, és nem tudom mit csináljak, hogy végképp elfelejtsen. Nem akarom az álmait tönkretenni, de én nem fogom neki ezeket megadni sosem. Nincs értelme együtt lennünk, csak olyan nehéz az együttlétre nemet mondani. Mit mondjak neki, hogy ne keressen többé? Idővel akkor könnyebb lenne talán.

2013. jún. 11. 14:01
1 2 3 4 5 6
 21/52 anonim ***** válasza:
0%

Akkor a volt barátod olyan, mint én, vagy bármelyik férfi. Itt az a baj, hogy a nő nem fogja megérteni a férfit, és a férfi sem a nőt. Itt senki sem beteg vagy őrült, egyszerűen van a férfinak és a nőnek is egy saját gondolkodása. És néha nem értik meg a másikat. Az igazi férfi jellemnél nincs lehetetlen, ezért nem hagyja abba. Én is mindig keresztül viszem a számításaim, hiszen nektek nőknek ez kell, egy erős férfi. Ez a genetikánkba bele van kódolva. És úgy, ahogy az életben sem ismerünk nem-et, úgy ha szeretünk titeket, tőletek sem ismerünk nem-et. Persze ha igazán szeret, akkor elfogadja, hogy nem akarsz gyereket, és úgy van veled. Ha pedig nem fogadja el, akkor jobban szereti magát nálad. De rengeteg megoldás van, fogadjatok örökbe, vagy legyen mástól gyereke, aztán jöjjetek össze megint.

Nekem is van egy lány, 1 éve ismertem meg, összeillünk, de a munkahelyén gondolom valaki gyorsabb volt nálam... Tudom, hogy ő az igazi, és menni fogok utána, amíg élek, és amíg nem köt ki mellettem... Ez szimpla szeretet, soha egy rossz szót nem szóltam rá, még csak szóval sem tudnám bántani, de remélem idővel meglesz a gyümölcse a sok jó tettemnek.

2013. jún. 12. 00:16
 22/52 anonim ***** válasza:
100%

Kedves 21,

szép és jó, amit leírsz, de azért azt nem fogod tudni megmagyarázni, hogy 4 hónapi együttlét után normális, ha a lány minden egyes érkező menstruációjából hiszti van, vagy hogy normális dolog, hogy el akarja venni a gyógyszerét. Ezt te sem gondolhatod komolyan. Vagy hogy az utcán és a lakása előtt zaklatja.

Az oké, hogy erős férfira van szükségünk, bár esetenként ezzel is lehet vitatkozni, de a fentiek már a törvényes határokat feszegetik. Ezek a dolgok még akkor is elfogadhatatlanok, ha a lehető legempatikusabb és legjóhiszeműbb vagyok a fiúval szemben, és feltételezem, hogy valóban egy dolog mozgatja, hogy boldog családot alapítson a lánnyal. Mert a másik ember alapvető jogain, méltóságán keresztülgázolva nem lehet boldog családot alapítani.

2013. jún. 12. 09:17
 23/52 anonim ***** válasza:
100%
21, amit te írsz az nem az erős férfi jellemzője. Inkább egy önző, hisztis kisfiú tulajdonságai. Egy erős férfi nem attól erős, hogy másnak az életébe rondít (lásd saját eseted, hogy kapcsolatban levő nő után futkorászol), vagy szinte már mániákusan zaklatja a nőket (lást kérdező esete).
2013. jún. 12. 11:48
 24/52 anonim ***** válasza:
100%
21-es, ez nagyon szörnyű amit írsz, ne haragudj. Az, hogy nem látod a kérdező volt barátjának égbekiáltó defektjeit az rólad túl sok jót nem árul el. Az nem férfias, hanem vesztes, aki fut egy lány után, akiről magányos óráin álmodozik, mert ő az igazi és egy szép napon az övé lesz. Ha férfias lennél, akkor felfognád, hogy más férfi barátnőjére vágysz és ez nem éppen normális dolog. Ráadásul úgy gondolod, hogy ő az igazi számodra, hogy egy percig nem jártál vele? Álmaidban lehet, hogy ő az igazi, de a valós életben ez picit bonyolultabb kivitelezni.
2013. jún. 12. 12:15
 25/52 anonim ***** válasza:
87%
21. Ismerek egy olyan pasit, mint te. Már több éve fut utánam, azt mondta vár rám, ha kell élete végéig. Tudod mit gondolok róla? Hogy rohadtul szánalmas.
2013. jún. 12. 12:29
 26/52 anonim ***** válasza:
0%

22, igen, az valóban túlmegy a határon. Mindig tudni kell kompromisszumot kötni, meg azért a másik gyógyszerét nem "illik" elszedni.

23, a hisztis kisfiú az nem erős, az hiszti árán kapja vagy sem a dolgot, nem a saját energiájából/erejéből. A másik fél akkor még nem volt kapcsolatban, és biztos hogy nem fogom nem csak én, hanem egy normális férfi sem tűrni, hogy csak azért alakult ki hogy mással van, mert az gyorsabb volt 1-2 nappal. Nem gyorsaság alapján választunk párt, ha tudjuk, hogy ki kell nekünk, akkor azt megszerezzük.

25, a te hozzáállásod szánalmas, hiszen ő az, aki bármit megtenne érted. Próbáld csak ki, hogy ha van, a jelenlegi barátoddal megszakítod a kapcsolatod. Vajon lenne-e olyan kitartó, mint az a másik fél? Apám, és nagyapám is ilyen volt, mind több évig ment nagyanyám, és anyám után... Ez az élet rendje, és ez a normális. Ha kell valaki, azt megszerezzük. Bármi áron, de csak is kedvességgel. Máshogy nem is lehet. Nincs olyan nő a világon, akit ne lehetne meg/elhódítani.

2013. jún. 12. 12:59
 27/52 anonim ***** válasza:
100%

"Próbáld csak ki, hogy ha van, a jelenlegi barátoddal megszakítod a kapcsolatod. Vajon lenne-e olyan kitartó, mint az a másik fél?"

Ilyen tanácsot leírni is bűn, ámbár hülyeség is. Az, hogy valaki képes felnőtt módra érteni a zsép szóból, a "nem"-et "nem"-nek, a "hagyj békén"-t "hagyj békén"-nek értelmezni, még nem fokmérője a szeretetének. Te totál beteg vagy, nem baj, nem haragszunk, de kérlek ne próbálj az őrültségeiddel befolyásolni másokat...!

2013. jún. 12. 13:09
 28/52 anonim ***** válasza:
100%
Te nagyon el vagy tévedve, azt jobb ha tudod. Amit te írsz magadról, ahogy véded magad azok is egy nem normális ember szavainak tűnnek. A normális férfi nem ilyen, a nagyszüleid sem 2013-ban élnek, hanem úgy sejtem jóval korábban, szóval még azt sem ismered fel, hogy változnak az idők és változnak az értékek. Ha nagyapád nem írt levelet nagyanyádnak 3 hétig, akkor nagyanyád továbbra is a szerelmének tartotta, ma ha nem keresel egy lányt napokig, akkor keresi helyetted más. Azért vagy egyedül, mert te ezt választottad. Aki a mai világban úgy gondolja, hogy a plátói szerelem - amiről te írsz - az az igazi örök szerelem, az hülye. Menj vissza a középkorba. Képzeld el, hogy a kiszemelted valószínűleg tökéletesen boldog a pasijával és eszébe nem jut, hogy van még olyan, aki őt akarná. És csak azért, mert te már egy ideje akarod őt (plátói szerelem, mert tenni nem vagy képes semmit), úgy gondolod, hogy a te szereteted az igazi? A te fejedben lehet, de azt a lányt minden nap más hallgatja végig, mással megy aludni, más ÉL vele és ez a lényeg. Az senkit sem érdekel, hogy te magad jobbnak gondolod, ettől még nem fognak téged választani. És nem a sebességen múlik.. ki ér oda hamarabb? Mi ez, óvoda?
2013. jún. 12. 13:13
 29/52 A kérdező kommentje:

Sziasztok. Elmentem a rendőrségre ma délelőtt, de nem lettem sokkal előrébb. Szerintük ez semmi, hiszen nem fenyeget, fizikaliag nem bántalmaz, stb. Bejelenthetem, ha akarom, de az, hogy ugyanabban az időben, ugyanott van, ahol én, és hozzám szól, nem bűn. A telefonok és levelek sem érdekesek, nem ír olyat, ami rám nézve jelentene fenyegetést.

Elmentem az ingatlanoshoz, megpróbálok másik albérletet keresni, de ez meg nem egy-két nap sajna, nem olyan nagy városban vagyok. Anyagilag sem tudok a végtelenségig elmenni, olyan helyet kell keresnem, mint amilyenben most vagyok, lakótársakkal.

Igaziból félni nem félek tőle, vagy hát nem is tudom. Sosem mond olyat, hogy ha nem leszünk együtt, akkor bántani fog vagy ilyesmi, inkább csak azt szokta mondani, hogy akkor magát megöli.

Lehet hazamegyek kicsit Magyarországra, ha kapok most szabadságot. Nagyon el vagyok keseredve. Egy részről hiányzik, az a férfi, aki nagyon tud szeretni, és nagyon jó társaság, más felől meg soha többet nem akarom azt hallani, hogy a közös jövővel üldöz. Lehet én is defektes vagyok valamilyen szinten, mert ki kellene már verni a fejemből. Már csak annyit szeretnék, ha ezt hagyná. Mindenesetre abban biztos vagyok, hogy legközelebb azt mondom neki, hogy feljelentem, ha továbbra is jön, hátha az is használ.

És idővel talán megérti, hogy úgysem tudunk együtt élni, azt csak megsínylenénk.

Köszönöm a válaszokat, jól esett a segítség.

2013. jún. 12. 13:25
 30/52 anonim ***** válasza:
0%

27, te vagy beteg, vagy még túl fiatal, mert nekünk NINCS olyan hogy hagyj békén, vagy nem... Aki kell, megszerezzük, mert szeretjük.. és ezt ti is tudjátok, csak féltek bevallani magatoknak, illetve túl éretlen még a lelketek egy magasabb fokú érzelmi intelligenciára.

28, te is fiatal lehetsz, ugyan olyan eszetlen liba vagy, mint a többi... Rátok felesleges időt pocsékolni, illetve nem... Mert csak még rövid életutat és tapasztalatot jártatok be... Tenni kell értetek, felépíteni egy jó nagy hegyet, majd hoppon hagyni a nagy hegy mellett. Aztán mikor a pasi eltűnik, azon veszitek észre magatokat 30 körül, hogy senki sincs, aki hasonló hegyet építene, mint az a pasi korábban. Aztán mire észbe kaptok, már lehet, hogy késő lesz. Tipikus mai szingli csaj hozzáállás.

2013. jún. 12. 13:25
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!